Osvitanova.com.ua

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко (в ефірі 19:30-20:30 на телеканалі ZIK) заявила Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України.

Пані Гриневич також пообіцяла появу центрів, які спеціалізуватимуться на дистанційній середній освіті.

«У законі про освіту ми визнаємо домашнє навчання. Ми провели проект, присвячений дебюрократизації – і готуємо процедуру, яка дасть можливість не вести подвійної бухгалтерії і не заповнювати паперовий журнал», – зауважила Гриневич.

Окрім того, міністр освіти і науки пообіцяла оновлення обладнання для шкіл. «Минулого року Міносвіти спільно з органами місцевого самоврядування видало 200 мільйонів гривень для обладнання природничих кабінетів. Цього року дали вже 300 мільйонів гривень. Це дуже мало – очевидно, що навіть не 10%, бо обладнання старіє, але це має стати постійним процесом», – вважає Лілія Гриневич.

Міністр дала пораду батькам на той випадок, якщо їх не пропускають до школи. «Така поведінка директора незаконна, бо батьки мають право зайти і подивитись, у яких умовах навчається дитина. Але якщо вони заходять під час навчального процесу, то це створює незручності. Крім того, потрібно контролювати ситуацію у школах», – зауважила очільниця міністерства.

Батьківський комітет, натомість, може делегувати власних представників для огляду навчального закладу. «Якщо існує батьківський комітет, який збирає внески, то при цьому питання, чому він не впливає на витрату коштів і на внутрішній розпорядок школи. Тому я пропоную батькам, які не мають доступу до освітнього середовища їхніх дітей, звертайтесь до органів місцевої влади, а якщо не почують – звертайтеся до міністерства, ми будемо з’ясовувати обставини», – пообіцяла міністр.

Поширити у соц. мережах: