Osvitanova.com.ua

Якісна освіта в країні людей, які цінують свободу. Поїхали вже!

 

Одне з найважливіших завдань під час вступу до закордонного вишу – обрати університет. Місце майбутнього навчання має не просто пропонувати потрібний напрям підготовки, а ще й задовольняти розташуванням, темпом студентського життя, рівнем майбутніх знань. Разом з освітньою агенцією Karandash розповідаємо про найкращі університети Нідерландів у своїй добірці.

University of Amsterdam

Локація: місто Амстердам.

Що варто знати: це найбільший університет у Нідерландах та один з найбільших у Європі. Заснований у 1632 році. Має сім факультетів: гуманітарний, економічний, медичний, стоматологічний, права, суспільних і педагогічних наук, природничих наук та інформатики. Також при університеті діють фізичний, хімічний та астрономічний інститути, а також Міжнародна школа гуманітарних дисциплін і суспільних наук, де викладання ведуть лише англійською мовою.

Відомими випускниками цього вишу є лауреати Нобелівської премії: Пітер Зееман, Фріц Церніке, Ян ван дер Ваальс і Якоб Вант-Гофф. А в рейтингу найкращих університетів QS World University Rankings він посідає 57 місце.

Leiden University

Локація: місто Лейден.

Що варто знати: найстаріший університет у Нідерландах. Його заснував ще в 1575 році принц Вільгельм І Оранський. Наразі виш має 6 факультетів і понад 150 студентських програм. Також до його складу входять більш ніж 40 національних і міжнародних дослідницьких інститутів. Свого часу в університеті вчилися або працювали Декарт, Спіноза, Рембрандт. За дослідження, проведені тут, Нобелівську премію здобули Гендрік Антон Лоренц і Віллем Ейнтговен.

У закладі освіти є сім факультетів, які розташовані в самому Лейдені та Гаазі: археології, управління й глобальних справ, гуманітарних наук, права, медицини, науки, соціальних і поведінкових досліджень.

У рейтингу QS World University Rankings він посідає 122 місце.

University of Groningen

Локація: місто Гронінген.

Що варто знати: виш заснований у 1614 році, він є одним з найбільших і найстаріших у країні. Від свого створення випустив понад 100 тисяч студентів. Університет є членом Коїмбрської групи, а також входить до трійки лідерів серед європейських закладів вищої освіти у сфері екології, наук про матеріали, хімії та астрономії. А в рейтингу найкращих вишів посідає 120 місце.

До речі, українцям цілком реально отримати стипендію для навчання в цьому університеті, яка покриває всі витрати. Знаємо щонайменше дві такі мотиваційні історії, заряджені на успіх: Юлії Маргасової та Дмитра Нестеренка. Якщо в них вийшло, то ти теж зможеш!

Delft University of Technology

Локація: місто Делфт, Південна Голландія.

Що варто знати: найстаріший і найбільший технічний університет у Нідерландах. Заснований 8 січня 1842 року голландським королем Вільямом ІІ як Королівська академія цивільної інженерії. Один з найпопулярніших факультетів – механіки, морської інженерії та матеріалознавства. Також студентам доступні інші напрями підготовки: архітектурний, цивільного будівництва і наук про Землю, електротехніки, математики та інформатики, промислового проектування, аерокосмічний, техніки, управління й менеджменту, прикладних наук.

У рейтингу QS World University Rankings посідає 52 місце. Виш свого часу випустив майбутніх лауреатів Нобелівської премії: Якоба Гендріка Вант-Гоффа й Симона ван дер Мера.

University Utrecht

Локація: місто Утрехт.

Що варто знати: заснований ще в 1636 році. Тут можуть навчатися майбутні лікарі й ветеринари, правники, економісти. Також доступні факультети природничих, гуманітарних, геологічних і географічних, соціальних наук. Студенти найпопулярніших напрямів підготовки навчаються англійською.

Входить до асоціації університетів Європи під назвою Утрехтська мережа, яка сприяє інтернаціоналізації вищої освіти завдяки літнім школам, обміну студентами й викладачами. У рейтингу найкращих університетів він посідає124 місце. Відомими випускниками закладу є лауреати Нобелівської премії: Ніколас Бломберґен, Мартінус Велтман, Тьяллінґ Купманс, Ґерард ‘т Гофт і Віллем Ейнтговен.

Erasmus University Rotterdam

Локація: місто Роттердам.

Що варто знати: університет заснований у 1913 році й названий на честь відомого гуманіста й богослова Еразма Роттердамського. Виш має 7 факультетів і зосереджений на роботі в чотирьох сферах:

Здоров’я – факультет медицини й медичних наук, Школа політики та управління здоров’ям; Багатство – Школа економіки, Роттердамська школа управління; Управління – Юридична школа, Школа соціальних і поведінкових наук; Культура – Школа історії, культури та комунікації Еразма, Школа соціальних і поведінкових наук, філософський факультет.

Університет посідає 157 місце в рейтингу QS World University Rankings.

Radboud University

Локація: місто Неймеген.

Що варто знати: університет заснований 1923 року з ініціативи римо-католицької громади Нідерландів. Майбутні студенти зможуть пройти підготовку на факультетах природничих, медичних, соціальних наук, мистецтв, права, філософії, теології й релігійних досліджень. Ще один напрям навчання – Школа менеджменту. Повна назва – Університет Неймегена імені святого Радбода Утрехтського. Нобелівський лауреат 2010 року Костянтин Новосьолов був аспірантом Андрія Гейма в цьому університеті з 1999 по 2001 роки.

Заклад посідає 204 місце в рейтингу найкращих вишів.

University of Wageningen

Локація: місто Вагенінген.

Що варто знати: університет заснували в березні 1918 року як Вищу сільськогосподарську школу. Наразі це великий нідерландський виш, який спеціалізується на природничих науках. Офіційна назва установи – Вагенінгенський університет і науково-дослідний центр. Виш пропонує багато магістерських програм англійською мовою, а також деякі бакалаврські: науки про тварин та екологічні науки, харчові технології, міжнародне управління земельними й водними ресурсами, туризм.

Університет посідає 205 місце в QS World University Rankings. 20 % його студентів – іноземці.

VU University Amsterdam

Локація: передмістя Бейтенфелдерт, за кілька кілометрів на південь від центру Амстердама.

Що варто знати: повна назва – Амстердамський вільний університет. Це означає, що виш вільний і від держави, і від церкви. Заснований у 1880 році як перший протестантський університет Нідерландів Абрахамом Кейпером, нідерландським політиком і журналістом, прем’єр-міністром Нідерландів з 1901 по 1905 роки. Він викладав теологію і був першим ректором закладу.

При університеті діє багато спеціалізованих науково-дослідних інститутів, серед яких відомий Міжнародний інститут соціальної історії. Заклад посідає 231 місце в рейтингу найкращих вишів. В університеті свого часу викладав Ендрю Таненбаум, автор операційної системи MINIX.

University of Twente

Локація: місто Енсхеде, провінція Оверейсел на сході Нідерландів.

Що варто знати: університет заснували в 1961 році як Вищу технічну школу Твенте. Це був третій виш у країні, що спеціалізувався на тогочасних технологіях. Пропонує 24 бакалаврських і 31 магістерську програму. Вони діють у межах п’яти факультетів: наук про поведінку, менеджмент та управління, технологій машинобудування, електротехніки, математики й комп’ютерних наук, наук і технологій – а також Міжнародного інституту геоінформації та дослідження Землі.

При університеті створене велике студентське містечко. Кампус, що займає 146 гектарів, – це приблизно 200 футбольних полів. У ньому проживають приблизно 10 тисяч студентів. У QS World University Rankings виш займає172 місце.

Досі обираєш? Спеціалісти освітньої агенції Karandash допоможуть знайти виш, який якнайкраще підійде саме для тебе. Усі заклади освіти з нашої добірки доступні для клієнтів агенції.

Повний перелік нідерландських вишів і всі потрібні деталі – на сайті. Поїхали вже!

Поширити у соц. мережах: