Osvitanova.com.ua

Останнім часом більшої публічності набирають випадки побиття вчителів батьками або учнями. Здебільшого причиною є конфліктні ситуації між ними епізодично чи протягом якогось часу (цькування). 

Водночас, такі випадки болісно сприймаються всією спільнотою та використовуються як привід для роздмухування штучної ворожнечі між батьками та освітянами. 

ГО "Батьківська спілка" категорично засуджує будь-які прояви психологічного та фізичного насильства, або цькування учасників освітнього процесу (батьків, дітей, вчителів, директорів шкіл). Приховування таких випадків або невідповідне реагування з 11 січня 2019 року вже карається Законом!

Ми категорично проти будь-яких намагань посіяти конфронтацію між освітянами, батьками, дітьми, оскільки це шкодить психологічно та фізично нашим дітям в першу чергу! 

Вчителі не є рабами або ворогами, адже ми віддаємо їм найцінніше, що в нас є – наших дітей. А ворог чи раб ніколи не зможе виховати гідно дитину. 

Батьки не є ворогами для вчителів, адже вони довіряють вчителям найцінніше, що в них є - власних дітей. Тому закликаємо припинити будь-які розмови щодо негативного ставлення батьків до вчителів та навпаки!

Вчителі та директори освітніх закладів є і мають бути партнерами батьків у вихованні дітей, допомогати батькам стати кращими для своїх дітей. І в першу чергу вони стануть партнерами, коли батьки будуть їх сприймати як партнерів і позиціонувати такими в очах власних дітей. 

ГО "Батьківська спілка" закликає директорів шкіл до максимальної відкритості у відносинах з батьками та залучення батьків в освітній процес. 

Ми також закликаємо батьків відстоювати свої права та права своїх дітей виключно шляхом діалогу та у правовий спосіб та максимально включатись в освітній процес своєї дитини, адже це найважливіша інвестиція часу, сил та ресурсів. 

Лише співпраця та партнерство батьків та освітян в освіті та вихованні дитини допоможе нам виростити краще покоління та змінити країну!

ГО "Батьківська спілка" має великий досвід конструктивної співпраці між батьками та освітянами і ми готові допомогти всій батьківській та освітянській громаді в налагодженні такого партнерства!

Поширити у соц. мережах: