Osvitanova.com.ua

Саме час спланувати святковий період і визначитися, коли і які відвідати новорічно-різдвяні локації, шоу і вистави. А ми зробили для вас добірку – зберігайте собі і діліться з іншими.

Головна Резиденція Святого Миколая

Козаки та дівчата-козачки раді сповістити, що 13 грудня 2019 року, о 12-00, вже водинадцяте, офіційно буде відкрита «Головна Резиденція Святого Миколая» в Україні, котра має свій осідок на теренах «Мамаєвої Слободи»!

Наш український Святий Миколай має всі ознаки українця, бо ж одягнений у священичі ризи та у підбитий бобровим хутром шляхетський кунтуш. На голові має гетьманську шапку. Але, крім зовнішніх ознак він ще добра, щира, привітна людина, котра, на відміну від його англо-саксонських та російських аналогів (Санта Клаус, Дєд Мороз), не махає крючковатою палицею (посохом), йдучи по лісу, а цілком у цивілізованій гостинній атмосфері традиційної Наддніпрянської хати, оздобленої рушниками, божниками та іншим хатнім начинням, виконує на старосвітській лірі канти 17-18 століття. Разом із дітьми, аби ті не були лінивими чистоплюями, випікає в печі справжні печатні пряники – медівники, або ж як їх всі називають “Миколайчики”. Наш український Миколай направду духовна особа, бо ж привчає дітей бути мудрими, добрими, співчутливими.

Коли: 13 - 22 грудня 
Де: Мамаєва Слобода, вул. Донця, 2
Вхід: 150-250 грн

Лапландія 360

Вперше в Україні локація площею 150 кв. м перетвориться на інтерактивне шоу, що телепортує всіх глядачів за тисячі кілометрів — прямісінько до Лапландії. Разом із провідником – ельфом Ейнаром-вам вдасться здійснити інтерактивну подорож до Санти та його сучасної, але від того не менш казкової, Резиденції. Ви відчуєте, що значить опинитись на льодовій глибі посеред засніженого озера, побачите, як ельфики готуються до привітання зі святами людей із різних куточків планети, та потрапите до найпотаємнішої кімнати світу, місця, де здійснюються бажання, – серця Лапландії.

За допомогою сучасних технологій гості «Лапландії 3600» опиняться у самому центрі цієї засніженої країни. Світлові, візуальні, звукові спецефектистворять відчуття повного занурення вінтерактивну подорож. А герої, яких глядачі зустрінуть на своєму шляху, покажуть, як змінився традиційний світ Санти у ХХІ столітті. У «Лапландії 360» не буде окулярів віртуальної реальності чи незручних крісел, а буде мініподорож із казковими знайомствами та зміною сюжетів, які розкинуться на 3600 навколо глядача.

Коли: 14 грудня - 12 січня
Де: Софійська площа
Вхід: 190 грн

Новорічна квест-місія «12 місяців»

До наукового штабу спецагентів завітав незвичний гість з проханням про допомогу, адже у нього зник мішок з подарунками. А чому цей гість звернувся саме до агентів? Бо тільки вони вміють і знають таємні рецепти, які підготували місяці аби знайти загублене. Так, так, саме повелитель 12 місяців(вдруг шо це Новий Рік) залишив дивовижні завдання його підлеглих , бо наш гість блукав протягом року і розкидав свої сліди повсюди. Тому скоріше поспішай до штабу спецагентів аби разом допомогти знайти мішок з подарунками.

Протягом квесту учасникам доведеться:
-навчитися читати таємні послання
-приготують любовний еліксир
-побачать незвичних змій
-здивують всіх магічним вибухом
-помандрують протягом року
-та зустрінуть справжнього повелителя 12 місяців

Коли: 14, 21, 22, 28, 29 грудня
Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1, павільон 1.
Вхід: 350 грн

Різдвяна історія про Лускунчика

Склалася така традиція, що кожний новий рік столиця зустрічає у певному стилі. Минулого року з легкої руки організаторів свята Folk Ukraine Софіївська площа перетворилася на край північного сяйва, а цього року її разом з головною ялинкою країни прикрасять у стилі різдвяної історії про Лускунчика, звісно, про перемогу добра над злом. Новорічна красуня стоятиме за традицією біля дзвіниці Софіївського собору. Довкола ялинки, ніби оберігаючи її, стоятимуть головні герої казки про Лускунчика разом із козаками-богатирями з відомого мультфільму “Як козаки...”: Грай, Тур і Око. А спеціально до свята вийде нова серію мультфільму – «Як козаки Лускунчика бойовому гопаку навчали».

Гостей дивуватимуть святковими локаціями у тому ж казковому стилі – їх запрошуватимуть до себе чотири різні королівства. Королівство подарунків – ярмарок сувенірів та найкращих подарунків до свята, куди з’їдуться сотні майстрів зі всієї України. Королівство смаку – найсмачніші страви та напої: мюнхенські ковбаски, шашлик, святкова випічка, запашний глінтвейн та багато солодощів. Королівство розваг – казкове місто для дітей з атракціонами, аніматорами, інсталяціями та подарунками. Королівство лайків – численні фотозони на Софійській площі та Володимирському проїзді. З одного королівства в інше можна буде дістатися казковим різдвяним експресом, що точно дуже сподобається дітлахам. Але можливо згадати дитинство наважаться і дорослі – чому б ні? Новорічні свята – хороший привід!

Коли: 19 грудня –13 січня
Де: Софійська площа
Вхід: вільний

Опішнянський колорит на Контрактовій площі

Минулого року Контрактова площа перенесла гостей у світ Марії Приймаченко, і цього року організатори вирішили теж не відходити від етнічної тематики і прикрасити свято у стилі опішнянської кераміки. Затишне зимове містечко в етностилі в поєднанні з тематичною концертною програмою та стилізованим декором та інсталяціями точно створять різдвяний колорит. Там же, на Контрактовій, буде і резиденція Святого Миколая, який здійснює мрії та бажання, снігова гірка, і навіть стріт-арт ковзанка. Ялинку на Контрактовій встановлять на місці колеса огляду, а прикраси будуть виконані у традиційних формах опішнянської кераміки: кашники, макітри, глечики, барильця, іграшки-свистульки у формі коня, вершника, півника, баранчика, козла, оленя. Але найулюбленіші образи опішнянських майстрів – баран і лев. Ну і яка ж ялинка без гірлянди?

Вулиця Сагайдачного теж наповниться святковим колоритом. На її пішохідній частині встановлять арт-об’єкти у вигляді розписаних горщиків, глечиків, дзбанків, барильців, а також прикрасять світловими інсталяціями і облаштують фотозони. Ковзанка цього року буде дещо незвичною – ніби у вигляді відкритого тунелю з неоновою підсвіткою на бортиках. Там працюватимуть інструктори, аби навчити кататися усіх охочих.

Коли: 14 грудня – 20 січня
Де: Контрактова площа
Вхід: вільний

Янголята для Святого Миколая

Запрошуємо дітей на свято «Янголята для Святого Миколая»!

У колоритній атмосфері «Українського села» дітей зустрічатиме Святий Миколай та чекатимуть розваги по-українськи.

Наші господині підготували веселі забави та ігри для дітей: будемо розучувати з дітлахами найвідомішу пісню про Миколая «Ой, хто, хто Миколая любить», будемо бешкетувати та веселитися, адже Миколай любить веселих та водночас чемних дітей. 

Запрошуємо на розважальну етно-програму для дітей від етнографічного комплексу «Українське село»! Буде весело та цікаво! 

В подарунок кожний учасник отримує медовий «Пряничок-Миколайчик». 

Цього ж дня на території «Українського села» працюють майстерні з народних традиційних ремесел і проводяться майстер-класи: ковальство, виготовлення різдвяних зірочок, свічок та оберегів, народної дерев’яної іграшки (з 12:00 до 16:00).

Коли: 22 грудня
Де: етнографічний музеї "Українське село", вул. Дмитрівська, 1, с. Бузова, Києво-Святошинський р-н, Київська обл.
Вхід: 150 грн

Шоу «Таємниці Новорічних іграшок»

З 22 грудня 2019 року по 6 січня 2020 року у Палаці «Україна» в Києві відбудеться Головна ялинка країни, мюзикл «Таємниці новорічних іграшок». Цю історію розкажуть нам актори театру танцю «Форсайт» та хореограф-постановник Олександр Лещенко. Кожного року ми дістаємо з антресолі ялинкові прикраси і яскраво вбираємо ялинку. А от яким життям живуть іграшки цілий рік, поки ми їх не бачимо? Про це ви дізнаєтесь з вистави, а ще переглянете акробатичні і танцювальні номери та пограєте в інтерактивні ігри з акторами. Перед виставою на вас чекають веселі розваги у фойє та яскраві фотозони для найкращих знімків та спогадів, дивовижні пригоди та несподівані сюжетні повороти, герої мультиків та казковий світ іграшок.

Коли: 22 грудня – 6 січня
Де: Палац Україна, вул. Велика Васильківська, 103
Вхід: 150 – 600 грн

Новорічне шоу Waterland

З 25 грудня 2019 року по 5 січня 2020 року у Міжнародному виставковому центрі в Києві вперше в Україні відбудеться новорічне шоу «Waterland»! На вас чекають фонтани висотою 24 метри, 170 тон води у величезному басейні, сцена-трансформер, яка на ваших очах перетворюється на воду і здіймає наверх тисячі різнобарвних фонтанів. Додайте сюди складні номери артистів, яскраві костюми, сучасний звук, світло та LED -екран, і ви отримаєте найкраще новорічне шоу в Києві – «Waterland» (ВАТЕРЛЕНД)! Атмосфера неймовірної казки та дива справить незабутнє враження і на дітей, і на дорослих.

Коли: 25 грудня – 5 січня
Де: Міжнародний Виставковий Центр (МВЦ), Броварський пр-т, 15
Вхід: 250 – 750 грн

Шоу «Дід Мороз та казкова Башта»

27 и 28 грудня 2019 року у Жовтневому палаці в Києві відбудеться унікальне новорічне шоу «Дід Мороз та Казкова Башта« від Sherliz_theater. На вас чекають авторські виступи артистів у різних жанрах. Актори театрів, повітряні гімнасти, акробати, фокусники, балет, сучасна та класична хореографія. Організаторам вистави вже не перший раз вдається зібрати справжню мистецьку феєрію, яка щоразу отримає схвальні відгуки глядачів. І звичайно, цього вечора не обійдеться без Діда Мороза і Снігуроньки, які чекатимуть малят для веселих інтерактивних ігор та майстер-класів за півгодини до початку вистави.

Коли: 27 – 28 грудня 
Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Вхід: 100– 450 грн

Різдвяне світлове шоу для дітей Christmas Dreams

З 21 грудня 2019 року по 3 січня 2020 року в готелі Premier Palace в Києві відбудеться традиційна ялинка – світлове театралізоване шоу «Різдвяні мрії». Організатори обіцяють подію, яка здатна здивувати навіть сучасних малюків, які вже все бачили. На вас чекають запаморочливі спецефекти, світлові костюми і сучасна музика. У програмі: анімаційна програма перед виставою, солодкі подарунки, фото с героями, аквагрим

Коли: 21 грудня – 3 січня 
Де: Premier Palace Hotel, Софіївський Гранд хол, бул. Тараса Шевченка, 5-7/29
Вхід: 150 – 500 грн

Новорічна мультимедійна казка-мюзикл «Принцеса-бджілка»

З 2 по 6 січня 2020 року у Палаці культури «КПІ» відбудеться новорічна мультимедійна казка-мюзикл «Принцеса-бджілка» від компанії «СвітArt» та музичного театру «ЛАД». Тут будуть сучасні світлові та звукові ефекти, оригінальний сюжет та музика, багато танців та пісень, і неймовірно талановиті діти-актори, які зіграють для вас цю теплу та родинну виставу.

Коли: 2 – 5 січня
Де: Центр культури і мистецтв НТУУ «КПІ», пр-т Перемоги, 37
Вхід: 40 – 170 грн

Резиденція Діда Мороза

На території «Зимової Країни» в Києві для всіх малят відчинить свої двері «Резиденція Діда Мороза» та його помічників. Тут все по-справжньому. На гостей чекає інтерактивна шоу-казка з яскравими декораціями і героями, у якій братимуть участь усі діти, незалежно від віку. Отож, ми потрапимо у будинок Діда Мороза, де його помічники ельфи вже чекають на всіх з цікавою програмою: міні-квести, складні, але захоплюючі завдання і складання листів Діду Морозу, де можна висловити всі свої найзаповітніші мрії. І звичайно, зустріч з самим головним чарівником! У нього навіть можна буде посидіти на колінах і сфотографуватися! А ще він приготував для всіх дітей солодкі новорічні подарунки. Подарунки входять у вартість квітка. Це буде справжнє незабутнє Новорічне свято!

Коли: 7 – 27 грудня
Де: Концерт-хол ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1 (вхід з боку парковки біля павильону № 9, або з боку центральної алеї)
Вхід: 190 – 270 грн

Winterra. Легенда казкового краю

З 12 грудня 2019 року по 1 січня 2020 року в концерт-холі ВДНГ відбудеться новорічне шоу нового формату 5D «Winterra. Легенда казкового краю» від авторів новорічних хітів «Вартові Мрій» та «Дім Таємничих пригод». Цього року все буде не менш цікаво і весело! Нові сюжети, нові учасники, нові номери! Це історія про найважливіше для кожної людини. Про родину, турботу і дива, які об’єднують усіх нас, і дорослих, і маленьких.

Коли: 12 грудня – 1 січня
Де: Концерт-хол ВДНГ, пр-т Академіка Глушкова, 1 (вхід з боку парковки біля павильону № 9, або з боку центральної алеї)
Вхід: 250 – 2499 грн

Новорічна дитяча вистава «Майстри чудес»

У Новому українському театрі в Києві відбудеться неймовірна новорічна дитяча вистава «Майстри чудес». Тут все буде як завжди у родині напередодні Нового Року. Мишка Мері готується до свят і дуже чекає на дива, у які щиро вірить. А ось її чоловік Олівер так не вважає і святковий настрій йому «до хвоста». Родинний затишок та спокій під загрозою. Адже Мері дуже засмучена, а свято зовсім скоро! Але з таким настроєм діла точно не буде. Як же врятувати свято і мир у родині? За це беруться собача Джекі та кіт Том. Тепер вони самі готові творити дива, аби довести Оліверу, що свято без чудес — це тільки половина свята.

Коли: 14 грудня - 19 січня
Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24Ж
Вхід: 150-200 грн

Новорічна вистава «Чарівна книга Святого Миколая»

14 грудня 2019 року у Будинку Архітектури в Києві відбудеться новорічна вистава «Чарівна книга Святого Миколая» від театру Бережних «Аттракціон». На вас чекає неймовірний казковий настрій, веселі ігри, а також — зустріч зі Святим Миколаєм, дівчинкою Ангелінкою та Дзіночками-Ангелочками. Звичайно, що не обійдеться і без злого Чортенятка, але зрештою, всі герої подолають труднощі, допоможуть Феї Чарівної Ночі та потраплять у країну доброзичливості і любові. У виставі братимуть участь всі маленькі глядачі.

Коли: 14 грудня 
Де: Будинок Архітектора, вул. Бориса Грінченка, 7
Вхід: 120-350 грн

Хорове свято «Хто, хто Миколая любить»

До Дня Святого Миколая хорове товариство імені Миколи Леонтовича Національної Всеукраїнської музичної спілки, Київська муніципальна академія музики імені Р. М. Глієра проведе хорове свято, участь в якому візьмуть кращі дитячі, навчальні, аматорські та професійні хорові колективи м. Києва. У програмі – хорові твори українських композиторів ХІХ-ХХ століття та колядки народів світу

Коли: 17 грудня 
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2
Вхід: 70 – 350 грн

Новорічна дитяча вистава «Снігова квітка»

Театр ляльок на Лівому березі Дніпра запрошує на новорічну дитячу виставу «Снігова квітка» за мотивами твору відомого казкаря Сергія Козлова. Напередодні Нового Року сталася велика прикрість — ведмежатко захворіло. Тому його вірний друг Їжачок вирішив допомогти другу видужати та відправився за чарівною снігової квіткою і завдяки силі справжньої дружби відшукав її, попри всі перешкоди. Тому що Новий Рік — чарівне свято і пропускати його не варто!

Коли: 18 – 31 грудня 
Де: Ляльковий театр на лівому березі Дніпра, вул. Миропільська, 1
Вхід: 80 грн

Дитяча вистава «Новорічний детектив»

У Театрі «Берегиня» в Києві відбудеться дитяча вистава «Новорічний детектив». У лісовому царстві щось пішло не так. І тепер ми разом з глядачами мусимо в усьому розібратися, навести лад та всіх врятувати. Це буде не так легко. Хто злодій? Хто винний? Що робити? Будемо вирішувати по перебігу п’єси! Адже детективні історії завжди заплутані, ще й напередодні Нового Року, коли трапитись може все, що завгодно і навіть більше! На нас чекає битва характерів, протистояння героїв та вирішення доленосних питань. Але щасливий фінал — гарантовано!

Коли: 18 –21 грудня 
Де: Театр «Берегиня», вул І. Миколайчука 3А
Вхід: 120 грн

Дитяче новорічне шоу CIRCUS

18 грудня 2019 року у Freedom Hall в Києві відбудеться дитяче новорічне шоу CIRCUS від вихованців Студії мистецтв Smile, з танцями, музикою та яскравими цирковими номерами, які стануть справжньою новинкою нашого свята. А за годину до старту шоу почне свою роботу Резиденція Святого Миколая, де кожен малюк зможе сфотографуватися з чарівником, отримати подарунок та загадати заповітне бажання на наступний рік. І незабудьте завітати до нашої фотозони та зробити вражаюче селфі! А потім, ми чекаємо вас у нашій залі, де мистецтво можливого і неймовірні дива міняються місцями і кружляють присутніх у єдиному вихорі зимової казки! У програмі: ексклюзивне шоу за участю дітей-акторів, повітряні гімнасти і акробати, ілюзіоністи, жонглери, яскрава welcome zone, резиденція Святого Миколая, жива блискуча фотозона.

Коли: 18 грудня
Де: Freedom Hall, вул. Кирилівська, 134
Вхід: 350 – 1200 грн

Новорічне дитяче повнокупольне шоу «Космічне Різдво – Space Christmas»

На вас чекає неймовірна інтерактивна історія головного героя та його друзів, дивовижну магію якої підкреслить сферичний повнокупольний контент – зображення в форматі 360° з ефектом 3D, що дасть можливість поринути у фантастичний світ новорічної казки. Дійство здивує світловими костюмами і спецефектами! Театралізоване шоу побудоване на іграх і діалогах з глядачем, що, без сумніву, підкорить дитячі та дорослі серця!

Коли: 19 грудня – 7 січня 
Де: Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3
Вхід: 250 – 450 грн

Новорічна вистава «Казка для маленького Зайчика»

У Київському академічному театрі ляльок відбудеться прем’єрна новорічна вистава «Казка для маленького зайчика», створена за мотивами чудових казок Сергія Козлова. Головний герой вистави має незвичайно довге ім’я — «Заєцьдругведмедикатаїжачка». Саме разом з ним та його друзями маленькі глядачі вистави зможуть скуштувати медові дощі, похрумтіти морквою, як справжні зайченята, та покружляти на помаранчевій планеті Земля. А далі ми всі біжимо задом наперед до Великої галявини, де зустрічаємо казковий Новий Рік!

Коли: 19 грудня – 12 січня
Де: Ляльковий театр, вул. Грушевського, 1А
Вхід: 100 – 200 грн

«Різдвяна рукавичка» та новорічна вистава

У Київському академічному ляльковому театрі на вас чекає святкова вистава «Різдвяна рукавичка» за мотивами української народної казки та спеціальна новорічна програма. Тут ви зустрінете справжніх українських колядників, які заспівають свої колядки і закличуть кожному глядачу щастя на цілий рік! А ще розкажуть казку. Одного разу мишка-шкряботушка, лисичка-сестричка, ведмідь-набридь та інші звірі зустрілися у одній рукавичці і давай сваритися! То одному не зручно, то іншому не затишно і тісно… Але Різдво – це не час для сварок. Тому вирішили наші звірі піти до Різдвяної зірки за порадою. А вона вислухала лісових героїв і каже…

Коли: 19 грудня – 12 січня
Де: Ляльковий театр, вул. Грушевського, 1А
Вхід: 120 – 150 грн

Вистава «Новорічна казкова одісея»

Там вам зустрінуться дракони, мегамонстри та володарі океанів. А зрештою, наші випробування доведуть кожному глядачеві, що усі ми супергерої, адже той, хто має розум, чесність та доброту, цінує гідність, сміливість та дружбу – просто непереможна людина, які б прикрощі не трапилися на шляху. Перед виставою глядачі зможуть пограти з аніматорами, зустрітись з ростовими ляльками та сфотографуватись зі Святим Миколаєм. 

Коли: 19 грудня - 4 січня
Де: Будинок Архітектора, вул. Бориса Грінченка, 7
Вхід: 220-270 грн

Мюзікл «Фабрика Санти»

З 19 по 29 грудня 2019 року у Київському театрі опери і балету для дітей та юнацтва відбудеться новорічний дитячий мюзикл «Фабрика Санти», автором якого є композитор Павло Табаков. Свого часу музикант був переможцем другого сезону телепроекту «Голос країни» і розпочинав співочу кар’єру, а тепер вирішив спробувати себе у ролі автора дитячого одноактного мюзиклу. На глядачів чекає запальне шоу з музикою, танцями та вражаючими спецефектами. Починається ця історія не-де-небудь, а на справжнісінький фабриці Санти, напередодні Різдва. У Санти багато роботи, тому він шукає помічників. Але у помічники до чарівника беруть лише хлопчиків. Це зовсім не влаштовує дівчинку Роксі, яка будь-що хоче потрапити на фабрику подарунків. Вона хоче крадькома пробратися до Санти і випадково стає свідком його викрадення! Тепер Роксі, Марку та іншим дітям доведеться врятувати Санту з полону, бо інакше Різдво в усьому світі просто не настане!

Коли: 19 – 29 грудня 
Де: Театр опери і балету для дітей та юнацтва, вул. Межигірська, 2
Вхід:  30 – 250 грн

Вистава «Зачарований політ»

З 19 по 29 грудня 2019 року у Державному музеї авіації в Києві «Театр в літаку» представить новорічну виставу «Зачарований політ», яка відбудеться просто на борту величезного літака ІЛ-86! На вас чекає захоплююча історія про принцесу, яка потрапляє зі своєї чарівної країни просто до звичайного міста. І тепер їй доводитись жити по-новому, а ще й боротися проти чар злої мачухи! Але всі новорічні казки просто створені для того, щоб добре закінчуватись. До того ж, окрім веселої пригодницької вистави на борту літака, на малечу чекають солодкий подарунок, а на батьків – гаряча кава та чай. Тому під час нашої вистави тепло та затишно буде усім глядачам. А після вистави можна буде сфотографуватися просто за штурвалом літака.

Коли: 19 – 29 грудня
Де: Державний музей авіації ім. О.К. Антонова Національного авіаційного університету, вул. Медова, 1
Вхід: 350 грн

Новорічна вистава-гра «Сім добрих справ Святого Миколая»

У Новому українському театрі в Києві відбудеться новорічна вистава-гра «Сім добрих справ Святого Миколая». Саме стільки справ доведеться виконати всім маленьким учасникам вистави та їхнім батькам, щоб Святий Миколай міг завітати до них на свято та принести подарунки. Цілий рік добрий чарівник наглядав за дітками та готувався до зустрічі зі слухняною малечею. Але напередодні свят йому треба так багато усього встигнути! Тому без вашої допомоги він не обійдеться. Але ж допомагати іншим – це ж справді весело, а ще може бути дуже приємно! І подарунки –такі гарні та довгоочікувані!

Коли: 19 грудня – 3 сiчня
Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24Ж
Вхід: 200-250 грн

Новорічна казка-мюзикл «Аліса в країні Нового року»

У Київському Планетарії відбудеться Новорічна 3D казка-мюзикл «Аліса в країні Нового Року», яка буде цікава усій родині. Наше новорічна вистава — це інтерактивне шоу з повнокупольною проекцією на найбільшому куполі у Європі. На вас чекає зустріч з Алісою та її друзями: Котом, що любить посміхатися, Капелюшником, що ніяк не знайде свій глузд, кроликом, що весь час запізнюється та іншими героями відомої на весь світ казки, які не дадуть Червоній королеві зіпсувати свято. До того ж, дива почнуться вже у зірковому фойє, де можна буде наживо побачити героїв нашої казки. А після вистави на вас чекають веселі ігри розваги та дискотека разом зі Святим Миколаєм та фотографування біля ялинки!

Коли: 20 грудня - 6 сiчня
Де: Планетарій, вул. Велика Васильківська, 57/3
Вхід: 250 – 450 грн

Вистава «Новорічний гармидер»

Ляльковий театрі на лівому березі Дніпра запрошує на виставу  «Новорічний Гармидер» в Києві. Сміх, танці, грайливе новорічний настрій вам подарують кращі артисти та їхні незабутні підопічні. Хто сказав, що справжнє свято повинен бути обов'язково статечним і химерним, а все повинні вести себе скромно і тихо? Приходьте, щоб пограти зі Снігуронькою та Дідом Морозом і влаштувати справжнісінький переполох.

Коли: 21 - 30 грудня 
Де: Ляльковий театр на лівому березі Дніпра, вул. Миропільська, 1
Вхід: 80 грн

Новорічна феєрія «Таємниця чаклуна»

У Київському палаці дітей та юнацтва відбудеться новорічна феєрія «Таємниця чаклуна». Це історія про те, як перед святами батько віддав свого сина майстрові на навчання, а той виявився чаклуном. Отож, хлопчик опиняється у дивній школі, разом іншими дітьми. До початку вистави у Палаці працюють інтерактивні ігрові майданчики, веселі атракціони та розваги біля ялинки.

Коли: 21 грудня – 5 сiчня
Де: Київський Палац дітей та юнацтва, вул. Івана Мазепи, 13
Вхід: 50 – 150 грн

Зимова вистава для найменших «Сніг»

У Київському академічному театрі ляльок відбудеться вистава для найменших глядачів від 0 до 3-х років – «Сніг». Це історія про першу зустріч дитини з зимою. Про перший сніжок і першу сніжинку, перший снігопад і першого сніговика у житті маленької людини. В інтерактивній виставі батьки беруть у ній не меншу участь, аніж маленькі глядачі. Тож готуйтеся допомагати дітям під час вистави-гри.

Коли: 21 грудня – 11 сiчня
Де: Ляльковий театр, вул. Грушевського, 1А
Вхід: 200 грн

Вистава «Історія, якій понад 2000 років»

З 21 по 29 грудня 2019 року у Малому драматичному театрі, що у Києві, на всіх малят та їх батьків чекає «Історія, якій понад 2000 років». Присвячене це новорічне дійство, звичайно, Різдву! На гостей театру чекає розповідь Віфлеємської історії, знайомство з ангелами, колядки і обрядові пісні, різдвяні ігри, розваги, сюрпризи і прикрашання святкового калача, яким потім зможуть поласувати усі, хто прийде на свято. Вистава відбудеться у форматі веселої інтерактивної гри, тому сумувати буде просто ніколи!

Коли: 21 грудня – 12 сiчня
Де: Український малий драматичний театр, вул. Олеся Гончара, 33
Вхід: 300 грн

Вистава «Зимова казка»

Весела, запальна та добра вистава! Простий і трохи наївний сюжет «Зимової казки», сповнений гумором, піснями, танцями, погонями, інтригою, та так схожий на старі добрі мультфільми про Дідуся Мороза, бешкетних Зайчат, хитру Лисицю та дурненького Вовка. І діти і дорослі весело регочуть і голосно аплодують улюбленим героям! А перед виставою всіх чекає зустріч з чарівною Снігуронькою, прикольним Зайцем і довгоочікуваним гостем – Дідом Морозом, без уваги якого не залишиться жоден юний глядач.

Коли: 22 грудня - 12 сiчня
Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24Ж
Вхід: 50-250 грн

Вистава «Новорічні пригоди Сніговика»

У Новому українському театрі у Києві відбудеться новорічна дитяча вистава «Новорічні пригоди Сніговика». Але спочатку всі глядачі пограють біля ялинки з Дідом Морозом та Снігуронькою. Наші зимові чарівники нікуди не дінуться, а відведуть дітей до зали та стануть героями справжньої зимової казки.

Коли: 22 грудня - 12 сiчня
Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24Ж
Вхід: 250 грн

Інтерактивна музично-ігрова вистава для дітей «Новорічні пригоди Аліси»

З 22 грудня 2019 року по 4 січня 2020 року у Малому залі Палацу «Україна» в Києві відбудеться інтерактивна музично-ігрова вистава для дітей «Новорічні пригоди Аліси» від Київського театру «Тисячоліття». В дивному світі Країни Чудес та Задзеркалля дівчинка Аліса зустріне купу дивакуватих героїв, впорається з різними випробуваннями та завдяки впевненості і вірі у себе стане справжньою королевою. А всі глядачі їй у цьому допоможуть! Перед виставою малята зустрінуться з героями улюблених мультиків та зможуть з нимисфотографуватися. Також на всіх чекають веселі ігри та безкоштовний аквагрим. Ну, і звичайно, всім гості отримають солодкі подарунки від Діда Мороза!

Коли: 22 грудня – 5 сiчня
Де: Малий зал Палацу «Україна», вул. Велика Васильківська, 103
Вхід: 50 – 450 грн

Новорічне свято Happy New Year in Disney 2020

З 23 по 30 грудня 2019 року у Fairmont Grand Hotel в Києві відбудеться неймовірне новорічне свято HAPPY NEW YEAR IN DISNEY 2020 від компанії подій «DOMINO». На вас чекає яскрава подорож у чарівний світ Уолта Діснея та зустріч з найпопулярнішими героями улюблених мультфільмів. Двері у країну чудес відчиняються вже зараз! А з 7 по 20 листопада включно- діє 10% знижка на квитки за промокодом DISNEY. Адже у нашому світі відбуваються справжні дива. Тут ви побачите принцес Бель і Аврору та принца, Міккі Мауса, героїв мультфільму «Холодне серце» та супергероїв, лялечок ЛОЛ, Жасмін та Аладдіна, і звичайно — Діда Мороза та Снігуроньку. Казку будуть створювати більш як 15 професійних акторів та 4-х метрові декорації. А у наших фотозонах ви зможете зробити найкрутіші селфі та фотографії. 

Коли: 23 – 30 грудня 
Де: Fairmont Grand Hotel Kyiv, ул. Набережно-Крещатицкая, дом 1
Вхід: 920 – 1120 грн

Музична дитяча казка «12 МІСЯЦІВ»

Під магічні мелодії оркестру «Віртуози Києва», ви вирушите в чарівний світ новорічної казки, створений театром пісочної анімації «Золотий лев». Ви зануритеся у історію, написану Самуїлом Маршаком про справжню дружбу, відвагу, дива та довіру. Про те, чому добро завжди перемагає зло, і чому, якщо бути хорошою людиною, проліски зацвітуть і у грудні. 

Коли: 24 - 28 грудня
Де: Будинок Кіно, вул. Саксаганського, 6
Вхід: 200-600 грн

Новорічне мильно-бульбашкове шоу «Легенда про сніг»

24 грудня 2019 року в Будинку офіцерів Збройних Сил України відбудеться новорічна казка-фантазія від Crazy Bubble Show – «Легенда про сніг». Це історія про Бульку і Буль-Бульку, які живуть в країні мильних бульбашок. Вони вміють керувати примхливими тонкими матеріями мильних бульбашок будь-якого розміру, але ніколи не бачили снігу! Однак у них є друг-чарівник, який може допомогти їм познайомитись зі снігом…На вас чекають світлові костюми і спецефекти, лазерне шоу, справжній сніг і безліч мильних бульбашок. Ви навіть можете опинитись в середині однієї з них. На вході вас зустрінуть величезні Дід Мороз і Снігурка, а після шоу – справжня мильна феєрія!

Коли: 24 грудня
Де: Будинок офіцерів Збройних сил України, вул. М.Грушевського, 30/1
Вхід: 150 – 300 грн

Новорічні та Різдвяні бали в театрі «Сонечко»

У Новому Українському Театрі відбудуться Різдвяні та Новорічні бали для дітей від 3 до 12 років та їх родин в театрі «Сонечко» (Божья коровка). Дітлахи запрошуютьс у маскарадних костюмах. 24 і 25 грудня та 6 і 7 січня на вас чекає Бал «Різдвяний» (мова свята – українська), 28 грудня і 4 січня Бал «Чарівний» (мова свята – російська), 29 грудня Бал «Веселий заєць» (мова свята – російська), 30 грудня і 5 грудня Бал «Сюрприз». (мова свята – російська), 31 грудня і 2 січня Бал «Новорічний» (мова свята – українська). 

Коли: 24 грудня – 2 сiчня
Де: Новий український театр, вул. Михайлівська, 24Ж
Вхід: 200 – 250 грн

Вистава «Мороз-Морозенко» та новорічна програма

З 19 грудня 2018 року по 6 січня 2019 року Київський академічний театр ляльок запрошує малят на виставу і новорічну програму «Мороз-Морозенко». Цю різдвяну історію для малечі розіграють веселі колядники. Вони розкажуть маленьким глядачам історію доброї та працьовитої сирітки Марійки, яку зла мачуха відправила взимку до лісу шукати ягоди. А у лісі дівчинка зустріла того самого Морозенка, який згодився їй допомогти, якщо вона виконає усі його завдання.

Коли: 25 грудня - 6 сiчня
Де: Ляльковий театр, вул. Грушевського, 1А
Вхід: 100-200 грн

Вистава «Різдвяна колискова»

Запрошуємо дітей до Лялькового театру на лівому березі Дніпра в Києві на виставу «Різдвяна колискова» за мотивами традиційного вертепного дійства. Ви побачите класичних персонажів Різдвяного вертепу: волхвів, царя Ірода, мати Рахіль, теслю Йосипа та Діву Марію, що колихає Ісуса у яслах та співає йому колискову. Розкажуть цю історію нам три янголи, що спустилися на землю з благовістом — Ісус народився, славімо його!

Коли: 25 грудня 
Де: Ляльковий театр на лівому березі Дніпра, вул. Миропільська, 1
Вхід: 80 грн

Дитяча музична вистава «Білосніжка та семеро гномів»

У Театрі оперети у Києві відбудеться дитяча музична вистава «Білосніжка та семеро гномів» за мотивами усім відомої казки. У однієї жінки народилася прекрасна дівчинка з білим як сніг обличчям, чорним волоссям та червоними як троянди губами. За цю красу її назвали Білосніжкою. Але коли мама дівчинки померла, батько одружився вдруге і мачуха незлюбила падчерку, А до того, була вона злою чаклункою. І от спочатку Білосніжку вигнали з батьківського дому до лісу, де вона знайшла прихисток у семи гномів. А далі, мачуха подивилася у своє чарівне дзеркало і дізналася, що Білосніжка досі жива, а тепер ще й гарніша за неї…

Коли: 26 грудня – 11 сiчня
Де: Київський національний академічний театр оперети, вул. Велика Васильківська, 53/3
Вхід: 30 – 150 грн

Вистава «Карлик-ніс» тат новорічна програма

У Київському академічному театрі ляльок відбудеться дитяча вистава «Карлик Ніс» за мотивами відомої казки Вільгельма Гауффа, а також спеціальна новорічна програма, яку актори театру підготували до зимових свят.

Коли: 28 грудня - 9 сiчня
Де: Ляльковий театр, вул. Грушевського, 1А
Вхід: 100-200 грн

Вистава «Снігурчин концерт»

У Театрі ляльок на лівому березі Дніпра відбудеться дитяча вистава «Снігурчин концерт». Новий Рік вже зовсім близько і всі звірята готуються до головної ночі. Давайте влаштуємо концерт? Сніговичок буде ведучим, Зайчики підготують танок, Лисичка вивчить пісню, а Білочка та Їжачок підіграють всім на інструментах. А ще на виступ приїдуть запрошені артисти — Том та Джері!

Коли: 28 грудня 
Де: Ляльковий театр на лівому березі Дніпра, вул. Миропільська, 1
Вхід: 80 грн

Лазерне шоу «Викрадення Ялинки в Рокфеллер- центрі»

28 грудня 2019 року у Палаці Спорту в Києві відбудеться головна святкова ялинка «Викрадення ялинки в Рокфеллер центрі» за участі улюблених героїв мультфільмів «Корпорація монстрів» та «Будинок іграшок». За допомогою новорічної магії глядачі потраплять на лазерне шоу, що перенесе всіх присутніх до Рокфеллер-центру у Нью-Йорку, де кожного року встановлюють головну ялинку США. На вас чекає ефектна світлова вистава та герої мультфільмів просто поруч з вами. А головне, неймовірна магія, яка примусить зникнути справжню ялинку просто на очах глядачів. Такого ви ще не бачили, приходьте всією родиною та переконайтесь самі!

Коли: 28 грудня
Де: Палац Спорту, Спортивна площа, 1
Вхід: 150 – 650 грн

Новорічна вистава «Чарівна лампа Аладдіна»

У  актовому залі ІПАГ в Києві відбудеться новорічна вистава «Чарівна лампа Аладдіна» від авторського театру «Срібний острів» Людмили Лимар. Це буде прекрасна арабська казка про кохання Аладдіна до царівни Будур, якому хоче стати на заваді візир Джафар та його підступна служниця Іфрітка. Однак веселий та мудрий Джин з чарівної лампи обов’язково прийде на допомогу закоханим та зробить так, щоб ніхто не зміг зіпсувати їм Новий Рік. На вас чекають бої на справжніх кинджалах, східні танці та пісні, чудові костюми та щира гра усіх акторів театру. Вистава буде цікава дітям від 3 років та їх батькам.

Коли: 28 – 30 грудня
Де: Авторський театр «Срібний острів» Людмили Лимар, вул. Платона Майбороди, 8 (Актовий зал ІПАГ)
Вхід: 50 – 200 грн

Музична вистава для дітей «Чарівник Смарагдового міста»

У Національному академічному театрі російської драми в Києві відбудеться музична вистава для дітей «Чарівник Смарагдового міста» за мотивами відомої казки Олександра Волкова. Маленькі глядачі побачать історію дівчинки Еллі, яка разом зі своїм другом Тотошкою потрапила до чарівної країни і тепер будь-що мріє повернутися назад. Під час своєї подорожі по дорозі з жовтої цегли вона зустрінеться не тільки з випробуваннями, а й знайде справжніх друзів: Лева, Залізного Дроворуба та Опудала, які попри всі труднощі здійснять свої найзаповітніші мрії та отримають від чарівника Гудвіна гострий розум, хоробрість та любляче серце.

Коли: 29 грудня – 8 січня
Де: Театр російської драми ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5 (м. «Театральна»)
Вхід: 30 – 250 грн

Новорічне шоу для дітей «Дід Мороз в Королівстві шоколаду»

29 і 30 грудня 2019 року у Жовтневому палаці в Києві відбудеться новорічне шоу для дітей «Дід Мороз в Королівстві шоколаду». Під час цієї вистави всі глядачі зможуть побувати в гостях у Королеви Карамелі, що живе у Селищі Пряників та познайомитися з Пряничним Ельфом. На вас чекають сади солодкої вати, мармелад, що танцює та журавлина в цукрі та подорож у Королівство самого Шоколаду! І звичайно, всіх потішить наша святкова ялинка та Снігуронька. Інтерактивні ігри, майстер-класи та конкурси для малечі почнуться вже за півгодини до вистави. Тому радимо прийти заздалегідь!

Коли: 29 – 30 грудня 
Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Вхід: 100 – 450 грн

Вистава «Красуня і Чудовисько» та новорічна програма 

У Київському академічному театрі ляльок відбудеться неймовірно романтична вистава «Красуня і Чудовисько», а також новорічна програма, підготована для наших маленьких глядачів. Завжди будь чемним, адже ніколи не знаєш, хто постукає в твої двері! Одному принцу дуже не пощастило. Він не пустив до палацу жебрачку, а нею виявилась чаклунка, яка перетворила принца на чудовисько і вручила йому троянду. Врятувати юнака може тільки любов прекрасної дівчини, але, якщо цього не станеться допоки з троянди не опаде остання пелюстка, він назавжди залишиться потворним. Аж ось у палаці принца з’являється Бель… На честь новорічних свят на всіх глядачів чекає спеціальна програма, розваги, конкурси та несподіванки, недарма наш театр розташований у замку на горі, тому і дива тут відбуваються справжні. Особливо у дні зимових канікул та свят.

Коли: 29 грудня - 10 січня
Де: Ляльковий театр, вул. Грушевського, 1А
Вхід: 100-200 грн

Новорічна музична казка «Аладдін»

З 27 грудня 2019 року по 2 січня 2020 року у Національній музичній Академії в Києві відбудеться Новорічна музична казка «Аладдін». На глядачів чекає сучасна постановка с використанням світлодіодних екранів, світлового шоу та 3-Д ефектів. І це, звичайно, не всі несподіванки, для наших глядачів! Отже, Жасмін і Аладдін збираються потрапити на святкування Нового Року. Та й Джин готовий доправити їх до далеких країв, де йде справжній сніг. Але, як завжди, візир Джафар хоче зіпсувати плани друзів, тому на всіх нас чекає захоплююча пригода… Ми підготували для вас запаморочливі сюжетні повороти, несподівані перетворення та напружений фінал, який нікого не залишить байдужим. Але завдяки своєму щирому коханню та допомозі глядачів, наші герої зможуть долетіти на килимі-літаку до самої України і усім разом зустріти Новий Рік.

Коли: 25 грудня – 2 січня
Де: Національна музична академія Чайковського, вул. Архітектора Городецького, 1-3/11
Вхід: 70-300 грн

Вистава «Операція «Телепортація»

29 грудня 2019 року у Будинку офіцерів Збройних Сил України відбудеться новорічна сімейна комедія Операція «Телепортація». Місія: Новий Рік. Завдяки нашій виставі, ви зможете зустріти Новий Рік одразу у п’яти країнах світу та познайомитись з їх звичаями. Австралія, Японія, Індія, Америка, Австрія… А почалося все з того, що Каті-неслухнянці та Фуфуфунці набридло зустрічати Новий Рік вдома. Салати несмачні, телевізор нудний, подарунки — не ті… Дітлахи побачать традиції святкування Нового Року в усьому світі. На вас чекає весела музика, інтерактивні ігри, відеоінсталяції та гумор країн світу. Весело буде не тільки дітям, а й їхнім батькам. Щоб побачити новорічну комедію «Операція «Телепортація».

Коли: 29 грудня
Де: Будинок офіцерів Збройних сил України, вул. М.Грушевського, 30/1
Вхід: 110-390 грн

Інтерактивна шоу-вистава для дітей «Новорічні диво-пригоди-2020»

30 грудня 2019 року у Конгрес-холі Президент-готелю в Києві відбудеться новорічна інтерактивна шоу-вистава для дітей «Новорічні диво-пригоди-2020» від театру Бережних «Атракціон». Ще у фойє ви зустрінетесь з героями казок та зможете пограти з ними у веселі ігри і позмагатися за призи. А далі на малят і їхніх батьків чекає неймовірна новорічна вистава, під час якої всі присутні стануть учасниками цієї містерії. Компанію дітлахам складуть герої Діснею і не тільки: Леді Баг, Супер Кіт, Цуценячий патруль, Джинн, Мінні та Міккі Мауси, Баба Яга та Вічна Мерзлота. 

Коли: 30 - 31 грудня
Де: Конгрес-Хол (PRESIDENT HOTEL), вул. Госпітальна, 12
Вхід: 100-350 грн

Музична вистава «Санта-2. Глобальне потепління»

У Театрі опери та балету для дітей і юнацтва відбудеться прем’єра сучасної музичної вистави «Санта-2. Глобальне потепління», лібрето до якого написав учасник гурту «Авіатор» Дмитро Тодорюк, який вже багато років співпрацює з театром. Цього разу він виступив у ролі казкаря та вигадав нову сучасну казку, про те, що може статися з Дідом Морозом, усіма нами і нашою планетою, якщо ми не змінимось і не збережемо нашу чудову землю. Адже справді великі дива починаються з маленьких вчинків, з відповідальності за себе і за те, що нас оточує. Ця казка обов’язково здивує і спонукне замислитись і маленьких, і дорослих глядачів. І звичайно, подарує всім глядачам Новорічне диво і віру в краще.

Коли: 31 грудня - 10 січня
Де: Театр опери і балету для дітей та юнацтва, вул. Межигірська, 2
Вхід: 50-250 грн

Новорічна ніч у «Парку Київська Русь»

У ніч з 31 грудня 2019 р. з 20:00 на 1 січня 2020 р. в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде грандіозна святкова розважальна програма з кінними виступами, колоритними персонажами, традиційними середньовічними забавами, танцями, живим вокалом і запальним шоу. Крім того гостей чекають шоу двійників та інтерактивний спектакль з вогняними спецефектами «Новорічна казка», який буде цікавий і дорослим, і дітям. А також: смачні гарячі страви з багаття, напої та настоянки, безкоштовне катання на конях, подарунки та частування для кожного гостя і феєрверк. Родзинкою казкової феєрії стане новорічний маскарад. Тут ви зустрінете історичних персонажів, героїв казок і билин і навіть кінофільмів. Дійство пройде в унікальному місці — на середньовічному амфітеатрі.

Коли: 31 грудня
Де: Парк Київська Русь, Київська область
Вхід: 150-395 грн

Новорічне льодове шоу Disney On Ice

З 3 по 6 січня 2020 року у Палаці Спорту в Києві відбудеться новорічне льодове шоу Disney On Ice за мотивами мультфільму «Крижане серце» (Frozen). Казку, що здобула «Оскар» втілило на льоду Feld Entertainment — міжнародний лідер зі створення неймовірних сучасних шоу. Неймовірну історію про Анни та Елізу глядачі побачать у надзвичайному театралізованому шоу на ковзанах! У виставі беруть участь найкращі актори-фігуристи. Відважна дівчинка Анна вирушає у подорож, щоб знайти свою сестру Ельзу. Ельза чаклунка і вирішила усамітнитися від усього світу і жити тільки зі своїми незвичайними здібностями. Разом з Анною вирушають олень Свен, мисливець Крістоф та сніговик Олаф. Звичайно, ми побачимо і інших казкових героїв у історії, де любов перемагає страх. Також учасниками цього шоу стануть інші герої Дісней: Мінні та Міккі Маус, відомі принцеси з різних мультфільмів та герої з анімаційних стрічок «Історія іграшок», «У пошуках Немо» та «Король Лев».

Коли: 3 – 6 січня
Де: Палац Спорту, Спортивна площа, 1
Вхід: 299 – 999 грн

Новорічне шоу фіксиків «Дід Мороз існує»

4 і 5 січня 2020 року у Жовтневому палаці в Києві відбудеться Новорічне шоу «Дід Мороз існує»! Отож професор Чудаков та його помічники вирішили довести всім дітям, що зимовий чарівник точно існує! До вашої уваги міжнародна армія чарівників, випробування нового виноходу Генія Євгеновича, який телепортує різні предмети, неймовірний дослід з телепортації самого Діда Мороза та неймовірні наслідки цього експерименту.

Коли: 4 – 5 січня
Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Вхід: 90 – 490 грн

Вистава від театру тіней «Різдвяне Королівство Тіней»

6 січня 2020 року у Жовтневому палаців в Києві відбудеться унікальна вистава від першого у світі 3D Театру тіней «Verba», актори якого вже підкорили шоу «America got talent». Цей український колектив представить свою прем’єрну виставу для маленьких глядачів, де вперше буде використано ефект 3D, «Різдвяне Королівство Тіней». Адже команда театру вже давно поєднує театральне мистецтво з сучасними можливостями візуалізації, і цього вечора вони представлять результат свого творчого експерименту.

Коли: 6 січня
Де: Жовтневий палац, Алея Героїв Небесної Сотні, 1
Вхід: 90 – 490 грн

Поширити у соц. мережах: