Osvitanova.com.ua

Батьки завжди думають, що досвідченіші і розумніші, ніж їхні діти, і тому не можуть втриматись від того, щоб давати поради своїм дітям. Американський бізнесмен, автор, співзасновник і генеральний директор приватної інвестиційної компані RSE Ventures, Метт Хіггінс (Matt Higgins) виокремив найшкідливіші з подібних рекомендацій і поділився з ними з CNBC.

За його словами, він пережив багато криз – дитинство в злиднях, середня школа і одночасне піклування про мати-інваліда, дві роботи і здобуття вищої освіти. Але те, що допомогло йому стати мільйонером, автором бестселерів, генеральним директором та інвестором, – це вміння ризикувати. 

1. В тебе має бути запасний план

Дослідження Wharton довело, що розмірковування про запасний план можуть значно знизити ймовірність реалізації плану А, а також мотивацію навіть спробувати. Єдиний спосіб стати наступною Тейлор Свіфт – це вірити в те, що ви нею станете, і не думати про те, що станеться, якщо ви зазнаєте невдачі. Якщо план А не спрацює, тоді й подумаєте, що робити далі.

2. Не сиди так довго в телефоні/комп’ютері

Гра у відеоігри протягом 10 годин поспіль не принесе користі, а от якщо ви опановуєте різні корисні навички, які дозволять ва заробляти гроші, то сидіть і вчіться нових скілів.

3. Не переймайся через дрібниці

Не зовсім так. З тривожністю треба боротися, але не кожний тривожний стан є проблемним.  Дослідження доводять, що найуспішніші підприємці використовують тривогу на користь собі.

Вони підтримують в собі стан «оптимальної тривожності»: баланс між достатньою тривожністю, щоб каталізувати концентрацію та підвищувати продуктивність, але не настільки, щоб перешкоджати досконалості.

4. «Йди працювати у велику стабільну компанію»

Раніше вважалося мудрою порадою розпочати кар'єру  у таких великих компаніях, як Facebook, Google, Lyft, Netflix та Disney. Але навіть компанії, що колись обіцяли 30-річну кар'єру, тепер стикаються з масовими звільненнями.

Замість того, щоб йти в компанію з гучним ім'ям, виберіть правильну роль. Переконайтеся, що ваші інтереси та навички відповідають бажаній посаді, навіть якщо це невеликий стартап чи компанія середнього розміру.

Або спробуйте себе у власному бізнесі і тоді не треба буде турбуватися ні про пошук роботи, ні про звільнення. 

5. Не витрачайся на оренду, придбай житло

Готівка вирішує все.

Заощаджуйте гроші та зберігайте якнайбільше ліквідності та мобільності. Якщо це означає оренду, то це нормально. І тоді, коли вам зроблять гарну робочу пропозицію в іншому місті чи країні, ви легко зможете переїхати. А без кредитів живеться набагато спокійніше.

{{read_more|Читайте також| 132, 4388}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: