Osvitanova.com.ua

Про те, чим живе українських вчитель, скільки часу витрачає на професійну діяльність та чого прагне навчитися, стало відомо завдяки презентації, яка була оприлюднена під час освітньої серпневої конференції.

СТАТЬ

96% українських педагогів – жінки. 4% – чоловіки.

СІМЕЙНИЙ СТАН

81% українських педагогів – заміжні/одружені. 17% – незаміжні/неодружені. 2% живуть у громадянському шлюбі.

СТИЛЬ ТА ІМІДЖ

64% українських педагогів мають волосся середньої довжини або коротку зачіску. 60% вважають найбільш доречним діловий стиль. 58% завжди мають при собі сумку або портфель. 41% носять окуляри.

ПОКАЗНИК УСПІШНОСТІ

62% українських педагогів зійшлися на думці, що найвагомішим показником ефективності є успішність учнів.

До речі, з ними погоджуються 72% батьків учнів.

ПРО ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

На запитання, чи достатньо 150 годин за 5 років для повноцінного професійного зростання (а саме такий обсяг є обов’язковим для підвищення кваліфікації) 37% відповіли «так». 49% педагогів хотіли б збільшити кількість годин на підвищення кваліфікації.

СКІЛЬКИ КОШТІВ ВИТРАЧАЄТЬСЯ НА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

В середньому за рік педагоги витрачають на підвищення кваліфікації 2295 гривень (це приблизно 44 гривні на тиждень). Найбільша сума, яка була витрачена – 120 тисяч гривень.

БАЖАНІ НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Володіння іноземною мовою – 45% педагогів. Профілактика професійного вигорання – 43%. Створення нового освітнього простору – 39%. «Наскрізні» навички (навчання протягом життя, вирішення проблем, робота в команді і т. ін.) – 38%. Навички ІКТ для викладання – 33%. Інтеграція дітей з особливими освітніми потребами до процесу навчання – 31%.

МАНДРІВКИ ТА РОБОТА ЗА КОРДОНОМ

71% педагогів ніколи не подорожували іншими країнами з туристичною, навчальною чи іншою метою. 88% педагогів не мають досвіду підвищення кваліфікації за кордоном (ні очно, ні дистанційно).

Про вільне володіння англійською мовою заявили 11% українських педагогів.

Поширити у соц. мережах: