Osvitanova.com.ua

Втретє українські школи будуть проводити Інженерний тиждень, щоб підтримати учнів у розвитку власного інженерного потенціалу.

Провести Тиждень можна буде з 15 січня в традиційному або дистанційному форматі.

Зареєструватися можуть вчителі молодшої, середньої та старшої школи, які використовують на своїх уроках STEM-підхід, або лише цікавляться цим форматом і готові його спробувати.

Реєстрація триває до 31 грудня на сайті: https://engineeringweek.org.ua/.

Програма Інженерного тижня включатиме:

проведення тематичних уроків; виконання учнями серії інженерних завдань, у тому числі адаптованих для учнів з особливими освітніми потребами.

Зареєстровані вчителі отримають доступ до навчальних та методичних матеріалів в період з 26 по 31 грудня.

Цього разу тема Тижня — самозарадність.

«Вміння бути самозарадними посилює нашу незалежність від зовнішньої допомоги, відповідальність та прискорює нас. Коли ми розв’язуємо питання, що стосуються життя та розвитку, це стає вкрай важливо. Крім того, самозарадність важлива складова розвитку креативності. У пошуку рішень ми тестуємо десятки, як традиційних, так і нових ідей, що неймовірно захоплює і може призвести до нових відкриттів. Врешті-решт, самозарадність покращує і наш статок.» — Олена Шульга, керівниця проєкту.

Інженерний тиждень можна провести будь-де: в державній, приватній або альтернативній школі, ліцеї чи гімназії, центрі з надолуження освітніх утрат або гуртку технічної творчості, у коледжі, просторі розвитку тощо. Також зареєструватися та організувати проведення Тижня можуть вчителі, які працюють з українськими учнями за кордоном.

Планується, що Інженерний тиждень в січні 2024 року проведуть щонайменше 700 шкіл.

Подія проводиться за сприяння Інституту модернізації змісту освіти та в рамках програми TOLOCAR, що фінансується Федеральним урядом Німеччини і виконується німецьким інститутом HIWW за підтримки GIZ Ukraine.

Детальніше про «Інженерний тиждень» можна прочитати на сайті або фейсбук-сторінці проєкту.

{{read_more|Читайте також| 3043, 4781}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: