Усі ми звикли до того, що стрічка в Instagram створена для розваги та відпочинку. Вона рясніє яскравими світлинами модних страв та коктейлів, а у stories можна зустріти повну трансляцію з концерту «ОЕ» або селфі-відео с чудернацькими масками на обличчях.

Але ми на власному досвіді знаємо, що  Instagram – це не тільки про безтурботність та розваги. Там можна знайти й багато корисної інформації щодо самовдосконалення, надихнутись на серйозні справи та завести корисні знайомства.

da.budet.svet

Тут зібрані корисні поради для саморозвитку та досягнення кар’єрних успіхів. Як вийти зі стресу? Як зібрати команду мрії? Як навчитися говорити «ні» та вирішувати конфлікти? Де знаходити натхнення та як формувати влучні ідеї?

Відповіді на ці та інші питання можна знайти на цій сторінці. Одразу попереджаємо: фантастичного віжуала ви не знайдете, а от текстове наповнення дуже змістовне і корисне.

lazy_english

Якщо ви ніяк не можете налаштуватися на вивчення англійської – цей паблік допоможе зробити перші кроки. Кожен день тут публікують три окремі ілюстрації, на кожній із них – одне англійське слово з транскрипцією та перекладом. На зображенні – асоціативна картинка, яка допомагає запам’ятати значення слова.

Такий підхід чудово допомагає у знайомстві з мовою як дітям, так і дорослим. Почніть з маленького – підпишіться на паблік. А там і до англомовних книжок недалеко, і до фільмів мовою оригіналу з українськими субтитрами.

historicalpix

У цьому пабліку зібрані архівні знімки різних епох, тому більшість із них — чорно-білі. Ось дослідник Гарольд Гамільтон стоїть біля скелету морського слона (1913 рік), а ось зовсім юна Норма Джин Мортенсон, більш відома як Мерлін Монро, щиро посміхається та тримає в руках пропелер (1944 рік).

Значна кількість рідких знімків опублікована тут, в одному місці. Щоправда, усі підписи зроблені англійською мовою, тому вивчити її все ж таки доведеться, якщо ви цього ще не зробили.

glavread

«Госпожа Библиотекарь» — саме так називає себе авторка сторінки Олена Іванова. Це не дивно, адже Олена – співзасновниця та книжковий сомельє приватної бібліотеки «BOtaN»(яка, на жаль, працюватиме лише до 16 червня). Вона робить інтелектуальні огляди на різні книжки, пише легко, але в той же час цікаво.

Якщо шукаєте натхнення, нової літератури для відпустки або розширення кругозору, — вам до неї на сторінку. А ще інколи вона розповідає про книжковий маркетинг і ділиться повчальними історіями з власного життя.

museumsofukraine

Назва говорить сама за себе – тут є все про українські музеї. Атмосферні світлини доповнюються цікавою інформацією та історичними фактами про той чи інший експонат. Також авторка блогу — луганчанка Дар’я Бессонова – анонсує виставки, які проходитимуть у різних музеях нашої країни.

Гортаючи стрічку блогу, можна тільки дивуватися тому, наскільки красивим і захоплюючим є мистецтво. І воно таке доступне для всіх нас — треба лише підняти голову від монітору та спланувати культурний маршрут!

books.ko

Іще одна сторінка, присвячена книжкам (а хіба ж буває їх забагато?). Це «блог, де книги не лише на фото». І справді, кожен допис свідчить про неабияку любов авторки до читання. Вона ділиться своїми враженнями з підписниками та проводить читацькі забіги, у межах яких учасники ставлять перед собою цілі й діляться результатами один з одним.

Якщо э бажання подискутувати з однодумцями, знайти гарну книгу для затишного вечору або ж просто почитати розумні думки розумної людини – вам сюди.

dubilet

Співзасновник Monobank, волонтерського проекту iGov та спортивного клубу Smartass Дмитро Дубілет нещодавно створив обліковий запис у Instagram, тепер він публікує там корисні дописи про свої творіння та просто актуальні новини зі світу IT. Дмитро пише просто про складне, часто розповідає про свого кота і вдало шуткує, тому читати його не тільки корисно, а ще й доволі цікаво.

Також він вирішив запустити серію дописів під умовною назвою «Міні-MBA», а отже, кожен зможе знайти у нього на сторінці щось дуже й дуже корисне для себе.