Osvitanova.com.ua

Публікуємо розповіді про популярні сторінки іноземних вчителів, які цікаво не тільки переглядати, а й читати. Тут ви можете знайти нестандартні ідеї уроків від таких же затятих працівників освіти, як і ви, надихнутися, а інколи й поспівчувати тяжкій роботі — це можуть зрозуміти тільки педагоги!Спершу ми хотіли познайомити читачів з креативними Instagram-сторінками українських вчителів. Та виявилося, що наші педагоги якщо й мають інстаблог, то переважно особистий. А ось розповідати про вчительські лайфхаки, ділитись ідеями облаштування освітнього простору та методично вести блог, як це роблять ТОП-10 інставчителів із США, вони поки не мають натхнення. Або… не знають, що можна стати зіркою Instagram, потроху публікуючи лайфхаки зі свого досвіду, шалені історії, емоції від перемог чи розчарувань, учнівські перли, мотиваційні картинки для вчителів та інші милі дрібнички, які за креативного підходу до справи зроблять вас надпопулярним у соцмережах.

Надихне вчителів початкових класів

Блог-стимулятор вчительської творчості. У викладачки-блогерки Амбер 56 тисяч підписників, що наочно демонструє, як лише за допомогою креативного підходу та корисних порад можна створити й активно розвивати власний бренд.

Коник цього інстаблога — ідеї для оформлення класної кімнати та створення затишного освітнього простору. Амбер вміє надихати дітей і ділиться секретами ненасильницького підходу в навчанні, любить майструвати разом з учнями та знає, як зацікавити їх читанням та спортом.

Уроки в реп-стилі

Вчитель початкової школи в Північній Кароліні спонукає дітей до музичної творчості на уроках і надихає малечу тим, що за його словами «пробуджує запал у кожному — музикою». Уже кілька років поспіль Майкл Боннер записує зі школярами навчальні відео в стилі реп. Діти самі пишуть тексти та вигадують танцювальні рухи, а хтось у класі бере на себе роль відеооператора та знімає відео, інші — монтують його та роблять міні-кліп.

У Майкла багато надихаючих фото з учнями в інстаблозі, багато з них він доповнює цікавими висловлюваннями. Як от: «Нам треба створювати міцних дітей, а не ремонтувати зламаних дорослих». Процес навчання в пана Боннера теж нестандартний — частенько проводить уроки на спортивному майданчику чи в парках, а коли викладає в класі, може з ногами стати на стіл та натхненно промовляти до учнів. Ну майже як у фільмі «Спілка мертвих поетів». Цей акаунт закохує з перших постів, сміливо ставте «вподобайку».

Про тонкощі мистецтва

У блозі є покрокова інструкція, як намалювати з дітьми Санту чи Діда Мороза в стилі поп-арт, зробити своїми руками 3D-іграшку для ялинки чи й цілісіньку ялинку з учнівських малюнків. Небанальні кейси для уроків малювання, лайфхаки з креативної пластилиноліпки та виготовлення листівок. А ще тут знайдете ідеї для оформлення класної кімнати.

Шалена вчителька на шпильках

Стаж Джоанни Міллер — 23 роки, і вона досі певна: вчителька має робити те, що підказує серце, і носити те, що до душі. Джоанна викладає в сонячній Флориді та не уявляє свого життя без роботи, дітлахів і… взуття на високих підборах. Пояснює: «Ідеї вчителя — наче туфлі. Їх не буває забагато!»

Ця фраза стала девізом інстаблога панянки, яка фонтанує новими ідеями та із задоволенням ділиться ними з підписниками. Наприклад, розповідає, як можна зробити дошку щоденних досягнень учнів за допомогою різнокольорових квадратиків-стікерів. Якщо діти виконали певне завдання, написане на папірці (для прикладу — «У нашому класі не було відсутніх 4 дні поспіль»), один стікер відліплюють. Так триватиме, доки всі наліпки не зникнуть, а клас святкуватиме спільну перемогу.

Наука — не мука

Обережно, вам захочеться перекваліфікуватися на вчителя природничих наук щоразу, як скролитимете цей акаунт. Окрім повних натхнення цитат вчених і науковців знайдете тут ідеї класних експериментів та поради, як урізноманітнити уроки, використовуючи… їжу. Наприклад, автор блога Кріс пояснює тему тектоніки за допомогою печива, маргарину та борошна, а процес формування рельєфу гір — плавлячи жувальні цукерки над лабораторною спиртівкою.

Привити дітям любов до читання

Мартіна Кахілл із Колорадо любить готувати, читати Гаррі Поттера, італійську їжу, свого чоловіка та зелений колір — саме так описує свої вподобання в інстаблозі. А найбільша її пристрасть у роботі — прищеплювати любов до читання дітям. «Хочу, щоб школярі виходили з класу як читачі, а не як п’ятикласники, які вміють (чи гірше — яких змушують) читати».

Пані вчителька часто публікує в блозі цікавенні добірки книг для класного куточка, розробляє вправи для розминки під час уроку та проводить міні-конкурси під час занять. Мартіна відмовилася від суворих шкільних правил і дає школярам змогу полюбити літературу всім серцем з раннього віку.

А ще тут безліч приголомшливих фотоприкладів, як може виглядати читацький куточок у класі. Користуйтесь і ви!

Для вчителів англійської та іспанської

Ми не мали права забути про вчителів іноземних мов, тому сміливо рекомендуємо просунутий акаунт World Language Café, який стане вірним помічником для викладачів англійської та іспанської мов. Тут є плани проведення уроків, хитрі поради, щоб захопити учнівську увагу на всі сто, мотиваційні картинки та teacher-меми і навіть поради для підтримання психологічного та фізичного здоров’я вчителів.

Коли бракує креативу

Джордан Дунаган — вчителька 1-го класу, яка охоче ділиться з усім світом ідеями уроків, проводить яскраві проекти та вміє неймовірно круто облаштовувати класний простір. Креативність цієї пані зробила її авторитетом для педагогів, які обожнюють свою професію. Долучайтесь і ви, щоб дізнатися, як ефективно «рулити» класом, якщо ви «класна мама», за лічені секунди встановити благословенну тишу в класі та навіть придумати авторську гру зі школярами.

Додати магії вчительській буденності

Інстаблог вчительки початкових класів Емі нараховує понад 70 тисяч підписників. Усе це завдяки «чарівницькому» підходу пані до шкільних справ: щодня вона намагається додати бодай дрібку магії в учнівські будні. Це не дивно, зважаючи на шалене захоплення Емі Disney — вона побувала там аж 14 разів і щоразу знаходить, що запозичити зі Світу Див для планів занять, антуражу в класі та шкільних проектів. Ця вчителька — справжнісінький адепт гейміфікації уроків, то чому б не запозичити апробовані Емі цікавинки для своїх занять? А якщо у вас був складний день, усміхнутися допоможуть кумедні гіфки та влучні цитати, які частенько з’являються на її сторінці: «Насолоджуйтесь маленькими радісними моментами, щоб одного дня озирнутися назад і усвідомити: насправді це були ВЕЛИКІ моменти життя».

Трансформувати клас і розпалити учнівську уяву

Класна кімната Бетані Гамфрі — мрія кожного вчителя! Пані вчителька охоче ділиться детальними інструкціями дизайну з понад 140 тисячами підписників. А ще вона справжній ас у виготовленні саморобок з дітьми, плануванні нестандартних уроків.

Учні Бетані можуть сидіти не тільки за партами, а й на спеціальних пуфах чи боксах, м’яких килимках, що робить атмосферу занять невимушеною і спонукає до встановлення відносин довіри. Також в її інстаблозі багато «живих» відео з уроків, а це чудова можливість повчитися закордонного досвіду вчительства, просто гортаючи стрічку свого Instagram.

Поширити у соц. мережах: