Osvitanova.com.ua

Іспанська мова – друга за популярністю мова у світі. Запальний та пристрасний норов іспанців (згадайте лише популярні кориди, вигаданого Мігелем де Сервантесом відчайдушного Дон Кіхота та його вірного друга Санчо Пансу, емоційне фламенко, багату на урожай природу та величну архітектуру Іспанії) дивним чином передаються через мову, ритмічність та темп її звучання – адже вона настільки ж багата та красива, як люди, які нею розмовляють та країни, в яких вона вживається.

Якщо ви маєте намір вивчити іспанську, на допомогу вам ми зібрали найкращі сайти та підручники, які є в мережі та доступні абсолютно безкоштовно.

САЙТИ, СЛОВНИКИ, АУДІО- ТА ВІДЕОМАТЕРІАЛИ

1. BliuBliu – сайт, на якому в веселий та цікавий спосіб можна вивчати іноземні мови, включаючи й іспанську. Хороший ресурс для вивчення слів: спочатку визначте свій словниковий запас, а потім переглядайте короткі тексти, наводьте курсор на невідомі вам слова і вони будуть переводитись на російську.

2. QUETAL.COM.UA – авторський україномовний проєкт для вивчення іспанської онлайн. Метою проєкту є публікація якісних та простих для розуміння матеріалів для самостійного вивчення мови, а також формування спільноти українців, які вивчають чи планують почати вивчення іспанської. На сайті можна знайти безплатні  уроки для початківців та просунутих, а також розділи із сталими висловами, перекладами іспанських пісень та розмовами з цікавими людьми, доля яких пов’язана з Іспанією чи Латинською Америкою. Тим, хто мріє почати вивчати іспанську з нуля, стане у пригоді безплатний емейл-курс для початківців.

3. WordReference – популярний форум, на якому можна cnfdbnb питання про вивчення іспанської, проте тільки англійською чи іспанською мовами.

4. Molino De Ideas – унікальний іспанський ресурс, на якому є безліч можливостей для всебічного вивчення мови: знаходити слова в онлайн виданнях, інтелектуальні онлайн ігри для поповнення словникового запасу, вивчення граматики та практики мовних навичок.

5. Іспанська.ua – український проєкт, який допомагає вивчити іспанську завдяки великій кількості розділів із теорією, правилами, вправами, розмовником для туристів та форумом для спілкування.

6. FluentU – зручний сайт для вивчення іспанської мови за допомогою відео: переглядаєте ролик і виконуєте вправи після нього. Допомагає поповнити словниковий запас та закріпити вивчені правила граматики.

7. Mansion Spanish – іспаномовний сайт, рекомендований для початківців.

8. Lingust – доступне викладення правил, добірка вправ, які можна виконувати та перевіряти онлайн, аудіоматеріали та список нових слів у кожному занятті – близько 60 уроків і все це російською.

9. Todo Claro – цікаві завдання, які допоможуть не тільки вивчити та покращити граматику і лексику іспанської мови, а й вивчити культуру та традиції Іспанії.

10. Profedeele – яскравий та сучасний іспаномовний сайт для вчителів та учнів з корисною інформацією, іграми, аудіоматеріалами, правилами та текстами.

11. Practica Espanol – близько 6000 вправ для вдосконалення іспанської мови за допомогою відео, тестів, завдань, музики тощо.

12. Online Spanish school – іспанський блог для вивчення мови, з цікавим матеріалом, веселими картинками та відео.

13. Cram – англомовний сайт, який за допомогою методу флеш-карток дасть можливість збільшити словниковий запас. Можете створювати власні картки або користуватись чужими, розміщеними на сайті.

14. Іспанська за 7 уроків онлайн – курс російською мовою, який закладе початок для подальшого вивчення іспанської мови, адже в семи уроках вміщена базова частина для розуміння та вдосконалення іспанської мови.

15. Spanish Pod 101 – добірка подкастів іспанською.

16. Audiria – на цьому сайті також безліч подкастів, до яких додаються завдання, транскрипти, фрази та ідіоми, які варто запам’ятати.

17. News in Slow Spanish – сайт для початківців, який містить новини, які озвучують ду-у-уже повільно.

18. Іспанські радіостанції – слухайте іспанські радіостанції, де б ви не були – навички сприйняття мови на слух значно збільшують ваші шанси на швидше її вивчення.

19. Speaking Latino. Іспанська – мова поширена, а тому кожна країна має свої особливості її вживання – на цьому сайті можна ознайомитись з латиноамериканським її варіантом.

20. Babadum – можливість вивчати лексику у формі гри.

21. Babla – сайт, на кому ви можете ввести дієслово та отримати всі його відмінки.

22. Learner – телевізійний 52-серійний сюжет, який спрямований на вивчення граматики в цікавий та легкий спосіб.

23. Video Ele – короткі відео різних рівнів складності з субтитрами та завданнями після кожного з них.

24. Lingus – відео для різних рівнів розуміння. Побутові діалоги з використанням цікавих слів, зрозумілих з міміки героїв, також є текст і іспано-англійський переклад цих діалогів.

25. Dictionary Reverso – словник, який виводить не тільки переклад слова, а й пропонує тлумачення слова іспанською, приклади його вживання та можливість переглянути його відмінювання.

26. ProEspanol.ru – сайт, який містить всю необхідну інформацію для знайомства з країною, її культурою та вивчення мови: музика та художні книги іспанською, інформація про країну та корисні поради для швидкого вивчення мови.

27. Курс іспанської мови від BBC Mi Vida Loca

28. Курс іспанської мови від BBC Talk Spanish

29. Курс іспанської мови від BBC Sueños World Spanish

30. LingoHut – україномовний сайт, де представлено 109 уроків на різноманітні теми. У кожному є словник використаної лексики з правильною вимовою, а ще інтерактивні ігри для перевірки засвоєння матеріалу.

31. Languageguide.org – англомовний сайт зі зрозумілим інтерфейсом, що стане в пригоді для розширення словникового запасу. Тут розміщено слова за різними темами, і кожне проілюстровано картинкою та озвучено іспанською. Лексика добре запам’ятовується, і тобі легше уникнути помилок під час читання.

32. Fluent in 3 Months - англомовний сайт ірландського поліглота Бенні Левіса. На ньому зібрано купу матеріалів для вивчення: аудіо, відео, радіо, ТБ, вправи, картинки, тексти. Усе, що можна уявити потрібним для вивчення мови, є тут. І перелік постійно доповнюється.

33. Поліглот – онлайн-уроки російського поліглота Дмитра Петрова. Всього за 16 уроків ти опануєш основи граматики й лексики, навчишся формувати свої думки іспанською, а також дізнаєшся багато цікавого та корисного.

34. Іспанська мова в Києві – україномовна спільнота. Серед контенту можна знайти тематичну лексику, цитати іспанською, сленгові слова й зображення на різноманітні теми.

35. Spanish from Spain – іспанськомовна спільнота, де постять граматику, тематичну лексику та цікаві картинки й комікси.

35. Learn Spanish (A Word A Day) – англомовна сторінка, де щодня розміщують дописи з цікавою лексикою. Тут можна вивчити ситуативні слова й фрази, просто гортаючи стрічку.

37. Spanish-Quotes – ще одна англомовна сторінка, де зібрано цитати іспанською мовою. Це можуть бути фрази з улюблених фільмів, серіалів чи книжок, а також афоризми або цитати відомих людей.

38. Learn Spanish with SpanishPod101 – англомовний канал для вивчення іспанської. Серед контенту є відео для розвитку розмовних навичок, розширення лексики, а також про традиції та звичаї Іспанії.

39. Aprende Español Online – іспанськомовний канал. Всі відеоуроки на каналі поділено за рівнями знання мови. Також на каналі представлено відео з цікавими фактами про Іспанію.

40. Hablas español? – Уроки іспанської мови – україномовний плейлист від каналу Polyglot. Тут є короткі відеоуроки з тематичною лексикою для вивчення мови на початковому етапі.

Мобільні програми

1. Memrize. Цей сервіс зібрав близько 300 тисяч міні-ігор різними мовами, тож для вивчення іспанської тут точно знайдеться багато корисного. Суть ігор – у вивченні нових слів за допомогою флеш-карток, та згодом система допомагає вивчати синоніми, застосовувати слова в правильних ситуаціях і багато іншого.

Доступний для Android та iOS.

2. Duolingo. Це одна з найвідоміших програм для вивчення мов. Навчання проходить в ігровій формі й допомагає розвинути вимову, збільшити словниковий запас та вивчити граматику. Тут можна визначити свій рівень і поступово поліпшувати знання.

Доступний для Android та iOS.

3. Tandem. Сервіс для пошуку іспанськомовних співрозмовників. Вони допомагатимуть вивчати іспанську в обмін на таку допомогу з твоєю рідною мовою. Це також хороший спосіб знайти собі друзів по всьому світу, не виходячи з дому.

Доступний для Android та iOS.

4. Іспанська мова з нуля. Він допоможе набути перших і найнеобхідніших навичок з іспанської граматики. На відміну від попередніх, цей застосунок доступний виключно російською.

Доступний для Android.

{{read_more|Читайте також| 4733, 2165}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: