Osvitanova.com.ua

Корпоративний благодійний фонд «Відкриті очі» компанії SoftServe оголошує про старт проєкту «ПоколінняТех», спрямованого на розвиток базових знань з основ інформаційних технологій серед дітей військових та дітей, що змушені були покинути свій дім через війну росії проти України. 

В межах проєкту «ПоколінняТех» протягом двох-трьох місяців ментори-волонтери, працівники компанії SoftServe, навчатимуть учнів 8-10 класів мови програмування Python, WebUI розробки, а також основам кібербезпеки, методам командної роботи та публічних виступів. Це допоможе учасникам отримати перший контакт зі сферою ІТ, прокачати свої м’які навички та зрозуміти, який саме напрямок цікавий для них.

«ПоколінняТех» — це еволюція нашого проєкту «ІТ-школяр», який почався ще у 2017 році. З того часу понад 300 школярів, які мали менше шансів на платну освіту, змогли отримати свої перші знання з основ ІТ та вступити підготовленими до технічного ВНЗ. А один з учасників проєкту після закінчення університету став працівником компанії SoftServe, уявляєте!? Думаю, таких історій в інших ІТ-компаніях багато. Для мене це не лише навчальний проєкт – це платформа, де діти, які тікають від війни, які починають будувати своє життя та майбутнє в іншому місті, які залишились без друзів та улюблених наставників, які розгублені та шоковані, отримують шанс знайти менторську опору в особі дорослого, познайомитися з галуззю та новітніми технологіями, відчути ґрунт під ногами, мати контакти з іншими дітьми, можливо, знайти нове коло друзів, заземлитися та почати з чистої сторінки. Це проєкт про наше з вами майбутнє», – коментує Вікторія Міщук, директорка корпоративного благодійного фонду «Відкриті очі».

Проєкт «ПоколінняТех» буде втілено в 9 містах України: Харків, Полтава, Івано-Франківськ, Чернівці, Львів, Київ, Рівне, Одеса та Дніпро. Близько 80% навчання відбуватиметься в онлайн-форматі, але залежно від безпекової ситуації планується кілька офлайн-зустрічей. БФ «Відкриті очі»  додатково оплачує курси англійської для учасників проєкту в локальних мовних школах.

Перший набір вже стартував завдяки співпраці з локальними благодійними фондами, які опікуються ВПО: Благодійний фонд «Відновлення України», ГО «Дарунок» та Благодійна організація «Українська освітня платформа». 

Про Благодійний фонд «Відкриті очі»:

Корпоративний Благодійний фонд «Відкриті очі» був заснований у 2014 компанією SoftServe. Від 24.02.22 діяльність фонду сфокусована на допомозі Україні — понад 500 тонн гуманітарної допомоги було доставлено з 11 країн світу. На передову фонд доставив 55 повністю обладнаних машин швидкої допомоги та 52 автомобілів для евакуації поранених. 30 тисяч комплектів медикаментів були доставлені медзакладам, а військовим було надано понад 20 тисяч одиниць персонального захисту та 6 800 одиниць техніки (комп’ютери, модеми, Starlink) для роботи як громадських та урядових організацій, так і військових. Фонд також започаткував освітні програми для дітей внутрішньо переміщених осіб. Загалом SoftServe виділив 11,7 мільйона доларів на допомогу країні з 24.02.22. 

Про SoftServe:

SoftServe — найбільша глобальна ІТ-компанія з українським корінням, що працює у сфері розробки програмного забезпечення та надання консультаційних послуг. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та входить до переліку найбільших сервісних ІТ-компаній України. Близько 12 000 співробітників працюють у 40 офісах, що розміщені від Сан-Франциско до Сингапуру. Головні офіси компанії розташовані у Львові та Остіні (штат Техас, США).  

Компанія працює над понад 900 активними проєктами для клієнтів у країнах Північної Америки, ЄС, та Азії. Клієнтами SoftServe є такі компанії як IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera, Henry Schein, Spillman Technologies та ін. SoftServe є партнером Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure та інших великих технологічних компаній.

{{read_more|Читайте також| 6063, 5671}}

Джерело фото Depositphotos

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

 

Поширити у соц. мережах: