Osvitanova.com.ua

Як підлітку зорієнтуватися в тому, що відбувається в світі? Зараз у дітей виникає як ніколи багато питань пов’язаних з ситуацією у світі. В цей період дуже важливо спілкуватися з дітьми, щоб допомогти їм позбутися невизначеності, яка призводить до підвищення рівня тривожності. Думаю, що обговорення ситуації в школі на початку чверті теж може бути корисним для дітей. Команда ліцею Educator зібрала в цьому матеріалі ідеї завдань, які можна запропонувати учням під час дистанційного навчання. 

Розробити пам’ятку щодо профілактики COVID-19

Учні ліцею Educator на уроці української мови розробили інфографіку «Що потрібно знати про короновірус?».  Де відзначили інформацію про походження вірусу, шляхи передачі та симптоми захворювання. Для розробки інфографіки можна використати сервіс canva.com. Також можна запропонувати учням зняти на цю тему відео для ТікТок або Instagram.

Зробити timeline епідемії та карантину

Можна не лише вивчати історію, а й створювати її. Використовуючи сервіс  TimelineJS учні можуть створити інтерактивну стрічку часу, на якій будуть відмічати по датах, як розвивалася ситуація в країні або світі. Сервіс дозволяє додавати до стрічки коментарі, фотографії та відео. Завдяки чому проєкт може перетворитися на «Щоденник карантину», що міститиме статистичні данні і свідчення очевидців. Для збору інформаціїї необхідно використовувати офіційні сайти ВООЗ та МОЗ. Додатково можна використати портал Earthcam.com  на якому зібрана колекція веб-камер встановлених у всіх містах світу – від США до Таїланда. За їх допомогою можна спостерігати за кількістю людей на вулицях міст.

Дослідити світові бізнес-тренди та вигадати новий бізнес-проєкт

Зараз світ змінюється стрімко як ніколи, тож саме час поговорити з учнями про світові тренди. Для цього можна зробити власне дослідження та презентувати його однокласникам. Більше інформації про тренди можна знайти у огляді  New Mega Trends: YOUR GUIDE TO A FULFILLING BUSINESS AND PERSONAL FUTURE або тренд-буках, які учні можуть знайти в інтернеті. Для розуміння економічних прогнозів корисною буде лекція «Економічні сценарії майбутнього: нові правила чи нові гравці?» від Києво-Могилянської бізнес школи. Можна обговорити з учнями тренди, які існують зараз, поджумати над тим які тренди можуть з’явитися в найближчому майбутноьму: а що вже не буде актуальним. Адже саме нинішні підлітки сворюють наше майбутнє і як ніхто інший розуміються на ньому.


Після грунтовної дослідницької роботи можна відпочити з друзями і розважитись. Для цього у нас теж є кілька цікавих завдань.

Створити з друзями та рідними «Мапу позитиву»

В період карантину важливо дати дітям відчуття підтримки та зробити акцент на опори. Це може бути родина, друзі та однокласники. Всім разом можна створити інтерактивну «Мапу позитиву». Запропонуйте дітям вирушити у віртуальну прогулянку рідним містом або країною. За допомогою сервісу Ethermap створіть онлайн-карту, до якої можна додавати цікаві місця, ділитися зробленими власноруч фотографіями, писати корисну інформацію та цікаві історії. 

Зібрати друзів на англомовний квест

Вирушити у інтерактивний квест містами України можна завдяки додатку walqlike.com. Квести англомовні, тож додатково можна збагатити словарний запас і вивчити нові слова, перевіряючи один одного.

Створити вдома лабораторію

А найсміливіші можуть перетворити кухню на справжню електротехнічну лабораторію. Для цього ми виготовимо особливе тісто, яке буде проводити струм. Відео-інструкцію як провести лабораторну роботу дивіться на відео.

Якщо тема домашніх проектів та експериментів для вас наразі актуальна, то ось на цьому ресурсі instructables.com можна знайти не лише цікаві ідеї, але і однодумців для їх реалізації. Карантин стирає кордони і саме час знайти друзів на іншому боці планети та створити крутий проект разом!

Спостерігати за природою

Учням, які мешкають у приватних будинках та мають можливість прогулюватися на природі, можна запропонувати дослідити флору рідного краю. Для цього варто під час прогулянки зробити фото рослин, які побачили. За допомогою додатку  Flora Incognita визначити назви цих рослин та їх корисні властивості. А далі підготувати фото-проєкт та розповісти однокласникам про своє дослідження. Ті учні, які не мають можливості вирушати на піші прогулянки, можуть спостерігати за природою завдяки веб-камерам, зібраним на сайті  Explore.org  Доручіть їм спостерігати за певною тваринкою або птахом протягом кількох тижнів та вести щоденник спострежень. 

Будь розумними та здоровими! Бережіть себе і рідних!

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: