Osvitanova.com.ua

В україномовному медіапросторі з’явився новий аудіоподкаст для дітей та підлітків — «Кльове Слово», створений командою ГО «Теревені». 

Перший сезон налічує 10 епізодів, кожен з яких присвячений тлумаченню різноманітних понять та історичних явищ, які відбувались на території сучасної України, завдяки зануренню в етимологію певного слова, як от: чумаки, вечорниці, літопис тощо.

Слова начебто відомі, але часом, навіть, дорослі, не кажучи вже про дітей, не усвідомлюють, скільки цікавих значень та подій може ховатись за ними.

Кожен епізод подкасту – це оповідь, в центрі якої – діалог з дитиною. Випуски доповнені  піснями,  загадками та прислів’ями, що повʼязані з конкретним словом випуску, адже сучасні діти краще реагують на інтерактивний контент.

Мотивація команди проєкту (а це – три жінки, мами, у яких на трьох – семеро дітей) переконлива для багатьох батьків: якщо проаналізувати кола спілкування власних дітей, стає зрозумілим, наскільки не вистачає не просто розважального україномовного контенту, а й контенту з глибоким сенсом та стратегічною метою. До того ж коли багато українських родин все ще спілкуються російською, а тисячі школярів навчаються за кордоном, вдвічі важливішими виявляються підвищення культурної обізнаності і вправне володіння мовою.

«Кльове Слово» можна послухати на більшості подкаст-платформ та в додатках з аудіокнижками. Підписуйтесь самі і підписуйте своїх дітей, лайкайте та розповсюджуйте «Кльове Слово» серед родичів, друзів і колег, аби якомога більше українців – і малих, і дорослих – познайомилися із звичними, але водночас такими незвичайними кльовими словами.

 

1. Чумаки

2. Жорна

3. Літопис

4. Вечорниці

 

Наступні епізоди вийдуть найближчим часом і будуть додаватися до цього допису...

«Кльове слово» у соцмережах:

Facebook https://www.facebook.com/podcast.klyoveslovo

Instagram https://www.instagram.com/klyove_slovo

Telegram https://t.me/klyove_slovo

Twitter https://x.com/klyove_slovo

TikTok https://www.tiktok.com/@klyove_slovo

Youtube https://www.youtube.com/@podcast.klyoveslovo 

 

{{read_more|Читайте також| 6319, 6318}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: