Osvitanova.com.ua

Мета програми – виховати покоління науково орієнтованих підлітків, прищепити їм критичний спосіб мислення, мотивувати їх створювати технологічні проєкти і пізнавати світ через науку. Програму реалізує INSCIENCE за підтримки Вишеградського фонду.

Під час програми підлітки зможуть безкоштовно відвідати лекції та інтерактивні воркшопи українських та європейських вчених. Науковий курс створено разом із вченими за трьома напрямками: людина, довкілля і космос.

«Ми хочемо зруйнувати стереотип, що наука – це складно, а хімія, фізика та біологія – предмети, які в житті не знадобляться. Насправді наука – це захоплююче! А ще це найвірніший спосіб зрозуміти, як влаштовані ми і світ навколо, – каже співзасновниця INSCIENCE і координаторка SCIENCE TEENS PLATFORM Анна Орєхова. – Хто повинен говорити з підлітками про науку? Звичайно ж, самі вчені, які досліджують галактики, роблять прогнози клімату на сотні років вперед і розбираються в походженні людства. Зустрічі з вченими та воркшопи будуть максимально інтерактивними з залученням підлітків в обговорення кожної теми».

Куратори напрямків:

Олександр Скороход (Human): біолог, кандидат біологічних наук, голова Ради молодих вчених НАН України.

Світлана Краковська (Environment): кліматологиня, членкиня Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

Олена Компанієць (Space): астрофізикиня, співробітниця Головної астрономічної обсерваторії НАН України.

 

22 січня о 17:00 відбудеться лекція «Спорт і мозок: як «прокачати» тіло і розум». Біолог Олександр Скороход розкаже про те: 

як фізичні навантаження впливають на ключові системи організму та роботу мозку;

як спорт допомагає прокачати мозок та покращити когнітивні здібності;

скільки слід тренуватися і як правильно почати

 

Також 29 січня о 17:00 планується лекція докторки фізико-математичних наук Катерини Терлецької на тему «Гідросфера: вода – джерело життя, океан – диктатор клімату, кріосфера – доказ потепління».

Лекції безкоштовні та розраховані на підлітків 13-17 років. Місце зустрічі учасники отримують після реєстрації за посиланням: http://inscience.io/teens-platform/

За оновленнями програми слідкуйте у соцмережах: Telegram, Instagram, Facebook.

---------------

Довідка:

Організація INSCIENCE популяризує науку, об'єднує її з бізнесом та створює сприятливі умови для розвитку інновацій. Має кілька напрямів роботи:

найбільша в Україні науково-популярна конференція INSCIENCE, на якій виступали українські та закордонні вчені, інноватори та популяризатори з NASA, Copernicus Science Center, Mars Society та НАН України;

лекції в незвичних локаціях, в дружній атмосфері з вином;

популяризація науки серед підлітків через позашкільні освітні проекти: серії інтерактивних лекцій, воркшопів та занять у лабораторіях;

наукові вечірки в музеях: поєднання знань, музики та розваг;

виставка наукомістких стартапів і винаходів від бізнесу та науковців та їх пітчинг інвесторам;

спеціальні проєкти у медіа, за допомогою яких ми популяризуємо науку серед широкої аудиторії.

Поширити у соц. мережах: