Osvitanova.com.ua

Ми зустрілися с з засновницями нової фізмат-школи «Кебета» – Дарією Філатовою (кібернетик, більше 17 років досвіду в управлінні проектами, мама трьох синів і власниця дитячого садочку «Дрімляндія») і Галиною Шостак (юрист, економіст, власниця мережі дитячих садочків Emily Сlub, консультант з дитячих освітніх проектів і мама двох дочок), щоб розпитати про створення школи і її відмінність від інших звичайних та альтернативних. 

Чому ви вирішили відкрити школу?

Дарія: Ідея відкриття школи у нас з Галиною паралельно одна одній  росте вже три роки. Я закохана в математику, вивчаю нейрофізіологію та намагаюся дослідити й зрозуміти, як влаштований мозок. Зокрема, цікавим є вивчення впливу точних та природничих наук на розвиток системного мислення. Для свого власного садочку ми із колегами розробили власну програму навчання, яка дала дуже круті результати. Тож годі було зупинятися  і ми вирішили створювати школу. Зараз працюємо над власною програмою для початкової школи. Це така собі синергія найкращих вітчизняних програм, які мають гарні перевірені результати, та сучасних світових методик та практик.

Галина: А я люблю будувати системні компанії, створювати круті ціннісні команди, приймати нові цікаві виклики. Батьки випускників  наших садочків весь час просять школу. Ну і ми хочемо створити найкращу школу для своїх власних дітей, у нас їх  п'ятеро на двох 

Що означає назва школи?

Галина: Ми довго вибирали влучну назву, яка чітко характеризує саме наш освітній проект. І не дарма. Слово «кебета» – суто українське, означає розум, хист, здібність, легко читається і вимовляється будь-якою мовою.

Якою ви бачите ідеальну школу?

Дарія: Ідеальна школа – це місце, де задовольняються потреби всіх учасників процесу. Учням цікаво, комфортно, безпечно та дружньо; батькам спокійно та зрозуміло; вчителям професійно, гармонійно та є куди розвиватися; власникам (виділю їх окремо) гордо за те, що створили найкращий проект. Мені дуже хочеться  донести діткам ідею, що світ навколо такий величезний, невідомий, цікавий, що все життя можна і треба навчатися й отримувати від цього реальне задоволення. А таке не зрівняється ні з чим!

Галина: В ідеальній школі великий акцент приділяється розвитку навичок майбутнього. Хоч ми і не знаємо, який світ буде навіть через 10-15 років, але точно в умовах швидкого технологічного прогресу нам знадобляться такі якості, як адаптивність, комунікативність, комплексний погляд, емоційний інтелект та інші. В моєму розумінні ідеальна школа обов’язково має бути розташована в зеленій зоні. Тому школа відкрилась на території ВДНГ.

Як проходитиме навчання?

Дарія: Щоб навчання було цікавим цікавим як для учнів, так і для вчителів, ми поєднали найкращі результативні вітчизняні програми (Росток+НУШ+ТРВЗ) та визнані в світі новітні методики й практики. Наша загальна програма навчання базується на проектному підході, де кожен учень бере безпосередню участь у процесі втілення тематичних проектів (а не є простим спостерігачем). Додали також STEM-підхід та технологію наскрізного навчання сase study.  Ми вважаємо за необхідне дати учням зрозуміти взаємозв’язок між дисциплінами та їхню прикладну суть.

Галина: В програмі багато фізичної активності, походи, екскурсії і вивчення англійської мови як другої рідної.

Чим ваша школа відрізнятиметься від інших спеціалізованих шкіл з орієнтацією на знання?

Дарія: Ми розробили програму навчання, щоб давати високий рівень знань, при цьому зробили це максимально цікаво для учнів. Режим дня у школі побудований таким чином, щоб у учнів був час для дитинства, дружби та ігор. Розклад створено так, щоб ефективно поєднувати розумову і фізичну активність для найкращої роботи мозку. Ми розуміємо, що не можемо охопити неосяжне, тому у нас немає величезного асортименту занять. Ми за якість. Наш навчальний рік триває 10 місяців, щоб кожній дитині забезпечити заявлений результат. Ну і ми чи не єдина в Києві спеціалізована школа, яка знаходиться в зеленій зоні.

В цьому році ви набираєте дітей до початкової школи, чи плануєте відкриття середньої та старшої?

Галина: Ми відкрили набір в 0 (preschool), 1, 2, 3 класи на 2019/20 навчальний рік. В наступні роки плануємо розширення на середню школу і далі на старшу школи.

Чи маєте ви ліцензію на освітню діяльність?

Дарія: Так, ми ліцензована школа і повністю виконуємо вимоги і стандарти українського законодавства. Наш учень отримає державний атестат про середню освіту.

Що треба зробити, щоб стати учнем Kebeta School?

Галина: Для вступу в нашу школу треба пройти співбесіду з викладачем і психологом. Також ми знайомимось з батьками, бо навчання в школі – це тристоронній процес і тільки разом, в синергії, ми можемо дати найкращий результат дитині. А для цього батьки і школа повинні мати єдину ціль. Далі приймаємо рішення, укладаємо договір і ви зараховані до Kebeta School! Дзвоніть по номеру +38 (063) 685-95-00, ще є вільні місця.

Поширити у соц. мережах: