Osvitanova.com.ua

Сучасний темп життя не дозволяє нам розслаблятися. Ми змушені залишатися на зв’язку 24/7, тому наші телефони завжди під рукою. Звісно, у такому графіку потрібно робити паузи і знаходити час, щоб побути наодинці із собою. Для цього краще вимикати ґаджет. Хоча його можна використати не тільки для перегляду сторіз, а й для медитації. Дізнавайся, які додатки тобі допоможуть стежити за своїм емоційним станом, боротися з тривожністю і залишатися в гармонії із собою.

1. Calm

Додаток можна завантажити як на iPhone, так і на Android.

Назва програми повністю відповідає її наповненню. Коли ти відкриваєш додаток, то відчуваєш, ніби ти десь далеко в горах, внизу тече річка, а навколо співають птахи.

Скільки коштує?

Застосунок є безкоштовним, проте більшість функцій є платними. Повна версія програми коштує 50 доларів на рік і включає пробні перші 7 днів.

Що можна робити в програмі?

Фіксувати свій настрій. Виконувати вправи на дихання: спеціальна «повітряна куля» допоможе правильно дихати впродовж певної кількості хвилин. Медитувати протягом 2 хвилин. Прослуховувати аудіозаписи про те, як правильно медитувати і тренувати свій мозок. Слухати «sleep stories», які допоможуть тобі легше заснути, або музику, щоб розслабитися.

2. Happify

Додаток доступний на iPhone і Android.

Перед використанням застосунку ти проходиш маленьке анкетування, яке допомагає визначити твій емоційний стан. Додаток допомагає зменшити стрес, побороти негативні думки та стати стійкішим(-ою) за допомогою вправ та ігор.

Скільки коштує?

Застосунок є безкоштовним, проте більшість функцій є платними. Преміум-версія коштує 15 доларів на місяць або 134 долари на рік.

Що можна робити в програмі?

Медитувати й одночасно прослуховувати інструкцію, як це правильно робити. Записувати речі, за які ти вдячний(-а) і які покращили твій настрій сьогодні. Занотовувати свої цілі та плани. Спробувати практику, яка допоможе тобі легше заснути. Грати в ігри. Читати статті на тему емоційного здоров’я.

3. Headspace

Додаток можна завантажити як на iPhone, так і на Android.

Застосунок допомагає навчитися правильно медитувати, жити більш свідомо та почуватися щасливіше. Проте більшість функцій стануть доступними після підписки.

Скільки коштує повна версія?

Річна підписка буде коштувати 95 доларів на рік і перші 14 днів безкоштовно. Підписка на місяць – 13 доларів на місяць і перші 7 днів безкоштовно.

Що можна робити в програмі?

Навчитися медитувати. Правильно засинати за допомогою історій. Виконувати вправи, щоб розслабитися або сфокусуватися. Займатися фітнесом. Прослуховувати аудіозаписи 

4. HelloMind

Завантажити можна на  iPhone і Android.

Програма складається із серії лекцій-аудіотренінгів. Перед використанням ти обираєш категорію з можливих: стрес, вага, сон, мотивація, стосунки, тривожність та інше. Потім проходиш коротке тестування, яке допомагає визначити, що саме тебе хвилює. І прослуховуєш серію лекцій на цю тему. У середньому це займає 40 хвилин. Ці тренінги потрібно слухати раз на день протягом декількох тижнів.

Cкільки коштує?

Застосунок є безкоштовним. Для того, щоб отримати повну версію, потрібно оформити підписку за 13 доларів на місяць або 120 доларів на рік.

Що можна робити в програмі?

Прослуховувати аудіотренінги. Проходити тестування. Відстежувати свій прогрес.

5. MoodTools

Завантажити можна на iPhone і Android.

Цей застосунок містить категорії, як-от щоденник думок, психологічні вправи, план порятунку на випадок появи суїцидальних думок, інформацію на тему психічного здоров’я, тести і відео.

Cкільки коштує?

Завантажити додаток можна безкоштовно. Місячна підписка коштуватиме 5 доларів на місяць, а річна – 30 доларів на рік.

Що можна робити в програмі?

Прочитати про те, що таке депресія, які її симптоми, види, причини і яким може бути лікування. Пройти тест, який визначає наскільки зараз ти перебуваєш у депресивному стані. Переглянути YouTube-відео з медитаціями, слухати заспокійливу музику та TED Talks та тему психічного і ментального здоров’я. Вести щоденник свого настрою. Відмічати свої види активності – тренування, медитації, читання книжок і свій настрій до та після них. Записувати свої спостереження психічного здоров’я та розробити план, що допоможе врятуватися від негативних думок і кризового психічного стану.

6. Sanvello

Завантажити можна на iPhone і Android.

Додаток розроблений психологами, які використовують у своїй практиці когнітивно-поведінкову терапію (КПТ). Цей тип психотерапії досить ефективний при боротьбі зі стресом і тривожністю. Застосунок містить практики та вправи, які допомагають почуватися щасливіше.

Скільки коштує?

Завантажити додаток можна безкоштовно. Місячна підписка на преміум-версію коштуватиме 9 доларів на місяць, а річна – 54 долари на рік.

Що можна робити в програмі?

Медитувати. Стежити за своїм здоров’ям і регулювати кількість сну, вживання корисної їжі, алкоголю, кави та інше. Записувати свої цілі, думки, мрії. Проходити тренінги. Слухати аудіоматеріали на тему медитацій і психічного здоров’я.

7. Stop, Breathe & Think

Завантажити можна на  iPhone і Android.

Додаток допомагає навчитися правильно медитувати і бути більш свідомим(-ою). Застосунок виграв премію Webby People’s Voice Award за найкращу програму для здоров’я 2017 року та був відзначений Today Show, Apple, Cosmopolitan, Marie Claire.

Скільки коштує?

Завантажити додаток можна безкоштовно. Місячна підписка на повну версію коштуватиме 10 доларів на місяць, а річна – 59 доларів на рік.

Що можна робити в програмі?

Проходити обстеження свого психічного здоров’я. Навчитися правильно дихати. Медитувати. Прослуховувати корисну інформацію про практику майндфулнес і як вона може допомагати. Відстежувати свої емоції.

8. Moodpath: Depression & Anxiety

Завантажити можна на iPhone і Android.

Перед початком використання ти проходиш маленьке обстеження свого стану. Через 14 днів ти отримаєш повну оцінку свого емоційного здоров’я, якою зможеш поділитися з лікарем або психологом. Застосунок допоможе відпочити від негативних думок і підтримає у фазах депресії та тривоги.

Скільки коштує?

Завантажити додаток можна безкоштовно. Якщо хочеш отримати доступ до додаткових інструментів, підписка коштуватиме 30 доларів на 3 місяці.

Що можна робити в програмі?

Відповідати на запитання щодо твого самопочуття щодня: вранці, в обід і ввечері. Стежити за своїм психічним здоров’ям, самопочуттям, кількістю сну і настроєм. Відстежувати свій прогрес і покращення стану. Дізнаватися більше про практику майндфулнес, читати на цю тему статті та прослуховувати аудіо.

Читай також: 

Тезисы с лекции психолога Катерины Мурашовой о том, как принять ребенка, если он не оправдывает ожиданий

Поширити у соц. мережах: