Osvitanova.com.ua

ТІЛО. Давайте поговоримо про тіло, в якому ми народились в цьому світі і яке забезпечує наше буття в цьому житті. Через тіло ми маємо зв'язок свого внутрішнього світу із зовнішним. Якась така взаємодія є. Наскільки ми усвідомлюємо це? Яку увагу цьому ми приділяємо в садочках, школах? Чи готові ми визнати, що свідомо губимо здоров'я дітей і своє та почати системно робити важливі речі?

Є чотири типи генерації енергії і на першому, базовому – фізичному рівні – ми здобуваємо кількість енергії, яка нам необхідна. Що ми свідомо робимо для цього в садочках і школах? Наскільки ми звужуємо дитячу активність і не звертаємо увагу на свою?
"Як бути здоровим в школі?" – наскільки важливе це питання для вас?
"Тіло і розум – елементи однієї системи", "Тіло не обдуриш" – вислови, над якими варто розмірковувати і брати в роботу.

"Як ми рухаємось у просторі, так ми рухаємось у житті". А як ви рухаєтесь у просторі?

Ми дихаємо?! А як? Чи слухаємо власне дихання, чи усвідомлюємо його силу і користуємось цим? Скільки дихальних вправ і для чого ми знаємо? І скільки використовуємо? Які енергії в нас запускаються, живуть, підсилюють нас?

Дихальна вправа, що допомагає зосередитися, – почергове дихання.  Воно включає в себе наступні етапи:

Видих через ліву ніздрю із закритою (пальцями) правої – два рази.
Вдих через праву ніздрю із закритою лівої – два рази.
Починати слід з виконання шести таких циклів, поступово збільшуючи до десяти.

Так просто. Давайте зробимо ще одну вправу, що очищає та балансує "носовий ритм" і дуже корисна, в тому числі для попередження всяких застуд.

В результаті природного чергування активності ніздрів у нас більш активно працює то одна півкуля мозку, то інша. Коли домінує права ніздря, посилено працює ліва півкуля, а значить, увагу легше направити всередину – так збільшується інтуїція, творча активність. У роботі нервової системи переважає парасимпатична система, яка відповідає за розслаблення, зростання тканин і регенерацію. Коли домінує ліва ніздря – переважає права півкуля і симпатична нервова система. Посилюється аналітичне мислення і центри вербальної комунікації (слух, мова, письмо, читання), збільшується фізична активність тіла. Якщо працюють обидві ніздрі, то і обидві півкулі працюють в унісон.

Як у виконанні будь-яких вправ, надзвичайно важлива системність.

Лінійка майстер-класів Фестивалю "Щасливий Бути Вчителем" як раз буде присвячена фізичному рівню здобуття енергії, на якому ми здобуваємо її кількість.

Реєстрація на Всеукраїнський фестиваль "Щасливий Бути Вчителем" Київ, що стартує 30 березня, вже розпочалася.

Це посилання реєстрації для вас https://goo.gl/forms/MBxYybssNm6sokDL2.

Встигайте бути з нами! Ми вас дуже чекаємо!!
#Звучітьсерцем
Адже #Кожна_дія_у_нашому_житті_зачіпає_струну_яка_буде_звучати_у_вічності

#КлубЩасливихВчителів #EdCoachSchool #ЩасливийБутиВчителем#НаталіяЧуприна #IntegralAcademyTeachers

Поширити у соц. мережах: