Osvitanova.com.ua

Кожен, хто починає вивчати французьку, сподівається на швидкий результат. Більшість людей хапається за все й одразу, не знає правильних і дієвих методів вивчення французької мови, тому так і не досягає бажаного результату. Що ж потрібно для того, аби опанувати нову для себе мову? Ми знаємо, які методи вивчення мови найшвидші та найдієвіші.

Лайфхак №1

Перше, що вам треба зробити — це створити власний план-розклад навчання. Наприклад, у понеділок у вас — день граматики, а у вівторок ви вже будете вивчати нову лексику. На інші дні призначте читання та аудіювання, а у кінці тижня скомбінуйте все це і виконайте тест для самоконтролю. Такими чином ви розвантажите себе, і вам точно вистачатиме часу на французьку.

Лайфхак №2

Оточіть себе французькою мовою. Для цього необов’язково одразу збирати речі й мерщій гнати у Францію. Ми впевнені, у вільний час ви полюбляєте переглядати серіали, фільми або розважаєте себе відео з YouTube. Чому не поєднати приємне з корисним і не почати дивитись ваші улюблені серіали та YouTube канали французькою? Звичайно, одразу ви геть не зрозумієте нічого, тому існують субтитри, які вам допоможуть. Ви будете чути переважно розмовну мову, тому цей спосіб надзвичайно дієвий.

Лайфхак №3

Читайте французькою мовою. Існує купа онлайн-журналів різного рівня складності, які ви цілком можете використовувати для вивчення мови. Якщо ви початківець, то для вас вже написані синтетичні тексти, які ви теж можете знайти в інтернеті — аби тільки ви збагачували свій словниковий запас! А ті, хто вже має середній рівень, можуть спробувати почати читати художню літературу. Обов’язково виписуйте невідомі слова — так ви повністю зрозумієте контекст.

Лайфхак №4

10 нових слів щодня. Неможливо розвивати свій рівень знань без збагачення словникового запасу. Саме тому вам вкрай необхідно щодня вчити нові лексеми та повторювати вже вам відомі. Це не означає, що вам треба сидіти та повторювати собі під ніс ці слова — зовсім ні! Цей метод неефективний, адже не впливає на вашу довгострокову пам’ять. Аби добре завчити нові слова, придумайте невелике есе, вживаючи нові слова. Використання слів у контексті — найкращий спосіб їх запам’ятовування. А ось — 10 слів та виразів, з яких можна розпочати:

maîtriser — опанувати

méthode d’étude — метод вивчення

agréable et utile — приємне і корисне

résultat rapide — швидкий результат

suggérer un moyen — пропонувати спосіб

enrichissement — збагачення

utiliser dans le contexte — використати у контексті

regarder un film et lire un livre — дивитись фільм і читати книгу

horaire — розклад

familier — розмовна мова

Лайфхак №5

Висловлюйте власні думки французькою мовою. Ми завжди скаржимось, коли вивчаємо іноземну мову, що не можемо практикуватись у говорінні. Так, справжнього француза дістати важко, але ми самі перетворюємось на французів, займаючись мовою. Для цього лише треба складати речення французькою, говорячи навіть тільки з собою. Навіть на початковому рівні ви вже можете будувати прості речення. Ви можете розказати собі, як пройшов ваш день, виокремити найкращі моменти життя або цілого дня чи просто поділитись планами на майбутнє. Спочатку пробуйте це робити у письмовому вигляді теж, аби закріпити знання граматики.

Лайфхак №6

Запишіться на мовні курси. Курси французької мови — це прекрасна можливість вдосконалити свої знання за досить короткий час. Чому це ефективно? По-перше, ви будете взаємодіяти з іншими учнями. Під час занять ви будете говорити й думати тільки французькою! Ви створюватимете діалоги, гратимете в ігри. Словом, робитимете все, аби більше практикувати говоріння. По-друге, робота у групі мотивуватиме вас завжди виконувати усі вправи й вчити добре матеріал.

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram 

Поширити у соц. мережах: