Osvitanova.com.ua

14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем єднання в Україні.

Історичний контекст

Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

Відповідно, 14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем єднання в Україні. Про це він повідомив у відеозверненні до українців у понеділок, 14 лютого 2022 року. «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність»

Значення Дня єднання

Заклик підняти державні прапори на будівлях став виразом солідарності та єдності українського народу. Ця ініціатива стала важливим символом протистояння та незламності на тлі загрози повномасштабного вторгнення. 

Президент Володимир Зеленський наголосив на важливості свята як засобу об'єднання українців навколо спільних цінностей та ідеалів, відкидаючи розбіжності та демонструючи єдність у різноманітті. Він підкреслив, що попри різницю у доходах, професіях чи віросповіданнях, усі українці об'єднані любов'ю до своєї країни.

У багатьох містах України відбулись заходи, присвячені Дню єднання, включаючи розгортання величезних державних прапорів як знак солідарності. Незабаром після цього, 24 лютого, розпочалася повномасштабна війна, що лише підкреслило значення єдності та взаємопідтримки.

У цей день по всій країні заклади і установи підіймають український прапор.  Українці вдягають вишиванки, співають гімн та донатять на ЗСУ. В соцмережах проходять флешмоби під хештегом #UAразом.

{{read_more|Читайте також| 5865, 5895}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: