Osvitanova.com.ua

До 25 грудня триває реєстрація на проєкт «Розширення послуг із догляду за дітьми й дошкільної освіти через пілотування мінісадочків» за ініціативи Міжнародної організації праці (МОП). Цей новаторський проєкт має на меті розширити можливості жінок із підприємницькими прагненнями створювати та керувати дитячими мінісадками із доступними за ціною послугами для дітей віком 0-3 років, тим самим створюючи можливості для жінок з дітьми в Україні вийти на ринок праці.

Звіт МОП про аналіз ринкових систем (MSA) «Будуючи шляхи вiдновлення економiки. Експрес-аналiз ринкiв будiвництва, дошкiльної освiти i догляду за дiтьми та електронної комерцiї в Українi» виявив, що у секторі догляду за дітьми лише 18% дітей вікової групи 0-3 роки були охоплені системою освіти/догляду за дітьми у 2021 році. Також було встановлено, що державний/місцеві бюджети є дефіцитними, а багато видів видатків обмежені через воєнний стан, що робить розширення послуг у цьому секторі коштом державного бюджету чи субсидій малоймовірним у найближчому майбутньому.

Огляд проєкту: Міжнародна організація праці запускає комплексну навчальну програму, спрямовану на формування у жінок навичок, знань та ресурсів, необхідних для створення успішних і доступних рішень із догляду за дітьми, раннього розвитку і дошкільної освіти (далі догляду за дітьми) в їхніх громадах. Проєкт спрямований на сприяння підприємництву, просування гендерної рівності та підвищення доступності послуг якісного догляду за дітьми.

Основні моменти навчального курсу: Програма навчання включає 5-денний інтенсивний курс для 30 відібраних учасниць. Цей тренінг охоплює основні аспекти підприємницької діяльності в секторі догляду за дітьми. Учасниці отримають уявлення про управління бізнесом, ліцензування, фінансове планування та навички операційного менеджменту, що є ключовими для успішного ведення бізнесу. По завершенні курсу на основі конкурсу чотири найкращі бізнес-плани матимуть шанс на отримання грантів для запуску своїх мінідитсадків.

Хто може взяти участь?
Ми запрошуємо жінок з Київської та Житомирської областей, які мріють відкрити свій бізнес із догляду за дітьми віком 0-3 роки. Незалежно від того, чи ви маєте досвід підприємницької діяльності чи людина, яка глибоко віддана справі позитивного впливу на освіту в ранньому дитинстві, ця програма створена для вас.

Як доєднатись?
Щоб стати частиною цієї трансформаційної подорожі, просто заповніть форму заявки на участь і поділіться своєю мотивацією, досвідом і планами щодо сприяння цілям проєкту. Прийом заявок відкритий до 25 грудня.

Інформаційна сесія: Для з’ясування додаткових питань, приєднуйтесь до інформаційної сесії.

Гранти надаються ФОП, приватним підприємствам, ТОВ, НГО

Сума гранту – до $25 000. 

У будь-який час протягом процесу подання заявки, апліканти можуть подати запитання або скаргу, надіславши електронного листа за адресою selectioncommittee.ilo@gmail.com

{{read_more|Читайте також| 6219, 6233}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: