Osvitanova.com.ua

Письменниця та інтроверт Меріенн Рейд впевнена, що світ екстравертів має дуже спотворене уявлення про «людей в собі». Тому вона висвітлила кілька маркерів, які добре було б усім знати про інтровертів.
     Якщо досі не знаєте, хто це, то інтроверти — тип особистості, орієнтований «всередину» або «на» себе. За Юнґом, найважливіша характерна риса інтровертів полягає в джерелі енергії: вони черпають енергію зі свого внутрішнього світу ідей, емоцій і вражень. 

1. Гамірні дні народження нас не тішать

Жодного інтроверта, який працює в команді, не тішать офісні застілля. Будь-який співробітник, який радісно повідомляє, що це його свято, приводить нас в стан ступору. Нам здається, ніби він чекає від нас без міри захопленої реакції і ентузіазму. Проте, якщо ви не запросите нас, ми не образимося. Ми навіть зітхнемо з полегшенням. І забудьте про наші дні народження.

Справді. У нас є кілька близьких друзів, чиїх привітань нам цілком достатньо. Ми не любимо гучних застіль з малознайомими людьми. Краще свято для нас — у колі ретельно відібраних людей.

2. Нас не дуже цікавить, як ви провели свої вихідні

Якщо ви не належите до нашого кола друзів, то нам все одно, як пройшла ваша субота. Ми щиро вважаємо, що кожен має право на особисте життя, і якщо ви проводите вільний час в п'яних веселощах або виламуючи двері колишньої, то це ваша справа. Ми не засуджуємо — просто спілкування з ледь знайомими людьми забирає надто багато енергії. Те, що ми працюємо разом, не означає, що ми — близькі друзі.

3. Ми уникаємо великого скупчення людей

Ми втомлюємося від великих груп людей. Нас дратує соціальна метушня. Багато інтровертів є емпатами, тому легко потрапляють під вплив чужої енергетики. Іноді нам здається, ніби ми «відчуваємо» кожного в приміщенні, і від цього ми отримуємо емоційне перевантаження.

4. Ми знаємо, що таке працювати на результат

Час, який ми проводимо наодинці з собою, ефективно витрачається на проектну діяльність, електронні листи, чернетки і креслення планів по захопленню світу. У нас багато ідей. Ми цінуємо самотність, тому що вона дозволяє нам ретельно продумувати ідеї і давати волю уяві. Усе можливо, коли ми одні, і те, що ми створюємо, може одного разу змінити наше життя, та й ваше теж.

5. Нам подобається листування

Ми любимо електронні листи, тому що це дає нам можливість отримати необхідне без відриву від справи і без особистого контакту. Жива взаємодія збиває нас, і ми повинні витратити багато енергії, щоб знову повернутися на свою хвилю. Тому, будь ласка, телефонуйте нам тільки щодо питань життя і смерті.

6. Ми відчуваємо себе в безпеці зі своїми людьми

Коли в нашому житті є «правильні» люди, ми готові віддати їм себе повністю. Ми стаємо вірними воїнами, готовими битися за тих, кого любимо. Запитайте наших друзів. У потрібній компанії ми відчуваємо себе як риба у воді. Нам потрібен час, щоб знайти наших людей, але потім ми від них не відмовляємося.

7. Ми можемо тимчасово вдавати екстравертів

Нам доводиться робити це, щоб вижити. Ми можемо бути зірками вечірки, організаторами корпоративних заходів або головами благодійних організацій. Ми робимо це добровільно, знаючи, що в кінці дня підемо додому. Коли ж ми добираємося туди, іноді нам доводиться витрачати на відновлення дні і навіть тижні.

8. Ми не сором'язливі й не нервові

Спочатку може здатися, що так і є. Але якщо ви поспілкуєтеся з нами краще, то зрозумієте, що ми можемо і розсмішити вас, і розмовляти з вами понад п'ятнадцят хвилин. Насправді більшість з нас не відчуває проблем зі спілкуванням. Просто ми такі не з усіма. Товариськість для нас — це опція, яка не входить в базову комплектацію. Ми не можемо надто добре відігравати ентузіазм, і ви, швидше за, все прочитаєте це у нас на обличчі.

9. Нам добре сам на сам

У наших головах відбувається безліч речей, і нам не треба більшого. На відміну від екстравертів, ми не потребуємо інших людей для зовнішньої стимуляції. Життя у внутрішньому світі цілком нас влаштовує. Ми розважаємо себе творчими проектами та відмінно проводимо час. Чим більше людей навколо нас, тим з більшою кількістю зайвих взаємодій нам доводиться стикатися.

10. Ми терпіти не можемо, коли хтось точить ляси

Ми вкрай рідко беремо участь в світських бесідах і робимо це без особливого бажання. Особливо з тими, хто нам не особливо подобається. Ми чудово знаємо, хто нам подобається, а хто — ні. Це може бути наслідком багатьох причин: від застарілих дитячих образ до невдалого сніданку сьогодні вранці. Не приймайте це на свій рахунок.

11. Якщо ми обрали вас, цінуйте це

Для нас є цінним час на самоті, а ще дуже прискіпливо ставимося до тих, кого впускаємо в життя. Спілкування з «неправильною» людиною буде емоційно виснажувати нас. Ми часто приваблюємо екстравертів, які висмоктують нашу енергію, і шукаємо однодумців-інтровертів. Ми цінуємо час, проведений з іншими інтровертами, і маємо відмінне уявлення про межі особистого простору один одного.

Поширити у соц. мережах: