Osvitanova.com.ua

Фізична активність та спорт – невіддільна складова для розвитку дитини, підтримки ментального та фізичного здоровʼя. Зараз в Україні бракує спортивних сервісів та фахівців для дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Однак запит на такі сервіси – високий. 

Тому Громадська організація «Об'єднані спортом» відкрила попередній запис для набору дітей з інвалідністю до нових спортивних інклюзивних секцій у місті Києві, присвячений до Всесвітнього дня дитини. Щороку його святкують 20 листопада.

Тепер ще більше дітей зможуть цікаво та корисно проводити спортивне дозвілля, а з тренуваннями допоможуть фахівці з унікальними інклюзивними підходами до навчання для ефективної роботи з юними спортсменами. 

Регулярні спортивні заняття проходитимуть у Києві від Громадської організації «Обʼєднанні спортом» разом із партнером – Спеціалізованою школою №216 Оболонського району м. Києва у межах комплексної програми підтримки дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами за допомогою спорту. 

«За перші півтора року повномасштабного вторгнення кількість українців з інвалідністю зросла на 300 тисяч. Їм потрібна якісна та професійна допомога. Тоді як спорт позитивно впливає як на фізичне, так і на ментальне здоровʼя. Завдяки йому діти з особливостями фізичного та ментального розвитку не тільки розвиваються фізично, але й знаходять друзів та підтримку у складні часи», – розповідають організатори. 

Тренування проходитимуть щонеділі на базі однієї з загальноосвітніх шкіл. Їх проводитиме заслужений вчитель фізичного виховання, директор загальноосвітньої школи  спеціалізованої школи №216 Оболонського району Києва – Дмитро Лазебний.
Участь безкоштовна. Кількість місць обмежена. Для участі потрібно заповнити цю анкету

Набір відкритий у дві групи:

молодша – діти до 10 років;

старша група – діти від 10 років.

Про програму інклюзивних тренувань

Програма фізичного та психологічного розвитку та підтримки дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами за допомогою спорту та фізичної активності.

Мета – надати дітям з інвалідністю доступ до інклюзивних тренувань, позитивно вплинути на їхнє фізичне та ментальне здоровʼя, за допомогою спортивного дозвілля соціалізувати дітей, допомогти знайти нових друзів та підтримати батьків. Створити безбар'єрні спортивні сервіси та толерантне ставлення до людей з інвалідністю.

United by Sport у соціальних мережах: 

Facebook: https://www.facebook.com/unitedbysport

Instagram: https://www.instagram.com/unitedby_sport/

Сайт: https://united-by-sport.com/

Контакт для зв’язку: usports.ngo@gmail.com

Джерело фото Depositphotos

{{read_more|Читайте також| 6205, 6204}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: