Osvitanova.com.ua

Згідно з дослідженням компанії Lenovo, кожен другий хоча б раз ставав жертвою кіберзлочинців. Причому 61% інтернет-користувачів переконані, що з легкістю впораються з кібератаками. Ті, хто турбуються про безпеку в мережі, передусім переймаються захищеністю особистих даних (73%) та можливими фінансовими втратами (69%). У свою чергу користувачі найменше бояться репутаційних втрат (26%) та зниження продуктивності роботи пристроїв (28%).

“За даними досліджень Lenovo, лише 3% користувачів не бояться стати жертвами кіберзлочинів. Решта 97% – шукають способи себе захистити, але водночас недооцінюють реальні загрози. 23% опитаних вважають, що звичайної обережності в інтернеті достатньо, щоб не втратити власні дані. Думаєте, лише реальний світ може бути жорстоким та небезпечним? Сьогодні на дітей та дорослих чекає дедалі більше загроз у цифровому просторі. Створюючи пристрої Lenovo, ми піклуємося про безпеку наших користувачів. Наприклад, для цього було розроблено унікальну систему захисту ThinkShield. Доведено, що дані на наших пристроях на 99% менше піддаються ураженню, ніж на інших. Проте дуже часто вирішальну роль у втраті даних грає банальний людський фактор”, – зазначає Тарас Джамалов, генеральний директор Lenovo в Україні.

Двофакторна автентифікація вважається одним із найнадійніших типів захисту інформації. В банківській справі її використовують 73% користувачів, а ось для соціальних мереж – лише 35%, чим спрощують доступ кіберзлочинцям. Не менш надійною вважають біометричну автентифікацію, її обирає 54% користувачів. Найчастіше використовують відбиток пальця (43%) або ж розпізнавання обличчя (21%). Найрідше – автентифікацію за райдужною оболонкою ока (6%) та за допомогою підпису (6%).

“Більшість створює сторінки в соцмережах ще до того, як дізнається про можливі загрози. Тож батьки та діти мають вміти мислити критично та відрізняти потенційні небезпеки. Наприклад, усією сім’єю варто переглядати новий застосунок, обговорювати потенційні небезпеки, а також встановлювати налаштування приватності та конфіденційності”, – зазначає Анна Носач, психолог та засновниця школи дитячої безпеки “Life School”.

 

Довідка:

Про дослідження

Компанія Lenovo – світовий лідер у розробці та виробництві інноваційних технологічних рішень для дому та бізнесу – провела дослідження з цифрової безпеки у 5 країнах, включаючи США, Китай, Індію, Великобританію та Австралію. Опитування проводилося з 24 по 29 жовтня 2019 року. Вибірка склала 462 респонденти. 

Поширити у соц. мережах: