Osvitanova.com.ua

Найвидатніші відкриття, які змінили світ, створювалися звичайними людьми! Такими ж, як і всі інші, але здатними розгледіти надзвичайне у звичайному. Людьми, які завдяки допитливому розуму і схильності робити висновки, стали Винахідниками! Дивіться 24 серій навчально-розважального серіалу «Світ чекає на відкриття» для дітей різного віку, вчителів і батьків!

1. Абетка

На перший погляд, все просто — кожен знає абетку! А що то за грандіозна плутанина була, доки не винайшли алфавіт? Дізнайся про один із найдавніших і найвизначніших винаходів людства!

2. Олівець

Малювати й розфарбовувати – неймовірно захоплива справа! А цікаво ж, як олівець з'явився і став таким популярним? Дізнавайся, що надихнуло винахідника до створення першого олівця!

3. Гумка

Якою ж цікавою може бути історія винаходу звичайнісінької гумки! А почалося це ще у 15 сторіччі! Від магічних обрядів до наукових дослідів. Дізнайся, як вдалося створити гумку!

4. Компас

Здогадайтеся, без чого мандрівник не зможе обійтися у подорожі? Це — компас, один із найважливіших винаходів людства! Що ж підштовхнуло людину до цього винаходу? Дізнавайся, як компас допомагає всім визначити правильний напрямок!

5. Сопілка

Один із найдавніших музичний інструмент, який співає мов соловейко. Так, це усім відома сопілка! Такою, як зараз, вона стала не одразу. А що саме надихнуло винахідника до її створення і хто йому допомагав, дивись і дізнавайся!

6. Лампа

Зараз немає домівок, у яких не користувалися б лампами для освітлення. А як люди жили раніше, з газовим освітленням? Коли і де саме з'явилася лампа? Як винахідник зробив лампу такою надійною та безпечною? Цікаво, що ж спонукало винахідника?

7. Батарейка

Така маленька, але водночас така – потужна! Це ж батарейка! Вона живить твій ліхтарик та мільйони інших пристроїв у всьому світі! Цікаво, як вона працює та як її винайшли?!

8. Колесо

Як же весело кататися на велосипеді чи самокаті! А от уявіть, що раптом усі колеса дерев'яні. Саме так колись і було, доки винахідника не осяяла блискуча ідея! Дізнавайся, як колеса стали такими зручними і надійними!

9. Вітрогенератор

Коли раптом гасне світло, а улюблений мультфільм дуже хочеться додивитися, що ж тут може допомогти?! Ну звісно! Додаткові джерела електроенергії! Сама природа попіклувалася про це! Чи знали ви про те, що вітер здатний забезпечити світлом цілі міста? Все більше та більше вітрогенераторів допомагають людям видобувати енергію, на землі та на морі. А як їх винайшли та що саме надихнуло їх винахідника?!

10. Водопровід

Коли раптом гасне світло, а улюблений мультфільм дуже хочеться додивитися, що ж тут може допомогти?! Ну звісно! Додаткові джерела електроенергії! Сама природа попіклувалася про це! Чи знали ви про те, що вітер здатний забезпечити світлом цілі міста? Все більше та більше вітрогенераторів допомагають людям видобувати енергію, на землі та на морі. А як їх винайшли та що саме надихнуло їх винахідника?!

11. Телескоп

Скільки ж насправді зірок на небі? Або як виглядав би равлик, якби був більшим? Без телескопа це все просто неможливо розгледіти! Мільйони телескопів допомагають людям у всьому світі та навіть - у космосі! Дізнавайся, як винайшли ці диво-пристрої та як вони працюють!

12. Фотографія

Зараз фотографувати й фотографуватися справа звична. А як же раніше, коли ще не було цифрових пристроїв? Дуже цікаво, як винахідник створив диво, яке сподобалося всім?

13. Вертоліт

Великий, потужний і дуже нагадує бабку! Знайомтесь, це вертоліт! Він високо літає, долає чималі відстані та підіймає у повітря важелезні вантажі! І вже мільйони різноманітних вертольотів допомагають людям по всій планеті! Дізнавайся, як його створили!

14. Цегла

Ми живемо у теплих і зручних будинках. А коли вони стали такими? З якого матеріалу будували житло наші предки? Що надихнуло винахідника створити новий будівельний матеріал? Дізнавайся, як і чому цегла стала таким важливим винаходом для всіх!

15. Ковзани

16. Новорічна іграшка

17. Цукерки

18. Морозиво

19. Ліфт

20. Фарба

21. Зубна щітка

22. Холодильник

23. Папір

24. Цвях


{{read_more|Читайте також| 4409, 3780}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: