Osvitanova.com.ua

Чимало батьків скаржаться, що діти лінуються вчитися та ненавидять школу. Причин такої ситуації чимало, одна з яких – велика прірва між вчителями та учнями. Нерідко батьки висловлюють думку, що вчителям важко знаходити спільну мову з сучасними учнями.

Сайт Mamabook провів соцопитування серед батьків однієї з київських шкіл у пошуках відповіді на запитання: «Чому вашому синові чи дочці не подобається вчитель?». Серед численних причин ми обрали 10, які повторювалися найчастіше.

Популярні скарги учнів:

Вчитель часто підвищує голос, приходить на уроки з поганим настроєм. Учитель нецікаво викладає свій предмет, усі уроки одноманітні. Учитель дуже складно пояснює новий матеріал, часто щось незрозуміло. Часто проводить самостійні роботи та тести – частіше, ніж з інших предметів. Учитель викладає предмет, який дитині не подобається. Пише багато зауважень у щоденник. Учитель виглядає нестильно, носить старомодний одяг. Не дозволяє класти мобільні телефони на парту. Педагог гарно ставиться лише до відмінників, а інших учнів зневажає. Учитель погано знає свій предмет, доводиться ходити до репетиторів.

Цікаво, що б у відповідь школярам могли сказати вчителі?

Батькам на замітку

Наша редакція щиро просить батьків проводити регулярні бесіди зі своїми дітьми та цікавитися їхніми шкільними справами. Батькам варто пам’ятати, що школа – місце навчання, а не виховання. Дисципліна та повага до старших розпочинається з сім’ї. І якби більшість дітей були привчені до книжки, а не планшета, то учні не вважали б дивною таку вимогу вчителя, як прибрати мобільні телефони.

І масове захоплення репетиторами – далеко не завжди демонструє необізнаність учителя. Варто поцікавитися, наскільки уважний учень на уроці. Недаремно кажуть: «Якщо просто уважно слухати все, що кажуть у школі, то менше 8 балів учень отримувати не може. А на 12-ку вже треба самостійно працювати вдома».

Бажаємо успіхів школярам та терпіння педагогам!

Поширити у соц. мережах: