Osvitanova.com.ua

Сьогодні система освіти переживає новий виклик – дистанційне навчання. Поділюсь із вами ресурсами, які можна застосувати під час вивчення біології.

https://naurok.ua/ – онлайн-ресурс, на якому можна знайти все – розробки уроків, презентації, різні вебінари як для вчителів, так і для батьків та дітей. Також тут є розробки тестів, які можна проходити відразу на платформі.

https://learningapps.org/ – платформа, яка містить різні завдання практичного та теоретичного характеру. На learningapps можна проходити тести, створювати пазли, проходити ігри. Learningapps дозволяє обрати рівень завдань – від початкової школи до післядипломної освіти. Ця платформа дає можливість розбавити рутинні завдання.

https://www.scilab.org/ – інтерактивна платформа для вчителів та учнів. Додаток scilab дає можливість створювати 3D-моделі та графіки різних процесів. Ця платформа дуже добре працює під час вивчення генетичних закономірностей для підрахунку статистичних даних та моделювання різних біологічних систем (популяцій, екосистем, біоценозів та ін.). Scilab вимагає знань англійської мови, тому вона дещо складна в освоєнні.

e-Anatomy – інтерактивний додаток, який побудований в стилі атласу із анатомії. В цьому додатку розміщені зображення, зрізи тканин та органів людини. Дуже добре підійде для вивчення курсу «Анатомія людини» у 8-му класі.

«Цікава наука» – YouTube канал, на якому можна подивитись інтерактивні та анімаційні фільми і короткі відео про досягнення біології, функціонування тих чи інших систем. Цікава наука підійде для всіх вікових груп дітей.

TeamLabBody  – перший онлаqн-додаток, в якому розміoені 3D-моделі тіла людини. За допомогою цього застосунку можна вивчати анатомію, фізіологію. Цей додаток дозволяє "пощупати" тіло людини та відчути всі його особливості, ніби наяву. Додаток створений на оснвоі аналізів МРТ, справжніх тіл та їх функцій в реальному часі. Японським розробниками вдалось втілити в реальність можливість дослідити тіло самостійно. Програма ідеально підійде для вивчення "Біології людини" у 8-му класі, а також буде корисна для студентів природничих та медичних факультетів.

FlorAnimal  – сайт із розробками онлайн-тестів з біології. На цьому сайті зібрано безліч тестових завдань різного характеру та складністю різного рівня. Цей ресурс вчитель може використати для перевірки знань учнів під час онлайн-уроку, а учні самостійно здійснювати перевірку своїх можливостей та якість засвоєння нового матеріалу.

Kahoot! – навчальна програма, що складається з ігор. Тут можна зробити серію запитань з кількома варіантами відповідей. Формат і кількість запитань залежать від автора. Є можливість додавати відео, зображення та діаграми.

Це невеликий перелік ресурсів та онлайн-платформ, які допоможуть полегшити дистанційне навчання для вчителів та учнів. 
Сподіваюсь, що ви перебуваєте в гарному здоров'ї та чудовому настрої! Бережіть себе! 

 

Поширити у соц. мережах: