Osvitanova.com.ua

Міжнародний день цирку – третя субота квітня – чудовий привід згадати найвідоміші в світі цирки. Перед вами добірка з відео циркових вистав відомих світових цирків, які не використовують в своїх шоу тварин. 

Shanghai Circus World, Китай

Восьме чудо світу – так називають цей найдавніший цирк. Цей цирк знаходиться в північному передмісті Шанхаю і вважається одним з найбільших в світі як за розмірами будівлі, так і за кількістю артистів у трупі. З 2005 року найпопулярнішим представленням шанхайських циркачів став спектакль «ЕРА – Перетин часів». Серед артистів переважають китайці, але поставив «ЕРУ» канадець Ерік Вільньов. У шоу з'єднані традиційні китайські акробатичні номери і сучасні мультимедійні технології. 

 

Cirque du Soleil, Канада

Канадський "Цирк Сонця" вдихнув нове життя в циркове мистецтво. Масштабні постановки, феєричні вистави, величезні, складні, багатомільйонні декорації, близько 5000 осіб штату і виступи в декількох країнах світу одночасно. У кожній постановці бере участь не менше 100 зіркових артистів, а в самому цирку працюють трюкачі з більш ніж 40 країн світу. Кожна вистава – унікальне казкове дійство зі своїм сюжетом, а не набором розрізнених номерів, спеціально написаною музикою. Наразі на час карантину цирк поступово викладає на своєму YouTube-каналі свої вражаючі шоу. Тут наводимо одне з них.

Circus Oz, Австралія

Цирк Оз народився в 1978 році в результаті злиття двох циркових труп. Концепція шоу сформувалася після того, як в 1979 році трупа пройшла навчання в китайських колег. Він є одним з перших цирків, котрі відмовилися від номерів з тваринами. Оз побудований за принципом універсальності артистів. Зазвичай, у постановці беруть участь 12 осіб, кожна з яких є і жонглером, і акробатом, і повітряним гімнастом, і клоуном. Двогодинний виступ проходить під живу музику і являє собою тематичний спектакль з елементами рок-н-ролу, театру і сатири. Цирк Оз базується в Мельбурні, але постійно гастролює по Австралії та Нової Зеландії, а також регулярно виїжджає у інші країни.

Jim Rose Circus

Американський цирк-провокація за межею фолу, скандальне і шалене шоу фріків, відоме у всьому світі. Вони жонглюють бензопилами і навмисно ранять себе, закінчуючи свої виступи кров'ю. Вони ходять по вістрям ножів, прибивають свої ступні до підлоги величезними цвяхами, з хрускотом і задоволенням вивертають один одному суглоби, гризуть скляні стакани, підвішують на себе важкі гирі, чіпляючи їх гаками за отвори в своєму тілі ... І це не фокуси – багато з цих трюків не просто небезпечні, а можуть виявитися смертельними, але в цьому і полягає вся суть шоу жахів і виродків, як часто називають Цирк Джима Роуза. Хтось захоплюється цими нестандартними артистами, у когось вони викликають жах і огиду, деякі втрачають свідомість на їх виступах, але байдужим не залишається ніхто. Відео навіть не додаємо. 

Circus Show Mother Africa

Цей всесвітньовідомий цирк зібрав понад сорок талановитих артистів з усіх кінців Африканського континенту. Це оригінальний сплав самобутньої африканської народної культури і фантастичної майстерності циркачів, що перевершує за якістю постановок багато європейських цирків! Повітряні гімнасти, акробати, клоуни, танцюристи представляють вражаючі номери: людина-змія – хлопчик який згортається в котушку і "складається" в маленькому скляному кубі, гімнаст, що стоїть на руках і палить цигарку, тримаючи її пальцями ніг!

Глядачів цьому незвичайному цирку постійно залучені до дійства – їх запрошують на сцену танцювати і вчитися фокусам. І все це казкове шоу супроводжується живою музикою танзанської групи "In AFRICA", хоровими співами, барабанами там-тамами і звуками духових інструментів!

Cirque Slava SnowShow

«сНіжне шоу» – вистава, яку Слава Полунін створив у 1993 році. Вона об’їхала десятки країн і сотні міст, отримала понад 20 різноманітних нагород у багатьох країнах світу: Канаді, Австралії, Великобританії, Мексиці, Іспанії тощо. «сНіжне шоу» – це свято, це повернення в дитинство, це смуток і радість, злиті разом, це посмішка на вашому обличчі. Потрапляючи в фантазійний світ цієї вистави, ви немов подорожуєте в дитинство, в казку, де веселощі і смуток переплелися назавжди. У цю подорож із задоволенням відправляються люди різного віку, але особливо «сНіжне шоу» рекомендовано дітям старшого і похилого віку.


 

Поширити у соц. мережах: