Osvitanova.com.ua

Пропонуємо зробити для своїх діток «Цікаву баночку» або коробочку чи мішечок.

Ця баночка стане у пригоді під час свята або просто в дощовий день вдома, коли всі інші іграшки набридли. Загалом, вона допоможе розважити дитину або групу дітей в будь-яких ситуаціях і за будь-яких обставин.

Як її зробити? Це дуже просто! Візьміть відповідну баночку / коробочку / мішечок і прикрасьте її / його за власним бажанням. Найкраще це зробити разом з дитиною. Зробіть таку баночку, яка б подобалася і вам і дитині і так, щоб вона стала прикрасою у вашому інтер’єрі.

Потім придумайте і надрукуйте різноманітні ігри та завдання на маленьких картках, або записочках. Завдання можуть бути смішними, жартівливими, серйозними, розвиваючими. Пропонуємо вам кілька варіантів завдань для прикладу:

намалювати малюнок пальцями; побудувати халабуду з подушок, стільців і покривал; відправитися на пікнік; гратися з водою; пускати сонячні зайчики; пограти в театр тіней; пограти в крокодила; влаштувати день перевдягань; інсценувати улюблену казку; виконати танець аборигена; танцювати під запальну музику з повною склянкою води; намалювати собі вуса і не змивати їх до вечора; співати караоке; навести порядок в іграшках; прибрати в кімнаті поки грає весела музика; розгадати ребус; відгадати загадку.

Завдання можуть бути найрізноманітнішими! Придумайте самі або разом з дитиною такі, які будуть цікаві саме вам. А як використовувати цю баночку – напевно, пояснювати не треба. Витягати по одній записочці, коли стає нудно і нічим себе зайняти.

Поширити у соц. мережах: