Osvitanova.com.ua

Українські діти від 2 до 18 років можуть безоплатно відвідувати англомовні онлайн-заняття. Їх проводять викладачі-волонтери з різних куточків світу.  

Проєкт запустила ГО «Смарт освіта» ще в перші дні повномасштабної війни. Сьогодні це розмовні клуби з англійської мови, малювання, ляльковий театр, сторітелінг, океанологія, куховарство, книжкові клуби, біологія – усе це англійською мовою, на платформі Zoom. Зустрічі проходять шість днів на тиждень зранку та після обіду. Реєстрація не потрібна. На грудень Смарт освіта пропонує різноманітні різдвяні заняття та майстер-класи. Стежте за розкладом в Telegram-каналі проєкту

До проєкту вже приєдналося понад 50 тисяч дітей. Минуло понад 1300 уроків. До «Україна розмовляє англійською» залучені волонтери з Канади, США, Австралії, Японії, Туреччини, Португалії, Іспанії та інших країн.

Особливості цих англомовних онлайн-уроків:

попередня реєстрація на уроки не потрібна; всі заняття безоплатні; можна обирати зручний для вас час із розкладу;  є вибір згідно з різними інтересами дітей, від розмовного клубу англійською до куховаріння та природознавства; передбачені англомовні зустрічі з відомими особистостями з різних галузей. 

Олена Жупанова, менеджерка проєкту: «Наш проєкт насамперед про підтримку, адже волонтери підтримують українських дітей та підлітків у такий спосіб, що вони вміють робити найкраще – навчати. Усі волонтери мають методичний супровід від нас, аби проводити заняття цікаво та ефективно, і допомогти учасникам «розговоритися» англійською у безпечній та доброзичливій атмосфері.

З частих запитань, з якими ми зіштовхуємося в роботі – це про необхідний рівень англійської мови для того, аби долучатися до занять. Немає вимог щодо мінімального рівня мови. Заняття «працюють» як розмовні клуби за принципом занурення в англомовне середовище. Спочатку дитина може просто спостерігати, слухати викладача та інших дітей, згодом, на наступних зустрічах – пробувати щось говорити чи запитувати. Це все – без примусу, у власному природному темпі. Заняття побудовані таким чином, щоб створити доброзичливу атмосферу і дати дітям можливість практикувати англійську відповідно до їхнього рівня мови. Він у всіх різний. Я раджу всім обирати відповідно до віку в описі й зацікавлень дитини”.

До зустрічей діти можуть приєднуватися самостійно, або ж разом з вчителями. 

Поліна Борисенко, про участь у проєкті «Україна розмовляє англійською»: 

«Мені “Смарт освіта” дуже допомогла – моя розмовна англійська стала набагато кращою. Найбільше мені сподобалось, що в кожному вчителі є щось особливе, те, що я можу дізнатися. Наприклад, від викладача із Туреччини я вивчила деякі турецькі слова, дізналася про його життя, і це цікаво. У кожного вчителя є своя, як кажуть, родзинка, яка мене приваблює. Ну і, звісно, мені подобається, що я на цих уроках можу вільно розмовляти англійською – тобто, я практикую себе. А ще я спілкуюся з деякими дівчатами з проєкту, і практикую з ними ще й українську». 

На онлайн-зустрічі запрошують й зіркових гостей, як-от астронавта Кріса Хетфілда, фокусника Кріса Пілсворта, режисера Сергіо Наваррета. 

Розклад занять на грудень: 

Проєкт здійснює ГО «Смарт освіта» у партнерстві з ГО Classrooms Without Walls за підтримки Educo Foundation. 

Джерело фото Depositphotos

{{read_more|Читайте також| 4758, 5654}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: