Osvitanova.com.ua

Станіслав Федосеєв, вчитель математики, який увійшов у топ-20 найкращих учителів країни за версією премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, в своєму інстаграмі надав свою версію відповіді на питання «Навіщо вивчати математику?».

Якщо дивитися глобально, то у кожного своя мета вивчення математики. Ти можеш вивчати математику, тому що потрібно мати хороші оцінки, скласти гарно ДПА чи ЗНО. Ти можеш вивчати математику, тому що не бажаєш розчарувати своїх батьків. Ти можеш вивчати математику, тому що знаєш, що твоя майбутня професія (аналітик, програміст, маркетолог, вчений, винахідник, фізик-ядерщик тощо) пов’язана з цією галуззю. Ти можеш просто вивчати математику і не задумуватися навіть про те, чого ти її вивчаєш. Нарешті, ти можеш вивчати математику, тому що це захоплює, тому що це цікаво.

Якщо ж у тебе немає бажання вивчати, то ось можливий аргумент. Усі знають, що присідання чи віджимання – це добре. Якщо розібратися, то чому? Вони роблять людину здоровішою. В комплексі з іншими вправами, людина стає здоровішою, енергійнішою та живе довше. Втім, якщо лише присідати, то гарного ефекту не буде. Логарифмічні чи тригонометричні рівняння – це математичні присідання. Вони не принесуть особливу користь в буденному житті, але в комплексі роблять людину освіченішою. Ці математичні присідання, дійсно прокачують твої мізки, хоча практичного застосування начебто і не мають. Але цю освіченість, це математичне мислення можна і треба використовувати.

Отже, мислення, яке виховується вивченням математики, має великий інтелектуальний зміст, а також практичне застосування, навіть якщо тобі не потрібно буде у майбутній роботі розв’язувати нерівності чи застосовувати теорему Піфагора.

{{read_more|Читайте також| 2044, 1711}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: