Osvitanova.com.ua

Українці думають, що досконало розпізнають методи російської пропаганди. Але розіп’яті хлопчики залишились в минулому. Нині в хід йде більш витончена інформаційна зброя. 

Половина українців вважають, що вміють розпізнавати фейки, проте тільки 3-11% насправді можуть це зробити. 32% українців визначають правдивість новини інтуїтивно, 42% – взагалі ніколи не перевіряють отриману інформацію.

У країни-терориста є безліч інструментів впливу:

соціальні мережі, іноземні медіа, «хороші рускі‎», блогери-інсайдери, ІПСО та багато інших

Такі терміни, як інформаційна війна, спеціальні психологічні операції, пропаганда чули всі. Але далеко не всі розуміють, як самих українців використовують для цих процесів і як наша поведінка ненавмисно стає допоміжним інструментом для ворога.

Як розібратися і не потонути в болоті російської пропаганди? Дізнайтеся на курсі «‎Інформаційна гігієна під час війни‎».

На ньому ви дізнаєтесь:

як формується інформаційне поле під час активної фази війни; про специфіку українських, іноземних та російських медіа; як працює класична російська пропаганда; що таке інформаційно-психологічні спецоперації; як росіяни використовують Telegram, блогерів-інсайдерів та «хороших росіян‎» для досягнення своїх цілей; яких правил інформаційної гігієни слід дотримуватись під час війни.

Звісно, все на сучасних та актуальних для України прикладах.

Курс буде корисним для тих, хто хоче самостійно розібратися в методах російської пропаганди та зрозуміти, як не наступити на інформаційні міни ворога. А також для тих, хто хоче зрозуміло та просто пояснити рідним шкідливість ворожої інформації.

Цей курс є продовженням торішньої програми «Інформаційна гігієна. Як розпізнати брехню в соцмережах, в інтернеті та на телебаченні‎» від ініціативи «Як не стати овочем‎» на платформі Prometheus. 

Курс створений в рамках проєкту за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та ВГО Українська бібліотечна асоціація.

Посилання на курс: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+IHWAR101+2022_T2/about 

{{read_more|Читайте також| 4220, 5077}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: