Osvitanova.com.ua

фото pixabay.com

Аналітики LinkedIn у новому звіті 2020 Emerging Jobs Report визначили топ професій майбутнього, які вважають найбільш перспективними. Про це повідомляє CNBC.

Експерти вважають, що професії в галузі штучного інтелекту за останні п’ять років отримали найбільшого розвитку. За даними звіту, попит на фахівців з ШІ з 2015 року зростав на 74% щорічно. Найбільше пропозицій для них в Сан-Франциско і передмістях, Нью-Йорку, Бостоні, Сіетлі та Лос-Анджелесі. Середньорічна зарплата – $ 136 000.

Хоча спеціалісти з ШІ зазвичай працюють в сфері високих технологій, багато з них також працюють в освітній галузі. Однією з причин цього є те, що у США існує так звана нестача «технічних талантів», тому навчальні заклади, ймовірно, шукають експертів з ШІ для заповнення цієї прогалини.

На другому місці розташували інженери з роботехніки. Попит на цих фахівців з 2015 року зростав на 40% щорічно. Найбільше пропозицій для них в Сан-Франциско і передмістях, Атланті, Нью-Йорку, Вашинтоні та Бостоні. Середньорічна зарплата – $85 000.

Третє місце посіли спеціалісти по даним, попит на яких щорічно зростав на 37%. Середньорічна зарплата – $143 000.

На четвертому місці розташувались фулстек програмісти (Full-stack developer). Попит на цю професію щорічно зростав на 35%, а середньорічна зарплата складає $82 000

За ними йдуть SR-інженери (Site Reliability Engineer). Попит на них з 2015 року зростав на 34% щорічно. Середньорічна зарплата – $130 000.

На шосте місце вийшли менеджери з успіху клієнтів (Customer success specialist), робота яких полягає у встановленні довгострокових відносин з клієнтами, донесенням цінності продукту до клієнта та управлінням організаційними змінами в компанії клієнта. Попит на цих фахівців щорічно зростав на 34%. Середньорічна зарплата – $90 000.

На сьомому місці розташувались SDR (Sales Development Representative), робота яких полягає в організації угод, консультуванні та допомозі в питаннях по продукту або сервісу, розвитку потенційних клієнтів за допомогою донесення цінності продукту. Попит на цих фахівців щорічно зростав на 34%. Середньорічна зарплата – $60 000.

Восьме місце посіли дата-інженери (Data engineer), які зазвичай відповідають за управління робочими процесами, конвеєрами обробки і ETL-процесами. Попит на цих фахівців щорічно зростав на 33%. Середньорічна зарплата – $100 000.

За ними слідують спеціалісти з поведінкового здоров’я (behavioral health technician), фахівці, які допомагають лікарям, виконуючи плани лікування людей з поведінковими проблемами.  Попит на цих фахівців щорічно зростав на 32%. Середньорічна зарплата – $33 000.

На десятому місці у переліку перспективних професій майбутнього опинились спеціалісти з кібербезпеки. Попит на них зростав на 30%, а середня зарплата за рік становила $103 000.

Читай також: 51 найперспективніша професія майбутнього

Поширити у соц. мережах: