Osvitanova.com.ua

У Чернівецькій області відбулося перше анонімне тестування у форматі зовнішнього незалежного оцінювання для педагогів.

Як повідомляє місцеве видання АСС, результати шокували.

Дивіться найповніший каталог незалжених навчальних закладів України. Тут ви зможете підібрати найкращий заклад для вашої дитини

За словами директора департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксани Палійчук, така новація не мала на меті образити вчителя, а навпаки - стимулювати його до самоосвіти.

Участь у першому ЗНО для вчителів взяли 362 слухачі курсів підвищення кваліфікації при Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Писали тести з української мови, літератури, історії України, математики, хімії, географії, англійської і французької мов, біології та фізики.

4 педагоги склали тести на нуль. 5 учителів отримали від 1 до 3 балів, і лише 56 - на відмінно, від 10 до 12 балів. Такі результати тестування вчителів вразили керівників департаменту. Адже більшість протестованих - вчителі вищої категорії, а показали середній бал - 7,6. Тобто кожен третій педагог склав тестування на рівень трійки по 5-бальній системі оцінювання.

"Це - неприпустимі результати, - каже Оксана Палійчук. - Адже вчителі виконували ті ж завдання, що й діти. Найгірші результати з української мови та літератури у вчителів, які викладають цей предмет в школах з румунською мовою навчання. Низькі результати і у педагогів сільських шкіл, які викладають англійську мову. Кожен четвертий географ набрав лише від 1 до 4 балів за свій тест".

Погані результати показали і керівники навальних закладів. Кожен третій з них набрав лише від 4-х до 6-ти балів.

Протягом вересня-жовтня Департамент протестує всіх без виключення вчителів Чернівецької області.

Поширити у соц. мережах: