Osvitanova.com.ua

Проєкт опитувань ЮНІСЕФ U-Report разом з організацією Teenergizer, яка допомагає молодим людям захищати своє здоровʼя та реалізовувати права людини, провели опитування щодо психічного стану і самопочуття української молоді. Ділимося результатами у матеріалі нижче. 

Молодь оцінили свій в середньому свій рівень тривожності за останні тижні в 3 бали з 5. Де 1 – відсутність тривоги, а 5 балів – постійна присутність тривожного стану.

Як часто молодь останнім часом відчувала надмірну психологічну тривогу, з якою не мали сил впоратись?

51% респондентів відповіли, що час від часу або рідко відчували непереборну тривожність. 21% зазначили – дуже часто за останні тижні відчувають сильну тривогу. А 18% почувають себе добре і не перебувають в психологічному тиску.

 

Молодь оцінила свій рівень байдужості до речей, які їх раніше цікавили в 3 бали. Це значить, що вони відчувають час від часу байдужість до того, що раніше приносило задоволення.

З ким молоді комфортно було б поговорити про стрес та втому? 

50% відповіли, що це близькі друзі, стільки ж респондентів хотіли б поговорити про свій стан з психологом чи консультантом. 30% зазначили рідних.

62% молоді зазначили, що протягом останніх тижнів стикалися з психологічним тиском чи емоційним пригніченням.

Як часто молоді люди звертаються по психологічну допомогу, знаходячись у пригніченому стані?

55% відповіли, що ніколи не звертаються по допомогу. 32% звертаються по неї, але рідко. 11% респондентів шукають допомоги часто або постійно. 

Щодо поінформованості про проблеми психічного здоровʼя та ресурси їх вирішення молодь теж відповіла, що є відносно обізнаною з теми. Середній бал, що відповіли респонденти по своїм відчуттям – 3,3 з 5. 

Які ресурси молодь використовує щодо підтримки ментального здоровʼя?

50% респондентів шукає відповіді на питання самопочуття та психічного здоровʼя в інтернеті – на відповідних сайтах, у соцмережах. 15% використовують програми безкоштовної психологічної підтримки. 9% дослухаються до порад блогерів з теми. 38% зізнались, що не використовують ніяких ресурсів.

 

{{read_more|Читайте також| 6180, 6179}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: