Osvitanova.com.ua

Це міжнародна освітня подія, що вперше відбулась в Ізраїлі в 1993 році. Щорічні конференції проводилися у Великобританії, Австрії, Японії, Новій Зеландії, США, Індії, Німеччині, Австралії, Бразилії, Канаді, Кореї, Греції, Нідерландах, Данії та інших країнах.

Основною темою заходу є демократична освіта, яка виходить із розуміння того, що кожна дитина унікальна вільна особистість, в якої власна траєкторія і темп розвитку. Вона має право вибору, за який несе відповідальність та виступає активним співавтором власного навчання. Дитина має відчувати свою причетність до оточуючого світу, не втрачаючи при цьому власну індивідуальність.

Демократична школа – це спільний проект учнів і вчителів, де панує рівність між дорослим і дитиною.

Цього року конференція відбудеться 2-3 серпня у Києві та 4-9 серпня у Вінниці.

Перша частина у Києві передбачає 2 дні інтенсивної програми з виступами провідних спікерів, майстер-класами та воркшопами для батьків та освітян, нетворкінг сучасних освітніх реформаторів та лідерів думок у сфері навчання та виховання. На "Алеї шкіл", де розташуються прогресивні школи та освітні проекти, можна буде поспілкуватися з їхніми представниками та обрати заклад для навчання дитини.

На другій частині у Вінниці буде можливість у неформальній обстановці особисто познайомитись, поспілкуватися зі спікерами, авторами книг та публікацій про демократичну освіту, провести час на свіжому повітрі, обмінюючись досвідом і знаннями з однодумцями з усього світу. А також долучитися до створення програми конференції через open-форум формат, де кожен може пропонувати свою активність.

На конференції очікується близько 600 учасників, серед яких українські та іноземні прогресивні батьки школярів та хоумскулерів, вчителі та освітяни, політичні та суспільні діячі, експерти в області освіти та медійно відомі особистості.

Цілі конференції:

✔️ підвищити рівень знання та довіри до демократичної і альтернативної освіти;

✔️ налагодити співпрацю та обмін інформацією між демократичними школами в Європі та світі;

✔️ поділитися інформаційно-просвітницькими програмами для шкіл і навчальних закладів для їх практичного застосування;

✔️ розпочати відкритий діалог між учасниками освітнього процесу, залучити до нього батьків;

✔️ ініціаціювати законодавче затвердження права на заснування та відвідування демократичних шкіл, а також надання їм державної допомоги та підтримки.

Окрема мета конференції - взаємодія з батьками, які розуміють потреби дитини, хочуть змін у системі освіти, небайдужі до майбутнього своїх дітей та готові будувати конструктивні діалоги з освітянами й дітьми. Батьки є невід’ємною частиною освітнього процесу, головним замовником сучасних освітніх послуг, тож їхня участь має важливе значення.

На конференції батьки, вчителі та освітяни зможуть разом обговорити важливі й хвилюючі питання про сучасну освіту, отримати поради та інструменти для змін існуючих підходів до навчання від учасників із 20 країн.

Серед спікерів - світові експерти та реформатори у сфері освіти: Яков Гехт, Джері Мінц, Тоні Вагнер, Деррі Ханнем, представники відомих освітніх закладів Генрі Редхед, Кагекі Асакура, Марко Коскінен, автор книг і публікацій на тему освіти й виховання - Діма Зіцер, консультанти з впровадження демократичного навчання Ірена Прансківічуйте, Омер Фаст, Шахаф Ені. А також лідери думок та професіонали у вузьких темах (психологія, нейронаука тощо)

 

Чим IDEC/EUDEC буде корисна батькам, вчителям, школам та освітнім проектам:

✔️ спілкування з топ-спікерами конференції, представниками освітніх проектів із 20 країн;

✔️ знайомство зі світовими тенденціями в освіті;

✔️ шанс презентувати свій проект та знайти однодумців серед батьків та інших освітян;

✔️ обмін досвідом та знаннями з колегами з усього світу;

✔️ нові підходи у взаємодії «школа-учень-батьки»;

✔️ відповіді на запитання щодо впровадження демократичних основ до навчального процесу;

✔️ нетворкінг освітян, що трансформують освіту вже зараз;

✔️ можливість для батьків обрати ідеальну школу для своєї дитини одразу на події, де будуть представлені найпрогресивніші освітні проекти України;

✔️ 2 дні концентрованого досвіду, щоб розібратися, якою має бути освіта для сучасних дітей.

 

IDEC/EUDEC 2019 стане для України найбільшою і значущою подією у сфері освіти цього року.

 

Київ: Ліко-школа, вул. Композитора Мейтуса, 5а, Київ, 03189

Вінниця: 4-9 серпня 2019, табір "Маяк" вул. Лісова, 1, Селище, Вінницька область

Форма реєстрації: https://idec-eudec.in.ua/ua/registration

Контакти:

education.now.ua@gmail.com

+38 063 133 89 95

Деталі про івент - за посиланням

Поширити у соц. мережах: