Osvitanova.com.ua

Наразі багато українців змушені жити за кордоном та шукати дистанційні варіанти української освіти для своїх дітей. Онлайн-школи лякають багатьох, але з іншого боку вони дозволяють дітям навчатися в зручний для них час та залишатися в системі української освіти. А ще багато онлайн-шкіл надають можливість персоналізованого навчання, де матеріали та завдання адаптовані до рівня розвитку та інтересів кожної дитини. Відвідування онлайн-школи вимагає від дітей самостійності у плануванні свого навчання, що сприяє розвитку самодисципліни та відповідальності, а вміння працювати з технологіями та комунікувати в онлайн-середовищі, набуті під час онлайн-навчання, допоможуть у майбутньому професійному житті.

School Navigator підготував детальний огляд 7 онлайн-шкіл України.

*Матеріал не є рейтингом та створений на комерційній основі з метою ознайомлення батьків з особливостями навчальних закладів.

Ліцей Ольгинський

Варіанти онлайн-навчання 

Ліцей Ольгинський пропонує два формати навчання онлайн, обидва підходять для дітей від 1 до 11 класу.

1. Онлайн-навчання з під’єднанням до уроків наживо.

Вартість: 2 800 грн.

Діє знижка -50% для:

дітей або родичів військових, які мають статус учасників бойових дій у війні з росією;  дітей з Сумської, Чернігівської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, Бучанського району Київської області.

2. Онлайн-навчання на платформі.

Вартість: 1400 грн.

Безплатно освітні послуги отримують:

діти або родичі військових, які мають статус учасників бойових дій у війні з росією; діти з Сумської, Чернігівської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської, Миколаївської областей, Бучанського району Київської області.

Як відбувається соціалізація в умовах онлайн-навчання?

Ліцей Ольгинський проводить періодично Speaking Club, онлайн-квести, театральні онлайн-вистави та просто бесіди на довільні теми.

Як відбувається контроль якості навчання?

Завдяки творчим роботам, постійній комунікації з куратором (два-три рази на тиждень), консультаціям з викладачами.

Як потрапити до онлайн-школи Ольгинського ліцею?

Немає критеріїв відбору, головне, щоб дитина спробувавши онлайн формат,  відчувала себе комфортно, користуючись їм.

Контактний номер ліцею Ольгинського: 097 488 29 47, 066 760 25 03.
Детальніше про школу читайте тут

 

Майбутні

Варіанти онлайн-навчання 

Усі формати в онлайн-школі спрямовані на те, щоб діти мали можливість захопитися навчанням. Для цього потрібно різноманіття. Школа «Майбутні» має увесь спектр форматів, які можуть цю потребу задовольнити: 

Ґрунтовні курси, які тривають 6 тижнів та дозволяють глибоко розібратися в цікавій дитині темі: нейробіологія щастя, історія Середньовіччя, публічні виступи. Найчастіше ці курси мають домашнє завдання на кожну пару, яка дозволяє самостійно шукати відповіді на питання та розпочати дискусію з викладачем на самому занятті.  Лабораторії — менш структурований формат, коли самі діти обирають цікаву їм тему та рухаються від питання до питання. Лабораторія з політики може одного тижня початися з питання: «Чому Грузія не допомагає Україні?» продовжитися розбором причин розпаду Радянського Союзу і вичерпатися дослідженням ринкової та планової економіки. Лабораторія — це вільний процес дослідження та пошуків відповідей на питання разом з експертом-викладачем. Ігрові онлайн-заняття та курси — це формат, що побудований на комп‘ютерній грі. Наприклад, разом з археологом граємо в симулятор будівництва первісного поселення Dawn of Man та досліджуємо, як жили та у що вірили первісні люди. Або діти грають в симулятор будівництва космічних апаратів разом з астрофізиком та говорять про космос.  Інші  формати школи  «Майбутні» — це відкриті онлайн-дискусії, онлайн-театр, перегляди та обговорення кіно, спільні заняття з малювання та майстрування. Формати вигадуються, розроблюються та впроваджуються  методологічною командою школи «Майбутні» у постійному довірчому контакті з дітьми. 

У цьому різноманітті та зі свободою вибору кожна дитина  може спробувати різне та за підтримки ментор відшукати той баланс форматів, який максимально підходить саме їй. 

Як відбувається соціалізація  в умовах онлайн-навчання?

Щоранку школа «Майбутні» проводить ранкове коло, під час якого налаштовує дітей на день. Це момент соціалізації, коли всі разом снідають, готують разом, обговорюють новини, часто запрошують когось з викладачів та дорослих приєднатися з їх темою — розповісти, який подкаст він чи вона нещодавно послухали, яку нову ідею придумали. Також ввечері завжди відкритий шкільний сервер в Діскорді (Discord), яким може користуватися кожен учень чи вчитель — грати разом в ігри, обговорювати новини, дивитися кіно. Часто  учні спонтанно збираються ввечері на такі онлайн-посиденьки, де окрім спілкування, виникає ще багато ідей щодо розвитку школи: нові ідеї для курсів, форматів, активностей. Водночас щоп‘ятниці в онлайн-школі відбувається рефлексія тижня, де обговорюється  досвід та можна змінити процеси в школі разом з дітьми. 

Як відбувається контроль якості навчання?

Школа має свою, напрацьовану за 10 років, методологію створення занять. Якість контролюють куратори, самі викладачі та методологічна команда, яка разом з викладачами займається розробкою занять та курсів. Також школа постійно отримує прямий фідбек від дітей — одразу після заняття або на щотижневій рефлексії. Дуже часто діти самі включаються в пропозиції та розробку занять разом з викладачем. Для керівництва школи важливо, щоб з дітьми сталося здивування під час заняття, якщо вони вражені, переосмислюють своє бачення світу від нових знань та вмінь — значить курс або заняття вдалися.  

Як потрапити до онлайн-школи?

Немає критеріїв відбору. Якщо батьки готові  «відпустити» дитину, дати їй можливість обирати, не «направляти» і не форматувати її навчання до цього, шансів на захопленість дитиною навчанням та залученість в процес досить багато. Водночас онлайн-формат демократичної школи об‘єктивно програє офлайн-формату демократичної школи, але все ж набагато краще залучає, ніж навіть офлайнова класична шкільна система з обов‘язковими предметами.

Контактний номер школи «Майбутні»: 096 443 70 91.
Детальніше про школу читайте тут

 

Main School

Варіанти онлайн-навчання 

У Main School існує 2 формати онлайн-навчання: 

Денна форма (5-7 уроків/день). Школа повного циклу в онлайн-форматі. Всі уроки проходять в зум-конференціях, підключення до застосунку «Мейн Скул» з можливістю спілкування з вчителями та виконанням домашнього завдання. Вартість – 7 800 грн/місяць. Вечірня форма (3-4 уроки/день). Уроки будуть проходити в другій половині дня. Для тих учнів, які навчаються в закордонних школах та все ж таки хочуть отримати український атестат. Вартість – 4 800 грн/місяць.

Як проходять уроки?

Уроки проходять у живому форматі через вебкамеру. Усі матеріали до уроку розміщені в шкільному застосунку, батьки бачать коментарі та оцінки школярів, вчителі проводять інтерактивні уроки з використанням ігор, відео та інфографіки. Куратори школи та тьютори постійно на зв’язку зі школярами та батьками, допомагають знайти необхідні посилання, розв'язують усі проблеми.

Як відбувається соціалізація в умовах онлайн-навчання?

Школа проводить  уроки з психологом, а також спільні класні години, де однокласники можуть просто спілкуватися між собою. Чати точно не замінять усмішки та не покажуть емоції. 

Як потрапити до онлайн школи?

Main School завжди раді бачити нових учнів в онлайн-школі, тож відбору у нас немає.

Контактний номер школи Main School066 410 28 58; 098 026 01 53.
Детальніше про школу читайте тут

 

Дистанційна школа МрійДій

Варіанти онлайн-навчання 

Заняття у дистанційній школі «МрійДій» проходять чотири дні на тиждень, 3-4 уроки в день. Це дозволяє уникати перевантаження учнів, які поєднують онлайн з офлайном. Також це сприяє якісному опануванню матеріалів класних занять.

З вересня 2023 дистанційна школа запрошує на навчання учнів 3-11 класів. 

Формат: уроки з учителем наживо у групах до 10 учнів. 

11 клас – підготовка до НМТ. 

Як проходять уроки?

«МрійДій» – це мережа освітніх проєктів, яка поєднує школи, садки, табори, дистанційну освіту, навчання для батьків та освітян, соціальні напрямки. 

Заняття побудовані таким чином, щоб скеровувати учнів на важливість думати, розуміти, відкривати, знати, застосовувати. Через невелику кількість учнів у класах вдається працювати над матеріалом швидше і забезпечити індивідуальний підхід.

Тут застосовують методи проєктного підходу. Наприклад, на одному із занять з математики учні в командах готують пропозицію щодо відпочинку на вікенд для родини з двох дорослих та двох дітей: від ідеї до прорахунків бюджетів. Розвивають креативність, фінансову грамотність та вдосконалюють знання з математики.

Розрахунки виконували діями з натуральними та десятковими числами. Вміння з вивченої теми допомогли легко визначити потрібний бюджет на подорож. Експерименти на уроках з фізики та хімії є адаптованими до виконання в домашніх (побутових) умовах, що дозволяє учням із різних куточків світу все ж таки експериментувати вдома.

Як відбувається соціалізація  в умовах онлайн-навчання?

Школа «МрійДій» опирається на цінності – сміливість, відповідальність, співпраця, повага, розвиток, гідність. Спілкування на рівнях учень-учень та учень-учитель є толерантними та доброзичливими. Кожен вчитель обовʼязково знайде хвилинку для спілкування на загальнолюдські теми, надасть учням можливість поділитися новинами чи ідеями. Ментор з успішного навчання двічі на місяць проводить заняття формаційного курсу, спрямованого на соціалізацію учнів в умовах війни та в умовах онлайн навчання. Школа «МрійДій» є острівцем українського та українськості, навіть сімейності для дітей, які знаходяться за тисячі кілометрів від своїх однокласників, шкіл, друзів.

Як відбувається контроль якості навчання?

Уроки проходять наживо з учителем на платформі Тeams. Результати навчання та зворотний зв'язок учні та їх батьки можуть бачити в електронному журналі на платформі Human.

У класах є ментор з ефективного навчання, який здійснює організаційний супровід учнів та спілкування з батьками. Навчальні програми є адаптованими. Програми з літератури – авторськими. 

Як потрапити до онлайн-школи?

У «МрійДій» розуміють потребу дітей у якісній українській освіті, тому радо запрошують до дистанційної школи усіх дітей. Оскільки класи невеликі, то тут можуть знайти підхід до кожної дитини та заохотити її до навчання навіть в онлайн-форматі. Але це не просто. Дітям має бути цікаво, тому важливу роль у побудові уроків відіграє професіоналізм та креативність вчителів. У «МрійДій» професійна команда, яку учні дуже люблять. Тому дітей, яким категорично не підходить онлайн-навчання зараз немає у «МрійДій». Адже в науки тут можуть закохати кожного.

Контактний номер школи “МрійДій”: 0800 333 191.
Детальніше про школу читайте тут

 

SchoolToGo

Варіанти онлайн-навчання 

SchoolToGo пропонує онлайн-навчання для учнів 1-11 класів. У межах навчання в школі учні можуть обрати один із двох запропонованих форматів:

Онлайн ЩОДНЯ: щоденне навчання за державними стандартами у супроводі вчителя. Oнлайн SMART: самостійне навчання на нашій навчальній платформі, щосуботи – консультації вчителів-предметників.

І перший, і другий формати передбачають надання документа про освіту державного зразка, якщо учні цього потребуватимуть. Також школа пропонує додаткові заняття та формати: 

Впевнений старт (підготовка дошкільнят до 1 класу); Факультативи (математика, українська мова, IT Skills, іноземні мови); Твоя майбутня професія (профорієнтація).

Завдяки фінансуванню з Європейського Союзу все навчання в SchoolToGo є абсолютно безплатним.

Як відбувається соціалізація в умовах онлайн-навчання?

Для дітей, які навчаються в закордонних школах,  SchoolToGo  пропонує курси іноземних мов. Окрім англійської мови, діти можуть вивчати німецьку та словацьку. Також у SchoolToGo є цікаві позакласні заняття, що допомагають адаптації в умовах навчання онлайн: конкурс талантів, шкільні олімпіади онлайн, конкурс кулінарних талантів та ін. Звичайно ж, всі ці проєкти відбуваються в онлайн-форматі.

Як відбувається контроль якості навчання?

Враховуючи той факт, що вагома частина  навчання відбувається в форматі LIVE, якість навчання повністю забезпечується вчителями-предметниками. Окрім того, в кожному класі є класні керівники, на яких покладена задача координувати процес перебігу навчального процесу у своїх класах.

Як потрапити до онлайн-школи?

Найрелевантніший критерій, який ми враховуємо в першу чергу – це діти, які постраждали від війни та не мають можливості здобути якісну освіту у своїх українських школах. Звичайно, від війни так чи інакше постраждали всі українські школярі. Але якщо говорити про дітей, що навчаються в SchoolToGo – це учні, школи яких знищені, а належного онлайн-навчання поки немає; учні, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях; учні, які з різних причин не можуть відвідувати очне навчання; учні, які знаходяться за кордоном та потребують якісне українське навчання за державною програмою.

Контактний номер школи SchoolToGo: +421905868114 (Viber, WhatsApp, Telegram).
Детальніше про школу читайте тут

 

Alterra Online School

Варіанти онлайн-навчання 

Alterra Online School пропонує 2 пакети навчання. 

Денний — з 10:00 до 14:00, вартість — 5 500 грн/місяць для 1-4 класів та 6000 грн/місяць для 5-10 класів.  Вечірній — з 17:00 до 20:00, вартість — 4 500 грн/місяць для 1-4 класів та 5000 грн/місяць для 5-10 класів. При оплаті за рік знижка 10%, за пів року — 5%. 

У вартість входить: 

45 хвилин — 1 заняття за програмою НУШ/МОН. Навчання у групі до 14 дітей. Платформа для складання атестації онлайн. Електронні підручники та зошити. Свідоцтво про атестацію державного зразка. Авторські програми навчання. Тьюторський супровід кожної дитини.  Електронний «щоденник» з розкладом та успіхами дитини. 10+ методик викладання. Онлайн-факультативи та гуртки.

Як відбувається соціалізація  в умовах онлайн-навчання?

Для соціалізації дітей впроваджується тьюторський супровід кожної дитини та приділяється час для рефлексії та неформального спілкування до початку занять. Проводимо окремі години для спілкування з класом. Також діти об'єднуються у клуби за інтересами на безкоштовних онлайн-факультативах. Крім того, проводимо зустрічі для батьків з психологами. 

Як відбувається контроль якості навчання?

Насамперед контроль якості навчання в Alterra online відбувається підбором команди. Ретельний пошук викладачів, проводяться тестові уроки, щоб упевнитися, що дітям буде цікаво навчатися. У навчанні робиться акцент на проєктному підході та розвитку м'яких навичок дітей. 

За успіхами дитини батьки можуть спостерігати на спеціальній шкільній  платформі StudPlan. Там знаходиться розклад занять, домашнє завдання для дітей, коментарі від тьюторів про успішність та моральний стан дитини. А також підручники, учні класу та багато іншої корисної інформації. У Telegram-каналах для батьків щоп'ятниці тьютори розповідають, чим діти займалися цього тижня, які навички розвивали та які теми проходили. 

В онлайн-школі діють деякі правила: камера повинна бути увімкнена, мікрофон працювати, а у дитини — окреме місце для навчання. 

Атестація учнів відбувається на власній платформі в режимі онлайн. 

Як потрапити до онлайн-школи?

Школа відкрита для всіх дітей з усіх куточків світу. Тут раді підтримати українських дітей зараз, дати доступ до якісної української освіти та спілкування. Для батьків, які вагаються або мають питання, проводять особисті зустрічі з керівницею школи. 

Контактний номер школи Alterra online: 093 384 79 71.
Детальніше про школу читайте тут

 

Міжнародна школа М'Андрик

Варіанти онлайн-навчання 

Міжнародна школа «М`Андрик» – це інноваційний освітній простір, який має розпорядження КМДА на здійснення освітньої діяльності з 1 по 9 клас. Чотири роки тому вони створили школу, де дитина почувається щасливою; навчається розуміти, поважати людей, швидко схоплювати суть завдання, бачити проблему в комплексі, гнучко та творчо мислити, приймати правильні рішення. 

Можливе навчання як в першу (з 09:30 до 14:00), так і в другу (з 16:00 до 19:00) зміни, з будь-якого куточка світу.

Школа «M'Andryk» пропонує чотири пакети для навчання:

Базовий (І зміна); Розширений (І зміна); Вечірній (ІІ зміна); Індивідуальний.

Можливе як офіційне навчання з отриманням свідоцтва про освіту державного зразка, так і додаткове – для тих, хто бажає підтягнути рівень або мешкає за кордоном і в майбутньому планує приїхати до України.  

Усі заняття в онлайн-школі «M’Andryk» проходять наживо за встановленим розкладом в невеликих віртуальних класах до 12 дітей. 

Тут переконані, що тільки «живе» спілкування з вчителем сприяє якісному засвоєнню знань та побудові правильної траєкторії розвитку дитини. 

Доступ до онлайн-уроків здійснюється через власну освітню платформу, де зберігаються навчальні матеріали, домашні завдання, записи пройдених уроків, є можливість переглянути розклад, успішність, відгуки та рекомендації щодо навчання, комунікувати з вчителями та адміністрацією школи.

Програми школи «M'Andryk» розроблені на базі українських освітніх програм, які доповнені найкращими сучасними підходами у навчанні:

Методики викладання Сінгапуру – орієнтація на розв'язання проблем «problem solving methodology», виклад матеріалу інтерактивними методиками з елементами рухових ігор, активної розумової та творчої діяльності; Демократичні підходи Ізраїлю – демократичний підхід сучасного Ізраїльського освітнього новатора Якова Гехта, який навчає вирішувати реальні завдання і ситуації, створюючи унікальний власний продукт і набуваючи досвід. STREAM-освіта – логічне та цікаве поєднання творчого та технічного знання у освітньому процесі, відштовхуючись від природничих наук, використовуючи новітні технології, інженерну креативність, мистецький погляд на речі й математичну точність; Проєктне навчання – вирішення реальних та прогнозування майбутніх проблем і завдань найближчого майбутнього у реальних навчальних завданнях, виробляючи власний підхід, здобуваючи власний досвід і створюючи свій актуальний продукт. Програма особистісного зростання – розвиток емоційного інтелекту. Екологічне виховання; Державний компонент освіти (початкова та середня школа).

Як відбувається соціалізація в умовах онлайн-навчання?

Соціалізація – це перш за все спілкування. Тому ми пропонуємо 100% онлайн-уроків. Навчаючись наживо, дитина може вільно висловлювати свою думку, брати участь в обговореннях, ділитися своїми поглядами, приймати думки та ідеї інших, дотримуючись при цьому встановлених правил поведінки, не порушуючи межі один одного. Перші уроки направлені на об`єднання учнів, формування відчуття спільної команди – класу. Діти активно долучаються до програм соціалізації та розвитку комунікативних навичок, уроків Соціально-емоційного інтелекту, Акторської, ораторської майстерності, уроків з психологом як в групові, так і індивідуально.

Як потрапити до онлайн-школи?

У школі створено унікальне місце для отримання «живої» якісної ліцензованої освіти дітьми, які:

перебувають в місцях, де немає якісної загальноосвітньої школи;  зіткнулися з булінгом;  мають особливі освітні потреби; професійно займаються спортом; тимчасово мешкають за кордоном.

Однак кожна дитина унікальна і має свої особливості, тому, щоб визначити, чи підходить їй онлайн-навчання тут пропонують батькам наступний алгоритм:

Долучитись до 2 безплатних пробних днів; Пройти адаптаційний місяць; Прийняти рішення щодо навчання.

Якщо дитина почувається комфортно, тут завжди готові підібрати індивідуальну траєкторію навчання, допомогти визначитись з класом та навчальним пакетом.

Контактний номер школи “M'Andryk International School”: 067 870 20 22; 099 114 13 29.
Детальніше про школу читайте тут

{{read_more|Читайте також| 6142, 6058}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: