Osvitanova.com.ua

 

До вашої уваги сім книжок, які допоможуть вам як батькам підготувати дітей і себе до першого класу і прожити період адаптації дитини до школи без нервування.

Адель Фабер та Елейн Мазліш «Як говорити з дітьми, щоб вони навчались»

Автори книги – відомі педагоги-психологині, у кожної з них по троє дорослих дітей. Написали вони художній твір, а не типову книгу з психології. Вчителька, героїня книги, стикається з багатьма сучасними реальними проблемами – відсутність інтересу до навчання, спілкування з батьками тощо. Зібрано багато справжніх кейсів від батьків та вчителів.

Придбати тут

 

 

 

По Бронсон, Ешлі Меррімен «Міфи виховання. Наука проти інтуїції»

Книга-дослідження Бронсона та Меррімена, чиї статті публікуються у виданнях Time та New York Magazine, перекладена 16 мовами, три місяці була в списку бестселлерів New York Times.

Розповідає не лише про школу, а й особливо про початковий її етап – перший клас. Автори науково розбирають популярні методики виховання та досліджують, що з ними не так. Багато розповідають про дитячу брехню, доноси, мотивацію та інші теми, з якими стикається дитина, незалежно від країни навчання.

Придбати тут

 

 

Маріанна Лукашенко «Тайм-менеджмент для школяра»

Ця книга для тих батьків, які хочуть навчити дітей вмінню розподіляти свій час. Вона складається з невеличких історій про хлопчика Федю Забивакіна, наприкінці яких необхідно виконати невеличкі завдання. Завдяки цьому книга закладає базу, яка надалі допоможе організувати себе та свій розклад без нагляду батьків.

Придбати тут

 

 

 

 

Катерина Мурашова «Ваша незрозуміла дитина»

Автор – мама двох дітей та відомий російський психолог, розповідає про розвиток дитини від народження. Друга частина книги присвячена шкільному періоду. Мурашова розповідає, чому діти не хочуть навчатися, звідки береться невроз, як дитина дружить і чому часто дійсно талановиті діти в шкільній системі стають «тупими».

Автор пише дуже зрозумілою батькам мовою, підбирає приклади із життя та власної практики, які підтверджують сказане.

 

 

Людмила Євдокімова «Великі турботи маленького школяра»

Автор – педагог, розбирає конкретні ситуації, які трапляються із першачками в сучасній школі. І дає поради батькам, як себе поводити, як правильно організувати харчування та режим життя першачка та чому не можна навішувати жодних ярликів.

 

 

 

 

 

 

Дмитро Карпачов «Як дати дитині все без грошей і зв’язків»

Автор – відомий український психолог. Основне завдання цієї книжки – поліпшити ваші взаємини з дитиною лише за сім тижнів. В книзі даються конкретні рекомендації щодо того, як поліпшити взаємини з дітьми.

Автор рекомендує не читати книгу як художню літературу, а підходити до неї як до майстер-класу. Опановувати один розділ за тиждень. Дотримуючись такого підходу, ви краще зрозумієте дитину та навчитеся спілкуватися з нею менше, ніж за два місяці.

Придбати тут

 

 

Барбара Оклі «Навчитися вчитися. Як увімкнути свій мозок на повну»

Барбара Оклі – професор Оклендського університету та автор найпопулярнішого онлайн-курсу Coursera «Вчимося вчитися. Як досягти успіху в школі, не витрачаючи весь час на навчання», переконує, що таких понять, як математик чи гуманітарій, не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Важливо лише знайти правильний підхід до навчання. Книга допоможе батькам зрозуміти, як це працює, та не навішувати ярликів на дитину, а допомогти їй розвиватися та запускати мозок на повну.

Придбати тут

Поширити у соц. мережах: