Osvitanova.com.ua

1. Нове оточення

Сходіть туди, де ви ще ніколи не були або куди заходите дуже рідко. Це може бути новий великий парк або ювелірний магазин у сусідньому районі.

2. Нові запахи

Купуйте флакончики з ефірними маслами або будь-які ароматизовані предмети. Щоранку, як тільки прокинулися, вдихайте новий запах - це дозволить «розбудити» мозок.

3. Закриті очі

Увечері не вмикайте світло в квартирі - ходіть по кімнатах по пам'яті. Ця вправа підвищить увагу і концентрацію. Також можна приймати душ із закритими очима. Так як ви нічого не бачите, різко активізуються інші органи чуття .

4. Зміна робочої руки

Чистіть зуби не робочою рукою, а тією, яка менш активна: якщо ви правша, чистіть зуби лівою рукою, якщо лівша - правою.

5. Новий гардероб

Носіть різні речі. Вчені довели, що залежно від одягу людини змінюються не тільки її відчуття, але і образ думок.

6. Шрифт Брайля (система читання і письма для сліпих ) і мова жестів

Освоїти шрифт Брайля і мову жестів важко, але здатність читати і розмовляти пальцями надзвичайно розвине ваші почуття. У мові жестів досить вивчити стандартні фрази спілкування: вітання, прості запитання, відповіді.

7. Нова дорога

Ходіть на роботу (в магазин) новою, незнайомою дорогою. Навіть якщо новий шлях буде довший, нічого страшного. Це не тільки позитивно позначиться на роботі мозку, але і допоможе підтримати стрункість.

8. Впевненість у собі

Будьте впевненіше в собі. Навіть якщо вам пропонують роботу, в якій ви не дуже розбираєтеся, погоджуйтеся. Мозок швидко активізується, коли ви не зовсім точно знаєте, що робити.

9. Нестандартні відповіді

Відповідайте на стандартні запитання нестандартно. Навіть на питання «як справи?» можна відповісти десятками різних фраз - відмовтеся від стереотипів.

10. Монети

Навчіться розрізняти монети різного достоїнства тільки пальцями. Вправу корисно робити, коли ви когось або чогось чекаєте. Час йде швидше, і чекання стає не таким томливим.

11. Нові журнали

Вибирайте ті журнали і газети, на які ви зазвичай не звертаєте уваги. Наприклад, якщо ви захоплюєтеся модою, купіть журнал, присвяченій економіці. Любите читати про подорожі та інші країни? Віддайте перевагу журналу про тварин. Необов'язково захопитися чимось новим, достатньо час від часу міняти тему читаного.

12. Телевізор без звуку

Вимкніть звук телевізора і, дивлячись на зображення, намагайтеся відтворити діалог чи монолог. Якщо виконувати цю вправу разом з друзями , вийде дуже комічно й цікаво.

13. Різноманітний відпочинок

Якщо вихідні ви зазвичай проводите в місті, то наступного разу вирушайте на природу. Не любите слухати музику? Сходіть на музичний концерт - ви отримаєте масу нових відчуттів. Якщо навіть вам зовсім не сподобається, зможете піти.

14. Новий темп

Цю вправу можна зробити у вихідний день. Якщо ви зазвичай все робите повільно, намагайтеся прискорити темп в 2 рази. Якщо ж ви і хвилини не можете всидіти на місці, змусьте себе все робити неспішно. Це вимагає великої концентрації.

15. Жарти

Придумувати нові жарти і анекдоти - дуже цікаво і корисно для мозку. Це не тільки стимулює розумову активність, а й розвиває здатність мислити креативно.

Поширити у соц. мережах: