Osvitanova.com.ua

 

Привіт, привіт! Я знову продовжую рубрику про інсайти освіти. Виявляється, у мене є дуже багато знятих відео, які вже давно чекають своєї черги на монтажі і прям просяться, щоб їх виставили на YouTube.

Сьогоднішній відеоінсайт був створений ще влітку на міжнародній конференції по демократичній освіті, яка проходила в Україні. Тоді я познайомилася з прекрасними людьми. Провідниками інноваційних підходів в навчанні. Тими, хто повністю ламає шаблони традиційної системи. Тими, хто дійсно слідує за природою дитини, її істинними інтересами і допомагає розкрити внутрішній потенціал кожного.

Інсайт, який я зловила тоді, звучить десь так: «Ого ... ось що означає демократична освіта ..!» (Тут домалюйте здивований замислений смайлик).

Мені було соромно зізнатися в тому, що я не до кінця усвідомлювала всі принципи демократичної школи. Але що поробиш, інсайти є інсайти. А я пообіцяла ділитися всім, що зі мною відбувається.

Про що я говорю в цьому відео:
- про те, чого навчають у демократичних школах і
- чого не навчають, 
- чому там немає уроків,
- як вирішуються важливі питання за допомогою соціократії,
- що саме дозволяє дітям бути авторами свого життя.

Обожнюю фразу про «автора власного життя». Хотілося б і мені рости і виховуватися з розумінням важливості цього. А в відео послухайте, як це реалізується в демократичних школах з багаторічним досвідом.

Приємного перегляду і соковитих інсайтів.


Поширити у соц. мережах: