Osvitanova.com.ua

Дописувачка порталу про материнство iMom Ебі Уотс (Ebby Watts) в своїй колонці розмірковує про те, що будуть говорити діти про своїх мам, коли подорослішають. 

Під час обіду з подругою ми розмовляли про шістнадцятий день народження її доньки та вечірку, яку вона готувала для неї. Я була у захваті від можливості познайомитися зі всією її родиною. Я запитала: «А твоя мама буде там?» Вона зітхнула: «Тааак». Коли я запитала, чи вона рада цьому, вона сказала: «Ненавиджу це казати, але коли моя матір поряд, я почуваюся найгіршою людиною на світі».

Ми мали довгу розмову, яка закінчилася словами: «Що я знаю напевно, так це те, що я не хочу, щоб моя дочка коли-небудь так про мене говорила». Колись наші дорослі діти будуть розповідати про те, якими мамами ми були. 

Нижче ви знайдете 18 висловлювань про хороших мам. Чи скажуть їх ваші діти про вас? 

Перш ніж ви злякаєтесь, бо цей список довгий… усвідомте, що жодна дитина не скаже всього цього про жодну маму. Це не контрольний перелік того, над чим потрібно працювати. Замість цього, спробуйте підійти до цих ознак використовуючи один із запропонованих нижче способів:

Прочитайте твердження і виберіть ті, які зачепили вас за живе. Які з них змушують вас плакати або згадувати про власну маму? Поставте собі питання, як ви справляєтеся в цих аспектах, і потім подумайте, що ви можете зробити для свого власного розвитку.

Подумайте про вашу мету в материнстві. Це та причина, чому ви захотіли стати матір’ю. Вона випливає з визначення ваших основних переконань і того, чого ви прагнете для ваших дітей. Вирішіть, які з наведених нижче висловлювань підтримують цю мету, і тоді інвестуйте свій час і енергію в те, щоб переконатися, що вони відповідають дійсності.

Поставте собі питання, чи ви є протилежністю до будь-яких з цих ознак хорошої матері. Якщо так, не картайте себе за це. Порадійте за себе, що ви бачите сфери, де ви можете краще проявляти свою любов до своїх дітей.

Чи коли-небудь ваші діти скажуть ці речі про вас?

Вона вміла мене підбадьорити.

Вона розкривала в мені найкраще.

Вона дослухалася до мене.

Вона давала мені достатньо простору для самовираження, але завжди знала, коли потрібно мене спинити.

Я відчував/ла, що вона мені довіряє.

Я завжди довіряв/ла їй.

Навіть коли ми не ладнали, я ніколи не сумнівався(-лася) в її любові.

Ми завжди перебували в діалозі.

Вона цікавилася моїми інтересами.

Вона вміла розважатися.

Вона ставилася серйозно до моїх почуттів, та визнавала їх, але водночас виховувала мене бути відповідальним (-ною) за прийняті рішення.

Вона ніколи не боялася просити вибачення, і завжди прощала мене.

З нею я відчував (-ла) себе в безпеці.

Вона завжди мене підтримувала і надихала.

Вона ніколи не звинувачувала мене.

Вона завжди була чесною, навіть коли мені потрібно було почути гірку правду.

Вона підштовхувала мене до дорослішання.

Вона вірила в мене.

А що з цього списку ви хотіли б почути про себе?

За переклад з англійської дякуємо Галині Вселюбській

{{read_more|Читайте також| 4095, 4089}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: