Osvitanova.com.ua

Можливо, ви знали. Але я ні. І тільки зараз прозріла… вчити німецьку мову це взагалі не те ж саме, що ВЧИТИСЬ НІМЕЦЬКОЮ мовою.

Це лише наш досвід. Впевнена, є й інші кейси. Зараз ділюсь тільки нашим.

Ми приїхали в березні 2022-го, коли Тимуру було 11 років. Мені здавалось, що це як раз ідеальний вік. Втім пройшло 2 роки й він в принципі вільно говорить, але цього рівня недостатньо для повноцінного навчання. Тобто шкільні предмети ще досі не піддаються сину, він не отримує з них оцінок. Залишилось три місяці, за які він або зробить прорив = станеться диво, або знову залишиться в 6 класі. Вже вдруге.

Тут до цього ставляться, до речі, нормально. Ну треба людині повторити програму, хіба це проблема? Інше питання, що відбувається з самооцінкою та мотивацією 14-річного підлітка, який навчається в 6 класі.

Ніякі загальна ерудованість та харизма тут не працюють! Тільки зубріння німецької мови, організованість та старанність, які, здається, в крові у австрійців. Крім мови, домашні завдання з різних предметів треба виконувати щодня. Зараз син реально вчиться вчитись, бо вдома не було такого тиску та потреби, хлопець начитаний, якось легко «виїжджав»…

Від навчання паралельно в українській школі ми відмовились в цьому році, бо за минулий перевантаження було скажене –як на дитину, так і на мою нервову систему (після місцевої школи ще 4-5 годин української онлайн це було too much).

В результаті ми прийняли рішення сфокусуватись на австрійській школі, щоб скласти тести та перейти на інший рівень = в наступний клас.

І навіть при цьому всьому середня школа дається важко.

З Єгором, який в другому класі, історія зовсім інша. Він був в садочку, коли ми приїхали. І сьогодні дитина повністю інтегрована в місцеву систему навчання.

Питань дуууже багато. Дійсно хочеться, щоб діти вивчили українську мову, літературу, історію, географію, але наразі ми це робимо самостійно, без допомоги школи. Бо додаткове шкільне навантаження за даних умов витримати конкретно нам не вдалось.

Джерело фото Depositphotos

{{read_more|Читайте також| 6338, 6336}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: