Osvitanova.com.ua

З 25 по 27 травня в трьох найбільших містах України - Києві, Одесі та Львові пройшла масштабна акція для школярів «Вибори майбутньої професії». В опитуванні взяли участь підлітки віком від 13 до 17 років. Опитано було більше 2500 школярів.

Щколярам давали бюлетень, в якому вони могли відмітити одну з тих професій, що вже є на платформі ChoiZY або ж вписати свою!

Олександр Павленко, організатор, так прокоментував подію:  

«Ідея цієї акції прийшла до нас спонтанно. Ми постійно кажемо, що за допомогою ChoiZY підлітки можуть зробити свідомий вибір свого майбутнього. От ми і подумали, а чому б не провести імпровізовані вибори?»

За даними екзитполів трійка лідерів - IT-спеціалісти, журналістика та готельна справа. Остаточні результати виборів:

1 місце – журналіст (380 голосів)

2 місце – IT-спеціаліст (310 голос)

3 місце – адвокат ( 260 голосів)

Далі в рейтингу спеціаліст готельного бізнесу  (250 голосів), народний депутат (110 голосів), радіоведучий (100 голосів), адвокат (105 голосів). Нижче в рейтингу: PR-менеджер, стиліст, стартапер, лікар, дизайнер одягу.

«Поспілкувавшись з підлітками на вулицях трьох великих міст - Києва, Львова та Одеси, результатами акції ми залишились дуже задоволені, - поділився організатор та співзасновник ChoiZY Олександр, - Підлітки досить позитивно реагували на такі незвичні вибори, і з усією серйозністю підходили до заповнення бюлетенів та кидання їх у скриньку. Море фану, емоцій, нереального позитиву від спілкування з молодим поколінням! І тепер ми знаємо про вподобання молодого покоління ще більше!» - підсумував Олександр Павленко.

Поширити у соц. мережах: