Osvitanova.com.ua

Літо — це безліч часу та можливостей для відпочинку: на березі моря, у бабусі в селі або навіть у батьків на роботі. Як же провести цей вільний час весело та з користю і, бажано, подалі від гаджетів? Звісно, що із книгою у руках! Але як підібрати книги, які найбільше зацікавлять дитину? Вас зорієнтують фахівці видавництва «Ранок», назвавши кілька важливих критеріїв.

1. Популярні герої

Мабуть, один із найкращих способів провести час влітку — це кіно, книжки, нові та цікаві герої і обов’язково пригоди. До речі, ваша дитина бачила фільми про незвичайних сестер напів-вампірок? А вже читала книжки, написані за цією стрічкою? Так, насправді, існують книжечки до цього фільму. Окрім карколомних подій, які розгортаються у цій історії, чудово показано, що таке сімейні цінності та дружба.

2. Схованка для таємниць

Ваша дитина вже веде або бажає почати вести щоденник? Це гарна можливість відпочити від навчання та виплеснути емоції. Нещодавно вийшла книжечка зовсім неочікуваного формату — це сторінки зі справжнісінького щоденника! Там є все: і пригоди з її «улюбленою» сусідкою, і переймання через новий телефон, і все, все, все, що хвилює дівчинку. Таких щоденників вже цілих два!

3. Науковий фактаж

Можливо, у вас вдома зростає майбутній хімік? Чи лікар? Дитина закидає вас питаннями про ГМО, хромосоми та клонів у біомайстернях? Існує безліч цікавих для дитини тем, які потрібно пояснювати! І, якщо бути відвертими, ми не завжди можемо відповісти на запитання наших розумників. В такі моменти ми біжимо до пошукової системи і заповнюємо нестачу інформації. Ця книжка дасть дитині не тільки нові знання, а й навчить “гуглити” незрозумілі слова.

4. Неординарні історії

А може, ваша дитина у захваті від неординарних історій? Наприклад, про ванну, яка розмовляє. І не просто розмовляє, а жартує! Вже багатьом сподобалась майже нереальна історія про пригоди дівчинки на ім’я Іванна. Окрім історії про ванну, що розмовляє, книжка захоплює ще чотирнадцятьма історіями. Наприклад, чудовими порадами від лікаря – приймати Принцесин до зустрічі з драконом та обов’язково запивати чашкою какао.

А ще нещодавно вийшла абсолютно неочікувана історія про шалену фанатку анатомії — дівчинку Анютку. Їй притаманні звичайні підліткові проблеми: неприйняття себе, відсутність друзів, образи однокласників. Проте, в неї є один секрет. Вона веде блог в інтернеті від імені….скелету! Саме так, якщо ваша дитина вже зіткнулася із підлітковими проблемами, їй буде корисно почитати таку книжку.

5. Милі котики

Ваша дитина знає, що у котів дев’ять життів? Сучасна українська письменниця Олександра Орлова нещодавно розповіла про пригоди хлопчика Остапа та кота Нечуя. Дізнайтеся разом з дитиною, чому Нечуя назвали саме так. Ця історія занурить дитину в атмосферу пригод, дружби, турботи та милосердя.

6. Дружба понад усе

Чи бувало так, що дитина чогось дуже-дуже хоче, а знайти не може? Наприклад, як Білому ведмедю закортіло з’їсти меду в Арктиці. Що робити? куди бігти? Допомогти йому може лише справжній друг. Ця книжечка розповість про цінність дружби. Про те, як справжні друзі завжди прийдуть тобі на допомогу, де б ти не був, навіть, на іншому кінці світу.

Провести літні канікули весело та з користю допоможуть книжки. З ними дитина і потренує необхідні навички, і зануриться у пригоди, і звичайно ж знайде нових друзів.

Поширити у соц. мережах: