Osvitanova.com.ua

Благодійний фонд «Клуб Добродіїв» відкрив у Києві «Місце сили» — безкоштовний простір для підтримки, відновлення та розвитку стійкості підлітків, які постраждали від війни. 

Власне дослідження фонду «Підлітки та їхнє життя під час війни» показало, що лише чверть підлітків вважають себе власною точкою опори, а 83% хочуть більше дізнатися, як можуть підтримувати себе у складні часи. Крім того, 42% опитаних сказали, що їм не вистачає простору для неформального спілкування з однолітками. 

«Місце Сили від Клубу Добродіїв» – 3-поверховий простір з обладнаним укриттям для підлітків 10 – 17 років, які перебувають у Києві та найближчому передмісті. Локація містить лекційно-тренінговий простір, арт зону «Творчість – антидот стресу», терапевтичну кімнату «Дорослим вхід заборонено» та кімнату довіри — 4 унікальних простори, де підлітки зможуть дізнатися більше про себе, щиро поділитися своїми емоціями та прокачати свої життєві навички для протидії викликам сьогодення. 

Дізнатися більше про кожен з просторів та зареєструватися на заняття можна на сайті простору за посиланням

«Для нас важливо, щоб Місце Сили стало безпечним, креативним, а головне — комфортним простором для підлітків. Цей проєкт стався завдяки потужній роботі команди та підтримці партнерів. Проте, тепер маємо виклик — забезпечити якісне функціонування простору для 75 000 дітей за рік. Ставайте амбасадором Місця сили, оформивши щомісячній благодійний внесок, який ми конвертуємо у ефективну підтримку», – коментує Марія Тодорчук, засновниця та керівниця Клубу Добродіїв, ідейна натхненниця «Місця Сили».  

Стати амбасадором «Місця Сили» можна оформивши підписку на сайті

У тестовому режимі перші підлітки вже відвідали простір, долучилися до дискусії та творчої майстерки з колажування. 

«Це простір, де можна поділитися своїми емоціями та історіями. Мені важко говорити про історії з війни, для мене відкритися іншим було дуже важливо. Готова приходити сюди хоч щодня», – поділилася першими враженнями 14-річна Аня. 

«Я брала участь у інших проєктах Клубу Добродіїв, а коли почула про відкриття простору, то спеціально приїхала з Харкова на день. Це простір, де одразу відчувається комфорт і спокій», – говорить 17-річна Маша. 

«Місце Сили» працюватиме 7 днів на тиждень з 10:00 до 19:00. 

Фото простору: 

Лекційно-тренінговий простір

Артзона «Творчість – антидот стресу»

Терапевтична кімната «Дорослим вхід заборонено» 

Укриття

{{read_more|Читайте також| 5185, 2474}}. 

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: