Osvitanova.com.ua

Україна переживає тяжкі часи своєї історії, покликані випробувати міць і силу духу кожного громадянина. Повномасштабна війна, яка триває вже два роки, створює виклики для всіх сфер життя. 

У таких умовах українські освітні заклади виконують надзвичайно важливу місію: не лише забезпечувати якісну освіту, а й максимально гарантувати безпеку та психологічний комфорт для своїх учнів.

На прикладі «Kid’s Life School» розповідаємо, як онлайн-школа створює підтримувальне середовище для кожного учня та вчителя і дбає про безперебійне навчання. 

«Враховуючи торішній досвід, ми вже маємо розуміння того, як треба налагодити навчальний процес, щоб мінімізувати втрату уроків та знань.

Оскільки ми навчаємо онлайн, нашою головною метою є безперебійне проведення уроків навіть в блекаути, без світла та інтернету. Кожен вчитель забезпечив себе резервним живленням: закупили павербанки/зарядні станції тощо. Також попіклувалися про безперебійний інтернет: хтось перейшов на оптоволокно, хтось закупив батареї для підживлення мережі. І також використовують павербанки для живлення роутерів. 

Звичайно, допомагаємо батькам в цьому питанні. Як та що зробити, щоб дитина могла під'єднатися до уроків навіть якщо немає світла. Пропонуємо різні варіанти. Якщо ж відсутня будь-яка можливість з запропонованих — також дбаємо про знання учнів: висилаємо короткі огляди на уроки або ж повноцінний запис уроків, на яких діти були відсутні.

І, звісно ж, ми турбуємося про емоційний стан наших учнів. Щодня вислуховуємо, підтримуємо, підбадьорюємо дітей. Комусь було страшно під час чергових обстрілів, хтось злякався темряви, бо зникло електропостачання. На всі виклики в Kid’s Life School є відповіді і рішення».

У цей важкий період, освітні заклади стають не тільки центрами знань, але й символами стійкості, незламності й надії. Працюючи в умовах війни, чимало закладів демонструють високий рівень відповідальності та готовність подолати будь-які труднощі для забезпечення якісної освіти для наших дітей.

{{read_more|Читайте також| 5542, 6267}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: