Osvitanova.com.ua

Команда із 7 спеціалістів Luxoft, за підтримки компанії внутрішніх ініціатив по розробці благодійних проєктів, створила інтерактивний вебзастосунок з мапою для вивчення України.

Застосунок розроблений на основі даних із відкритих джерел як безкоштовний ресурс для учнів, студентів, дослідників та всіх охочих дізнатися більше про географічні особливості України. Він дозволяє користувачам простежувати та вивчати різні регіони та місця країни, отримувати інформацію про її географію, історію та культуру, а також перевіряти свої знання шляхом проходження різноманітних тестів. Крім того, є можливість відстежувати свій прогрес тестування за категоріями.

Застосунок доступний українською та англійською мовами, має простий та зрозумілий інтерфейс, що дозволяє користувачам легко переміщуватися мапою та досліджувати нові місця. Головна ідея ініціативи — заохотити користувачів до подальшого дослідження культури, історії та традицій України.

«Під час війни багато українських родин були змушені покинути свої домівки й переїхати у різні куточки світу. Ми залишилися і відчули потребу робити корисні речі на місці, зокрема такі, що сприяли б обізнаності. І саме діти та їх спроби призвичаїтись до навчання в інших країнах підказали ідею, що для них і їхніх батьків було б добре мати інтерактивну мапу України з можливостями контурних карт, яку не треба возити із собою, оскільки вона завжди доступна онлайн. Саме тому ми вирішили створити інтерактивний вебзастосунок для вивчення мапи України. Трохи згодом зрозуміли, що він може бути цікавим і для іноземців. Є ще багато ідей для подальшого розвитку проєкту. До прикладу, мапа з регіональними стравами та їхніми рецептами. Сподіваємось, усі ідеї вдасться реалізувати, і вони будуть цікаві та корисні людям в Україні та поза нею» — коментує Поліна Солодовнікова, проджект-менеджерка проєкту.

Luxoft, DXC Technology Company, радо долучається до соціальних ініціатив, адже прагне підтримувати всіх українців, зокрема й колег з IT-сфери. Додаток вже доступний для використання та безкоштовний для всіх користувачів.

{{read_more|Читайте також| 6054, 6063}}

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: