Osvitanova.com.ua

Обмежені освітні можливості для дівчаток і бар'єри для завершення 12-річної освіти коштує країнам від 15 до 30 трильйонів доларів доходів громадян та продуктивності життя.

Про це йдеться у дослідженні Світового банку. За даними організації, 89% дівчаток у світі завершують початкову школу, до завершення середньої школи доходять лише 77%. 

У більшості країн середня школа – це 9 років за партою.

У країнах з низьким рівнем доходу середню школу закінчує лише кожна третя дівчинка. 

Автори роботи переконують, що лише молодшої школи недостатньо і переваги від неї обмежені. Результати дослідження показують, наскільки освіта трансформує життя дівчаток.​​​​​​​

Доходи громадян та стандарти життя. Загалом жінки з середньою освітою заробляють майже вдвічі більше за жінок без освіти.​​​​​​​

Дитячі шлюби та раннє батьківство. Середня освіта для дівчаток може практично ліквідувати дитячі шлюби (до 18 років), і через це зменшити ризик раннього дітонародження для жінок '(мається на увазі народження першої дитини до 18 років)​​​​​​​

Фертильність та зростання населення. Середня освіта для дівчаток може зменшити загальні рейтинги фертильності і призвести до зменшення зростання населення світу.​​​​​​​

Здоров'я, харчування та добробут.  У країнах, що розвиваються, загальна середня освіта може збільшити знання жінок про ВІЛ/СНІД та їхню здатність самостійно приймати рішення про своє здоров'я.

Це може також покращити їхнє психологічне самопочуття, зменшити ризик інтимного насильства з боку партнера, а також знизити ризик смертності та недоїдання дітей до 5 років.

Управління та ухвалення рішень.  Загальна середня освіта для дівчаток може збільшити загальну здатність жінок приймати рішення у межах своєї родини. Може збільшити їхній доступ до базових послуг та збільшити ймовірність реєстрації народження дитини.

Соціальний капітал та інституції.  Загальна середня освіта для дівчаток може збільшити здатність жінок здобувати альтруїстичну поведінку та їх здатність покладатися на друзів, коли їм це потрібно. Також може збільшити їхню здатність доступу до інституцій та сервісів.

Поширити у соц. мережах: