Osvitanova.com.ua

10 квітня стали відомі імена переможців «Ранкових зорей», першої премії для освітян від видавництва «Ранок». Відзнаки й грошові винагороди за свій внесок у розвиток освітньої сфери країни під час війни отримали одразу кілька педагогів.

Урочиста онлайн-подія «Зірковий вчитель: як дарувати всім світло і не втрачати своє», організована найбільшим освітнім видавництвом України «Ранок», відбулося в середу 10 квітня. На ній із короткими доповідями про виклики війни для освітньої галузі й породами з власного досвіду виступили півфіналісти премії. Уже наприкінці заходу організатори оголосили імена переможців, які отримали сертифікати та грошову винагороду в розмірі 10 або 25 тисяч гривень. Загальний фонд премії склав 100 тисяч гривень.

Роботи й анкети учасників оцінював генеральний директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов, а також запрошені експерти: Леся Литвиненко, засновниця освітньої платформи «Всеосвіта», Ірина Міньковська, співзасновниця освітнього центру «Я і моя школа» й одна з авторок Концепції реформи Нової української школи, та Ірина Пасько, кандидатка філологічних наук, аналітикиня медіаресурсу «Нова Українська Школа» й представниця ГО «Смарт освіта».

«Кожен із вас не зупинився і продовжував рухатися уперед. І так само ми у видавництві «Ранок» продовжуємо завжди рухатися вперед із вами поруч. Ця премія, яку ми плануємо робити щорічною, — це наше бажання підтримати тих вчителів, які не зупинилися і продовжують працювати, попри обставини довкола», — зауважив Віктор Круглов на початку події.

Лауреатами премії в різних номінаціях стали:

Оксана Обідченко — «Незламна вчителька»;

Дмитро Луп’як — «Учитель-наставник»;

Ірина Смовська — «Результативна вчителька»;

Артем Горобець — «Інноваційний учитель»;

Богдан Завидовський — «Учитель-новатор».

Головним переможцем премії в номінації «Зірковий учитель» став Микола Тарасюк, вчитель інформатики з Житомира. Він тренер збірної України з комп’ютерних технологій, а також розробник різних проєктів, над якими працював разом зі своїми учнями. За внесок в розвиток освітньої галузі експерти вирішили віддати йому головну нагороду «Ранових зір».

Окрім того, спеціальними відзнаками в категорії «За крок до ...» та грошовою винагородою в розмірі 5 тисяч гривень журі вирішили нагородити півфіналістів, історії яких нікого не залишили байдужими:

За крок до номінації «Незламний вчитель» — Ірина Оніщенко;

За крок до номінації «Учитель наставник» — Вікторія Биркович;

За крок до номінації «Інноваційний вчитель» — Дарина Шкабура;

За крок до номінації «Вчитель новатор» — Інна Ободзинська.

Відзнаки-заохочення також отримали інші учасники:

Геннадій Савчук — номінація «Problem solving»;

Микола Голубев — номінація «Креативний вчитель»;

Наталія Назаренко — номінація «Підтримка вчителя»;

Артур Луцук — номінація «Молодий учитель».

Команда видавництва та запрошені експерти привітали переможців і подякували їм за їхню роботу в умовах війни, а також запевнили, що працюватимуть над тим, аби провести ще одну премію «Ранкові зорі» наступного року, вже офлайн.

{{read_more|Читайте також| 6255, 6308}}

Джерело фото колажу Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: