Osvitanova.com.ua

Сервіс пошуку освітніх закладів для дітей School Navigator продовжує інформувати про приватні школи. В цьому дописі директор Unicorn School, головний методолог Освітнього Хабу Києва, тренер Асоціації інноваційної та цифрової освіти, викладач бізнес-школи Unit School of Business Володимир Страшко розповів про революційний підхід до шкільної освіти й гейміфікацію навчання в Unicorn School.

Ви позиціонуєте себе як революційна школа. У чому це проявляється?

Unicorn School є унікальною дистанційною школою, якій немає аналогів у світі. Замість звичних онлайн-шкіл, де можна завантажити проскановані підручники, подивитися розклад та відвідати уроки по зум чи гугл-міт, Unicorn School виглядає як комп’ютерна гра, завдяки чому учень повністю занурюється у звичне для нього середовище й значно покращує свої результати у навчанні.

Які 5 головних критеріїв якісного навчання ви можете визначити? 

Задоволення від навчання – головний стимул хороших оцінок.

Школа – репетитор. Робота з дітьми простими словами. Зараз уже не треба читати наукові лекції п’ятикласнику і вимагати від нього знати напам'ять усі терміни, дати тощо. Просте й цікаве викладання складного матеріалу вчителем є найбільш ефективним методом.

Уміння важливіші за знання: що ВМІЄ робити дитина, а не що вона може переказати. А щоб закріпити набуті уміння, є тести, творчі завдання, відеозавдання та есе після кожної теми. Після успішного проходження теми учню присвоюється певне вміння. Наприклад: Знаю деякі модальні дієслова. Можу використовувати їх у теперішньому та минулому часах.

Персональна освітня траєкторія: навчання у власному темпі з акцентом на те, що подобається. Дитині за навчальний рік обов’язково треба набрати певну кількість умінь. Можна сказати, що це рекомендована МОН шкільна програма. А далі – можна більш глибоко вивчати той предмет, який тобі більше до вподоби, заробляти додаткові уміння й знання і ставати експертом. І не треба нічого шукати в інтернеті. На платформі MAPS більше ніж 17 000 навчальних матеріалів і 120 000 завдань. Таким чином дитина більше поглиблюється у цікаві їй теми та предмети, а нецікаві вивчає тільки на обов’язковому рівні. За потреби куратор може допомогти з напрямком та виявити зацікавленість.

Гейміфікація. Гейміфікація – це основа Unicorn School. Навчання в нашій дистанційній школі ми побудували навколо ігрових механік.

Це правда, що ваші учні — головні герої захопливої комп’ютерної гри з персональним аватаром?

Так, після реєстрації кожен учень потрапляє до власного королівства. Своїм героєм він переміщується між містами (теми уроків), заробляє монети й кристали, за які може купувати озброєння, ставати мером міста, вступати в клани та заробляти вміння. Такий підхід дозволяє на 61% збільшити рівень залученості в порівнянні зі звичайною школою, і, як наслідок, діти з нетерпінням чекають не кінця шкільного дня, а його початку!

А як батьки можуть контролювати успішність дитини? 

Багато батьків думають, що якщо це дистанційна школа, то вони навіть не зможуть нормально простежити за успішністю дитини. Але в Unicorn School є найдетальніша статистика!

Окрім онлайн-щоденника, який доступний 24/7, ми маємо окремий розділ «Статистика» із застосуванням штучного інтелекту, яка відображає весь процес навчання: ефективність, частоту відвідування й результативність пройденого матеріалу.

Ви можете подивитися, до прикладу, коли дитина виконала завдання та з якої теми, загальний рейтинг серед усіх дітей і загальну продуктивність за певний період (місяць, рік).

Що таке авторська програма з профорієнтації?

У рамках програми раз на місяць проходять зустрічі з представниками різних професій, що дає базове розуміння майбутньому спеціалісту. А щоб краще визначитись із професією, діти складають тест, за результатами якого надаються рекомендації.

Це також збільшує мотивацію до навчання: якщо учень бачить, що він може вивчати більш поглиблено ті предмети, які йому надалі будуть потрібні, то це підвищує його зацікавленість до навчання.

Чим ви вирізняєтеся серед безлічі інших онлайн-шкіл? Для кого підходить Unicorn School?

Ми дистанційна школа з унікальним форматом у вигляді комп’ютерної гри.

В Unicorn 100% дітей подобається навчання і в них кращі результати в порівнянні із минулою школою.

Зручні пакети навчання: від повністю самостійного навчання на платформі до 5 онлайн-уроків на день + соціалізація + програма з IT, розмовні клуби та інше.

Детальна статистика для батьків.

Unicorn підходить для всіх, але найбільше тоді, коли:

дитина переїхала за кордон і хоче вчитись за українською програмою;

дитині нудно у звичайній школі й вона прагне якісних знань;

дитина має тренування, мандрівки, хобі, що не дають повноцінно відвідувати звичайну школу;

дитина стикнулась з булінгом у звичайній школі й не хоче туди ходити;

дитина вже обрала професію й хоче поглиблено вчити потрібні їй предмети, а не все поспіль;

дитина відновлюється після хвороби/лікування або має інвалідність і не може відвідувати звичайну школу.

дитині зручніше навчатись в онлайні.

Більше про Unicorn School читайте тут

Приєднуйтесь до нашої сторінки і групи у Фейсбуці, спільнот у Viber та Telegram

Поширити у соц. мережах: