Osvitanova.com.ua

Посібник для фахівців з навчання дорослих

Автор: Томс Урдзе

Рік видання:  2016

Анотація: Цей посібник містить рекомендації тим, хто тільки починає свою діяльність у сфері навчання дорослих, а також пропонує ідеї досвідченим фахівцям у галузі освіти дорослих. У більшості розділів подана узагальнена інформація, яку можна застосовувати до будь якого середовища у сфері освіти дорослих.

Завантажити (документ PDF укр.)

Досвід неформальної освіти у Литві

Автори: Ж. Гайлюс, А. Малінаускас, Д. Петкаускас, Л. Рагаускас

Рік видання: 2013

Анотація:  У першій частині акцент зроблено на  теоретичному обґрунтуванні неформальної освіти,  а також задачах, на які орієнтовані молодіжні працівники. Друга частина більш прикладна, розкриває різноманіття форм і методів у роботі з молодіжною аудиторією.

Завантажити (документ PDF рус.)

Посібник з інклюзії в неформальній освіті

Автори: А. Лєвко, С. Дроздовьского, Л. Калитени

Рік видання: 2014

Анотація: Посібник для фахівців сфери неформальної освіти – тренерів, менеджерів,  координаторів проектів та керівників громадських, державних та комерційних організацій – має прикладний характер та  може використовуватися як у сфері неформальної, так і формальної освіти.

Завантажити (документ PDF рус.)

Міжкультурне навчання у неформальній освіті

Автор: Сусана Лафрая

Рік видання: 2006

Анотація: Автор обґрунтовує необхідність розвитку міжкультурного діалогу як складового елементу  неформальної освіти у роботі з молодіжними проектами.

Завантажити (документ PDF eng.)

Динаміка різноманіття: як реалізувати потенціал різноманіття під час тренінгу

Автори: Хайке Фарун, Еліза Сковрон, Нільс-Ейк Цімерман

Рік видання: 2014

Анотація: Посібник для фасилітаторів, тренерів, менеджерів,  координаторів проектів та керівників громадських, державних та комерційних організацій, які працюють у сфері громадянської освіти,   спрямований на формування  різноманіття у роботі з групами.

Завантажити (документ PDF укр.)

Посібник «Ідеї. Натхнення. Рішення»

Автори: Наталія Трамбовецька, Оксана Іванік, Марта Ґавінек-Дагаргулія, Альона Каравай, Віра Яцик

Рік видання: 2015

Анотація: Посібник  «Ідеї. Натхнення. Рішення» призначений для тренерів неформальної освіти. У даному посібнику розкривається поняття громадянської неформальної освіти, окреслюються основні підходи та методи в її реалізації. Надаються рекомендації щодо різних аспектів тренерської роботи, а також зібрані конкретні методики, які можна використовувати у запропонованому форматі або адаптувати до потреб конкретного навчального заходу.

Завантажити (документ PDF укр.)

Посібник для фасилітаторів неформальної освіти

Автори: Сабине Клокер

Рік видання: 2006

Анотація: Посібник розроблено для координаторів молодіжний центрів з метою розвитку навичок, необхідних для роботи з мультикультурними молодіжними групами. Надає базові  знання  щодо цінностей, які  знаходяться в основі європейських заходів в сфері неформальної молодіжної освіти, а також  уявлення про різні концепції в неформальній освіті.

Завантажити (документ PDF (рус.)

Поширити у соц. мережах: